Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δημιουργήθηκε το πρώτο πολιτικό κόμμα στη Σ. Αραβία

Εννέα ισλαμιστές ακτιβιστές ανακοίνωσαν σήμερα στην ιστοσελίδα τους ότι πρόκειται να δημιουργήσουν το πρώτο πολιτικό κόμμα στη Σαουδική Αραβία αψηφώντας τις ισχύουσες απαγορεύσεις στο υπερσυνητηριτικό πλούσιο αυτό κράτος.

Οι εννέα ονόμασαν το κίνημά τους «Κόμμα του Ισλαμικού Εθνους» και απέστειλαν επιστολή στον βασιλιά Αμπντάλα ζητώντας του να το αναγνωρίσει, προσθέτουν στην ιστοσελίδα τους (www.islamicommaparty.com).

«Δεν μπορείτε να αγνοήσετε ότι ο ισλαμικός κόσμος βιώνει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις και ζητά ενίσχυση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που το Ισλάμ εγκρίνει (...). Ήρθε λοιπόν τώρα η ώρα το βασίλειο να ακολουθήσει αυτό το κίνημα και να συμβάλει σ' αυτό» γράφουν στην επιστολή τους προς τον σαουδάραβα μονάρχη.

Οι εννέα - δικηγόροι, επιχειρηματίες, καθηγητές και πολιτικοί ακτιβιστές-, διευκρινίζουν ότι το κόμμα τους στοχεύει στο «να συνεισφέρει ώστε να συνεχιστεί το ειρηνικό κίνημα των μεταρρυθμίσεων, που όλος ο κόσμος αναμένει».

Η ομάδα των εννέα πιστεύει «στην ελευθερία», «στον πολιτικό πλουραλισμό σε μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας και στο δίκαιο του ισλαμικού έθνους να επιλέγει τις κυβερνήσεις του».

Πιστεύει «στην ενότητα του ισλαμικού έθνους και στην ανάγκη να ενωθεί και να ενισχυθεί η ενσωμάτωση μεταξύ λαών και κρατών και ειδικότερα στις χώρες του Κόλπου και της Αραβικής Χερσονήσου αλλά γενικότερα και σε όλο τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο».

Σε διάφορες ιστοσελίδες αναφέρεται ότι ένας από τους ιδρυτές της ομάδας των εννέα, ο σεΐχης Μοχάμαντ αλ-Καχτάνι αναφέρει πως η επιστολή προς τον βασιλιά επιδόθηκε χθές Τετάρτη.

Σε όλη την ιστορία της η Σαουδική Αραβία έχει κάνει εκλογές μόνο μία φορά, το 2005, για να αλλάξει τα μισά από τα συνολικά 178 μέλη των δημοτικών συμβουλίων, ενώ οι άλλοι μισοί διορίστηκαν από την εξουσία.

Το βασίλειο δεν έχει κοινοβούλιο αλλά συμβουλευτικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου διορίζονται και ασχολούνται με τη χάραξη πολιτικής, με τους νόμους κ.λπ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα βρίσκεται το διάστημα αυτό στο Μαρόκο μετά απο επέμβαση κήλης που έκανε στις ΗΠΑ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημ.axinosp:Καμία άλλη χώρα έμεινε για στροφή στους "Δημοκρατικούς θεσμούς", ναι η Λιβύη, ξέχασα αυτή είχε κάνει ήδη συμφωνία με τα κράτη της ΕΕ και δεν χρειάζεται "Δημοκρατία", προς το παρόν !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: