Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μαζί με τον Καντάφι καίγεται και η τιμή του πετρελαίου

Μαζί με τον Καντάφι καίγεται και η τιμή του πετρελαίου, ενώ στην πρώτη γραμμή του πυρός βρέθηκαν οι μετοχές ιταλικών επιχειρήσεων, στις οποίες το καθεστώς της Λιβύης είχε αδυναμία...

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε τα 105 δολάρια χθες και έφτασε έως τα 105,28 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2008, όταν οι διεθνείς τιμές είχαν φτάσει στο απόγειό τους, λίγο πριν πέσουν κατακόρυφα μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers την ίδια εποχή.

Η εταιρεία πετρελαίου και αερίου Wintershall, θυγατρική της γερμανικής BASF, ανακοίνωσε ότι η Λιβύη διέκοψε την παραγωγή 100.000 βαρελιών την ημέρα, το 6% της παραγωγής της, που ανέρχεται σε 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η Λιβύη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής, μετά τη Νιγηρία και την Αγκόλα.

Το λιβυκό πετρέλαιο εξάγεται κυρίως στην Ευρώπη και πρωτίστως στην Ιταλία. Η τιμή του καθορίζεται με βάση αυτήν του πετρελαίου μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας.

Παράλληλα, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και αερίου απομάκρυναν το προσωπικό τους και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προγραμματισμένα έργα διύλισης. Οι μετοχές των ιταλικών κυρίως εταιρειών πετρελαίου ήταν άλλωστε οι μεγάλοι χαμένοι.

Η μετοχή της Eni υποχώρησε κατά 5,12%, ενώ με πτώση 4,15% έκλεισε και η μετοχή της αυστριακής εταιρείας πετρελαίου OMV, που επίσης έχει αναπτυγμένες δραστηριότητες στη Λιβύη. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε με υπερδιπλάσιες απώλειες (-3,59%) από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Εκτός από τις πετρελαϊκές εταιρείες, μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές και άλλων ιταλικών επιχειρήσεων που έχουν άμεση σχέση με το καθεστώς Καντάφι. Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας UniCredit, στην οποία η κυβέρνηση της Λιβύης διαθέτει ποσοστό 7,5%, υποχώρησε 5,75%, ενώ αυτή της αεροναυπηγικής εταιρείας Finmeccanica, στην οποία η Λιβύη κατέχει το 2%, έκλεισε με πτώση 2,69%. Η Λιβύη, που ήταν πρώην αποικία της Ιταλίας, συνέχισε να διατηρεί μαζί της στενούς οικονομικούς δεσμούς και μετά την ανεξαρτητοποίησή της.

Ελευθεροτυπία
Σημ.axinosp:Peak oil στην Ιταλία, τις επόμενες μέρες μέχρι να εξομαλυνθεί η ροή πετρελαίου προς Ιταλία ξανά, θα δούμε σκηνές κερδοσκοπίας μούρλια !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: