Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

NYT: Αμερικανικοί κολοσσοί ετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ



Πηγή: New York Times


Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν προβληματίζει μονάχα τη Γηραιά Ήπειρο αλλά και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς κολοσσοί της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζονται για τυχόν επιστροφή της Αθήνας σε δικό της νόμισμα, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της τράπεζας Bank of America Merrill Lynch, η οποία έχει εξετάσει την πιθανότητα να γεμίσει φορτηγά οχήματα με χρήματα και να τα στείλει στην Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες δεν θα μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους λόγω έλλειψης χρήματος στην αγορά.

«Ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης εστιάζει σε τρία κύρια σενάρια, την έξοδο μίας χώρας, την έξοδο πολλών χωρών και τη διάλυση ολόκληρης της ευρωζώνης», εξήγησε η Κάρολ Μπερνττ, επικεφαλής υπηρεσιών παγκόσμιων συναλλαγών στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική για την Bank of America Merrill Lynch, αναφερόμενη στους στρατηγικούς άξονες της τράπεζας.

Ακόμη πιο δραστικά μέτρα φέρεται να έχει λάβει η επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase, η οποία, για επιλεγμένους πελάτες, έχει ήδη δημιουργήσει λογαριασμούς που θα φιλοξενούν ένα νέο ελληνικό νόμισμα, ή το νέο νόμισμα άλλων χωρών που ενδέχεται να ακολουθήσουν τη χώρα μας έξω από τη νομισματική ένωση.

«Σχεδιάζουμε κατά του ακραίου, δεν χάνεις τίποτα [σχεδιάζοντας]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Γκίμπονς, στέλεχος της JPMorgan Chase, προσθέτοντας μάλιστα ότι αρκετές από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν ζητήσει πρόσβαση στους νέους ειδικούς λογαριασμούς, έστω κι αν αφορούν νομίσματα που δεν υπάρχουν ακόμα.

Παρόμοια πρωτοβουλία έχει πραγματοποιήσει και η αυτοκινητοβιομηχανία Ford, η οποία έχει τροποποιήσει τα ηλεκτρονικά της συστήματα προκειμένου να μπορούν άμεσα να χειριστούν μία νέα δραχμή.

Ανάλογα μέτρα φαίνεται πως έχουν πάρει και δύο μεγάλες εταιρείες πιστωτικών καρτών, η MasterCard και Visa, οι οποίες δηλώνουν έτοιμες να χειριστούν ενδεχόμενη μετάβαση σε νέο νόμισμα.
Skai
Σημ.axinosp: Αυτό με τα φορτηγά με κούφανε πραγματικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: