Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο»


Το γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου στο Bloomberg

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι «η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο». Η φράση αυτή διατυπώθηκε από τον επιχειρηματία σε συνέντευξή του στο Bloomberg και, όπως είναι φυσικό, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αφού έχει αναπαραχθεί από μεγάλα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα, όπως το Businessweek και η Washington Post.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλα έχουν επιλέξει αυτή τη δήλωση για τίτλο, καθώς είναι η πρώτη φορά, που μέλος του ελληνικού επιχειρείν τοποθετείται δημόσια για το θέμα, μιλώντας για τα πλεονεκτήματα, που θα έχει για την επιχείρησή του, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ !

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου αν ο ίδιος επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, απάντησε: «Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο (σημ: για την Αλουμίνιο της Ελλάδος), γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια», για να σπεύσει στη συνέχεια να επιχειρηματολογήσει περί του αντιθέτου:

«Αλλά, ως Έλληνας, δεν θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν 50 χρόνια πριν, δεν θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή, που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. Συνεπώς, πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναφορά του κ. Μυτιληναίου στα πλεονεκτήματα της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ για την επιχείρησή του πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ήρθε σχεδόν είκοσι μέρες μετά τη δήλωση του μεγαλοεπενδυτή, Τζορτζ Σόρος, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ότι υπάρχει μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων, που επιθυμούν την εξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και ιδιοκτήτες ομίλων ενδιαφέρονται να πληρώνουν τους φόρους τους σε δραχμές και όχι ευρώ».
Σημ.axinosp:Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: