Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Στους δρόμους της Λιβύης «μεταφέρονται» οι διαδηλώσεις δυσαρέσκειας

Εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Βεγγάζη στη Λιβύη. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά τη σύλληψη δικηγόρου, γνωστού επικριτή της κυβέρνησης.

Την Τετάρτη εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Λιβύης, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπαγκντάντι Αλ Μαχμούντι. Ωστόσο, δεν υπήρξαν αναφορές για παραίτηση του ηγέτη της χώρας, Μοαμάρ Καντάφι.

Οι πολίτες της Λιβύης χρησιμοποιούν το Facebook και άλλα νέα μέσα, προκειμένου να οργανώσουν «ημέρα οργής» την Πέμπτη.

Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει την Τρίτη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για περίπου 2.000 διαδηλωτές, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά τη σύλληψη δικηγόρου, γνωστού επικριτή της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος Φέτχι Ταρμπέλ αφέθηκε αργότερα ελεύθερος, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν την Τρίτη 14 άνθρωποι, σύμφωνα με εφημερίδα της Λιβύης.

Επικαλούμενη διευθυντή νοσοκομείου, η εφημερίδα Quryna αναφέρει ότι μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται τρεις διαδηλωτές και δέκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος: «Βεγγάζη ξύπνα, ήρθε η ώρα που περίμενες», «Το αίμα των μαρτύρων δεν χύθηκε μάταια« ή «Ο λαός θέλει να ρίξει τη διαφθορά».

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στην αστυνομία, η οποία απάντησε με ρίψεις νερού, δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ.

Αργότερα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που έδειχναν εκατοντάδες άτομα να εκφράζουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, η οποία δεν έχει σχολιάσει τα γεγονότα.

Τη στήριξή τους στην κυβέρνηση εξέφρασαν επίσης διαδηλωτές στη Σύρτη, τη Σέμπχα και την Τρίπολη, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στήριξης του Μοαμάρ Καντάφι σε ολόκληρη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την Τετάρτη να απελευθερώσει 110 μέλη της απαγορευμένης Ισλαμικής Ομάδας της Λιβύης από τη φυλακή Αμπού Σαλίμ στην Τρίπολη.

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες διαδηλώσεις συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο, οδηγώντας στην «έξωση» του Μπεν Άλι στην Τυνησία και του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

Newsroom ΔΟΛ
Σημ.axinosp:Μάης 68 και στη Λιβύη όπως στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο, καταραμένο Facebook !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: