Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ιδρυση εμπορικής ""Συμμαχίας του Ειρηνικού"" στη Χιλή

Ιδρυση εμπορικής ""Συμμαχίας του Ειρηνικού"" στη Χιλή


Η Χιλή, το Περού, η Κολομβία και το Μεξικό υπέγραψαν χθες μια συμφωνία για την ίδρυση της Συμμαχίας του Ειρηνικού, με στόχο την βελτίωση της συνεργασίας τους στο πεδίο του εμπορίου.

''Από τα ύψη του Παρανάλ, στην πιο άνυδρη έρημο του κόσμου και κάτω από τον πιο ανέφελο ουρανό, υπογράψαμε μια συμφωνία με την οποία γεννάται η Συμμαχία του Ειρηνικού'', δήλωσε ο κεντροδεξιός Πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Ο Πινιέρα συναντήθηκε με τους Προέδρους του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν, του Περού, Ογιάντα Ουμάλα και της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, στην έρημο Ατακάμα.

Στη Συμμαχία ζήτησε να ενταχθεί και η Κόστα Ρίκα, με την Πρόεδρο Λάουρα Τσιντσίγια να παρίσταται στη συνάντηση, όπως και ο Πρόεδρος του Παναμά και άλλοι ως παρατηρητές-περιλαμβανομένων του Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Τζον Μπέιρντ και του Ισπανού μονάρχη Χουάν Κάρλος.

Η δημιουργία της νέας συμμαχίας, σε μια αγορά 215 και πλέον εκατ. καταναλωτών και με συνδυαστικό ΑΕΠ μεγαλύτερο από τα 2 τρισ. δολάρια, είχε προταθεί πέρυσι στη Λίμα από τον πρώην Πρόεδρο του Περού Αλαν Γκαρσία.

''Σε λίγο καιρό, καταφέραμε να προχωρήσουμε γρήγορα'', δήλωσε ο Χιλιανός Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μια ''βαθιά ολοκλήρωση'' ανάμεσα στις χώρες της Συμμαχίας, η οποία θα ''πάει πολύ πιο πέρα από το εμπόριο και θα επεκταθεί στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού''.

Ο Καλδερόν μίλησε για ''αξιοσημείωτη προοπτική'', ενώ ο Σάντος χαρακτήρισε τη συμφωνία ''την πιο σημαντική διαδικασία ολοκλήρωσης στη Λατινική Αμερική''. Ο Ουμάλα σημείωσε ότι η νέα συμμαχία δεν έχει στόχο να ''παραγκωνίσει άλλες δομές ολοκλήρωσης'', όπως η Κοινότητα των Ανδεων ή η Λατινοαμερικάνικη Ενωση (Unasur)

Δεν υπάρχουν σχόλια: