Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τα ποτάμια της βροχής Νέο επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο που συνδέεται με πρόκληση πλημμυρών

Λονδίνο
Διεθνής ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι έχει κάνει την εμφάνιση του ένα νέο καιρικό φαινόμενο το οποίο συνδέεται με την πρόκληση μεγάλων πλημμυρών. Οι ειδικοί όταν αναφέρονται σε αυτό το φαινόμενο μιλάνε για «ατμοσφαιρικά ποτάμια» ή για «ποτάμια της βροχής».

Το φαινόμενο

Ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ μελέτησαν τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Αγγλία και στη Σκωτία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οφείλονται στα ποτάμια της βροχής, ένα φαινόμενο που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Η αύξηση της θερμοκρασίας δημιουργεί ολοένα και περισσότερες θερμές μάζες αέρα οι οποίες με τη σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν μεγαλύτερες ποσότητες υδρατμών. Αυτοί οι υδρατμοί υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες σχηματίζουν τεράστιες δέσμες νερού στην ατμόσφαιρα. Οι δέσμες ή «ποτάμια» νερού μετατρέπονται με τη σειρά τους σε συνεχή και έντονη βροχόπτωση που πέφτει μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία προκαλώντας έτσι πλημμύρες.

Η μελέτη

Τη μελέτη διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αιόβα και του Πανεπιστημίου Reading. Οπως εκτιμούν, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία στον πλανήτη τόσο πιο συχνό και έντονο θα είναι το φαινόμενο.

«Οσο αυξάνεται η θερμοκρασία, θα αυξάνεται και η ποσότητα των υδρατμών που θα μετακινούνται στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας έτσι ολοένα και πιο ισχυρά ατμοσφαιρικά ποτάμια. Η σύνδεση ανάμεσα στα ατμοσφαιρικά ποτάμια και τις πλημμύρες έχει ήδη διαπιστωθεί. Η αύξηση της συχνότητας των ατμοσφαιρικών ποταμιών θα οδηγήσει σε αύξηση των έντονων βροχοπτώσεων τον χειμώνα και στη πρόκληση πλημμυρών» αναφέρει ο Ντέιβιντ Λάβερς, του Πανεπιστημίου της Αιόβα που ήταν επικεφαλής της μελέτης η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environmental Research Letters».

Δεν υπάρχουν σχόλια: