Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«If not» στα μούτρα σου κύριε Γιουνκέρ

«If not» στα μούτρα σου κύριε Γιουνκέρ

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να κατανοήσω ορισμένα πράγματα, πού σε άλλους φαίνονται απλούστατα, απόλυτα κατανοητά, ακόμα και αυτονόητα.
Και δεν μπορώ να κατανοήσω την σύνδεση του κοψίματος της σύνταξη της μάνας μου και της συμπεθέρας μου, με την σωτηρία της χώρας !
Απορώ όχι μόνο με τις προϋποθέσεις πού τίθενται από τους ευρωπαίους φίλους μας, προκειμένου να μας σώσουν, αλλά και από το κατεπείγον του θέματος.
Ολη μέρα, σήμερα, ακούω από τα ΜΜΕ να επισημαίνουν την αναγκαιότητα να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και δη, να ψηφιστεί άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση ! Είναι τόσο πολλοί αυτοί πού μας το ζητάνε επιτακτικά, ώστε να συλλαμβάνω τον εαυτό μου να τείνει προς την συμφωνία : «Ε, αν είναι έτσι ρε παιδιά, αν πρόκειται να σωθεί η πατρίδα, τότε εντάξει, πάρ’ τε τα όλα, συμφωνώ κι’ εγώ»

Με λίγα λόγια το νόημα το έπιασα, έστω και αν δεν το πολυκαταλαβαίνω :
Αν δεν δεχτούμε να μας κόψουν τους μισθούς «οριζόντια», να μας κόψουν τις συντάξεις και να τις κάνουν επιδόματα, να αυξήσουν τους φόρους και την φορολογία, άμεση ή έμμεση, να μειώσουν το εφ’ άπαξ σε όλους όσοι το δικαιούνται, να πληρώνουμε ενοίκιο για να μένουμε στο δικό μας σπίτι, να ξεπουλήσουμε όλες τις ΔΕΚΟ, και εν τέλει, να κατεβάσουμε και τα βρακιά μας, διατρέχουμε άμεσο και τρομερό κίνδυνο ! Τι κίνδυνο ; Να σας πω, αυτό είναι πού … δεν καλοκατάλαβα. Όταν μας τα κάνουν όλα αυτά, όταν δεν θα μας έχει μείνει ούτε λεπτό του ευρώ στην τσέπη, όταν δεν θα μπορούμε καν να περάσουμε με τα ίδια χρήματα πού κάποτε καλοπερνάγαμε, ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ;

Σαν να βλέπω μπροστά μου, ολοζώντανη την γαμψή και αποκρουστική φυσιογνωμία του μεγάλου αρπαχτικού κ. Γιουνκέρ, να μου κουνάει το δάχτυλο και να με απειλεί χαμογελαστός : «Οι Ελληνες γνωρίζουν ότι ΑΥΤΟ πρέπει να γίνει ( δηλ. να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, πού τελικά είναι πιο … μακρύ και από μακροπρόθεσμο ) If not … If not …» είπε και συνέχισε να επαναλαμβάνει ο Γιουνκέρ : «If not …»

Με τα ιφ νοτ, κύριέ μου, δεν μου δίνεις να καταλάβω τι ακριβώς θα πάθω, ιφ νοτ. Ας υποθέσουμε ότι … NOT : τι μέλει γενέσθαι ; Τι θα μου συμβεί, χειρότερο από αυτό πού θα πάθω με το μεσοπρόθεσμό σου, έτσι και το ψηφίσουν; Και να σου πω και το άλλο, κύριε Γιουνκέρ ; Ότι αυτά πού θα πάθουμε με το μεσοπρόθεσμο, θα είναι ΓΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ τουλάχιστον ΧΡΟΝΙΑ ! Ενώ με το if not, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει σε ένα μήνα, σε δύο, σε ένα χρόνο ! Χειρότερα, δεν μπορούμε να πάμε, διότι πιάσαμε πάτο. Γιατί λοιπόν να μην κοιτάξουμε και τις ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, αυτά τα if not πού λές εσύ και μας κουνάς το δάχτυλο ;
If not ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ λοιπόν

Και να πούμε και κάτι ακόμα. ΑΝ αυτή η κυβέρνηση δεν μπορέσει, αύριο – μεθαύριο ( όπως απειλεί ο Κουτρουμάνος ) να πληρώσει συντάξεις και μισθούς, καλύτερα να σηκωθεί και να φύγει. Όπως και οι ίδιοι λένε, στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όμως, δεν κάνουν άλλη δουλειά παρά να μας επισείουν τα αδιέξοδα !
ΝΑ κόψουν λοιπόν το λαιμό τους ( ιδιαίτερα παχουλό σε ορισμένες περιπτώσεις ) και να ΒΡΟΥΝΕ λεφτά να δώσουν τις συντάξεις. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν τους βλέπω καλά. Και άμα φύγουν αυτοί από τη μέση, θα έρθουν άλλοι, πού ίσως και να ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ να δώσουν τις συντάξεις και τους μισθούς, χωρίς να υποθηκεύουν και να ξεπουλάνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και αυτή την ίδια μας την αξιοπρέπεια, πού είναι και το πιο ΦΡΙΧΤΟ απ’ όλα.

ΠΗΓΗ: parapolitika

Τσαντίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: