Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Βελγίου: 250 ημέρες χωρίς κυβέρνηση

Το Βέλγιο κατέκτησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ: 250 ημέρες χωρίς κυβέρνηση. Το ρεκόρ αυτό αφορά μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και επί χρόνια αποτελούσε πρότυπο πολιτικής σταθερότητας.

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, το Βέλγιο συμπλήρωσε 250 ημέρες χωρίς κυβέρνηση.

Τα πρωτοσέλιδα των βελγικών εφημερίδων ‘γιόρτασαν’ αυτό το θλιβερό ρεκόρ με τίτλους όπως «Το Βέλγιο πρωταθλήτρια κόσμου» ή «Παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας», ενώ οι Βέλγοι φοιτητές διαδήλωναν στους δρόμους με σύνθημα «Επιτέλους θέλουμε κυβέρνηση».

Ένας από τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων της 17ης Φεβρουαρίου, ο φοιτητής Μίχαελ Φερμπαουχέντε, δήλωσε: «Δεν έχουμε κυβέρνηση. 249 ημέρες δεν κατάφεραν τα κόμματα να καταλήξουν στο σχηματισμό κυβέρνησης.»

«Ζήτω η επανάσταση της τηγανιτής πατάτας», φώναζαν οι Βέλγοι φοιτητές την Πέμπτη τονίζοντας έτσι πως τουλάχιστον οι τηγανιτές πατάτες, εθνικό φαγητό των Βέλγων, τους ενώνουν και δεν τους χωρίζουν σε Φλαμανδούς και Βαλώνους: «Δεν συμφωνούμε με τον χωρισμό σε Βαλώνους και Φλαμανδούς. Το μήνυμά μας είναι: όχι στον εθνικισμό. Όχι στη διχοτόμηση της χώρας μας».

Στο Πανεπιστήμιο του Λέβεν (Loewen) διοργανώθηκαν πάρτι με τηγανιτές πατάτες, που μοιράστηκαν στον κόσμο, ενώ στη Γάνδη, στην παλιά φλαμανδική πόλη, οι ‘εξεγερθέντες’ φοιτητές οργάνωσαν συμβολικά στριπτίζ 250 φοιτητών και φοιτητριών.

Έλλειψη κυβέρνησης, αλλά όχι ακυβερνησία

Ήδη από πέρσι τον Απρίλιο, όταν παραιτήθηκε για 5η φορά από το 2007 η κυβέρνηση και κηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές για τον Ιούνιο, ο Φρανσουά - Χαβιέ ντε Ντονέα, ο φιλελεύθερος πρόεδρος της περιφέρειας Βρυξελλών, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου: «Βρισκόμαστε εν μέσω της κρίσης, μιας βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά του ευρώ, κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερα ικανή κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση που να διαχειρίζεται μόνον την καθημερινή ατζέντα».

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Μέχρι σήμερα τα βελγικά κόμματα, βαλωνικά και φλαμανδικά, διαβουλεύονται με το πάσο τους.

Φαίνεται όμως ότι η έλλειψη κυβέρνησης δεν συνεπάγεται ακυβερνησία, ούτε προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις.

Η σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση ανταπεξήλθε πέρσι στα καθήκοντά της ως προεδρεύουσα της ΕΕ και δεν φαίνεται η ρουτίνα της διαχείρισης να προσκρούσει σε σοβαρά προβλήματα.

Ακόμη και το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος του Βελγίου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές του 2011 (4,6% και 97,2% του ΑΕΠ αντιστοίχως), διαμορφώνεται πτωτικά, όπως επεδίωκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Τα φαινόμενα όμως απατούν, η πίεση των αγορών εντείνεται και η κυβέρνηση πρέπει πια να δρομολογήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μπορεί άραγε η σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση του Βελγίου να προχωρήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά στις απαραίτητες αλλαγές;

Deutsche Welle

Σημ.axinosp:Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το μη-Κράτος, έτσι είχε αποκαλέσει το Βέλγιο ο Βρετανός Ευρωβουλευτής και ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ.
Δίνει το κακό παράδειγμα, άντε να πείσεις τους Έλληνες ότι το παραμύθι για ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις που χρόνια μας έλεγαν οι πολιτικοί μας ήταν μια αρχιδιά και μισή. Πιο πολύ κακό κάνουν στο κράτος οι πολιτικοί με τις πράξεις τους όπως αποδείχτηκε περίτρανα, παρά η απουσία τους και μην μου πείτε για τα προγράμματα των κομμάτων, τις ιδεολογίες, τις εξαγγελίες και ότι άρρωστο μηχανεύονταν οι πολιτικοί, για να κλέβουν το κράτος, όταν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος του Βελγίου έπεσε με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, κόντρα στα παχιά λόγια των πολιτικών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, που μας βάζουν και ενοχές γιατί δεν πάμε να ψηφίσουμε.
Ακυβερνησία το τελειότερο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, το Βέλγιο δείχνει το δρόμο.
Δεν χρειαζόμαστε πια τους πολιτικούς και τα γαμημένα κόμματα τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: