Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Telegraph: Σε φαύλο κύκλο έχει εγκλωβιστεί η ευρωζώνη - Το ευρώ ήταν μια πολύ κακή ιδέα, αλλά η δημοσιονομική ένωση είναι ακόμα χειρότερη και θα αποτύχει

Το ευρώ ήταν μια πολύ κακή ιδέα, αλλά η δημοσιονομική ένωση είναι πολύ χειρότερη και θα αποτύχει, αλλά όχι προτού εξαπλωθούν οι επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Liam Halligan της Telegraph.
'Οπως γράφει, μια βιώσιμη δημοσιονομική ένωση δεν θα υπάρξει ποτέ.
Μια αμοιβαιότητα του χρέους και ''ειδικά νομισματικά μέτρα'' - όπως συζητείται - θα εξαγρίωναν τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Παράλληλα, η Bundesbank τάσσεται δημοσίως κατά τέτοιων κινήσεων.
Επιπλέον, μια δημοσιονομική ένωση δεν θα μπορούσε να επιβληθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τοπικές κυβερνήσεις θα ενεργούν πάντα προς χάριν των τοπικών συμφερόντων και όχι των Βρυξελλών ή του Βερολίνου.
Είναι δυνατόν, διερωτάται ο Halligan, να δεχθούν οι ψηφοφόροι σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία τις διαταγές της γερμανικής κυβέρνησης, μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο; Φυσικά και όχι. Η κοινωνική αναταραχή θα επικρατούσε αναπόφευκτα στην Ευρώπη.
Για να καταστεί βιώσιμη η ευρωζώνη χρειάζεται μια ομοσπονδιακού τύπου ένωση, όπως στις ΗΠΑ, όπου οι πλουσιότερες πολιτείες ''ξελασπώνουν'' τις πιο αδύναμες. Ωστόσο, η Ευρωζώνη δεν θα γίνει ποτέ τέτοιου είδους ένωση, τονίζει.
Οι ισχυρές βόρειες χώρες έχουν άλλωστε τα δικά τους δημοσιονομικά προβλήματα - για παράδειγμα το χρέος του Βερολίνου ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ.
Ποια είναι η λύση; Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, να περιοριστεί η νομισματική ένωση. Οι περιφερειακές χώρες που επιθυμούν να αποχωρήσουν να το πράξουν και να υποτιμήσουν τα νέα νομίσματα τους.
Μετά καθαρίζουμε το χαμό και προχωράμε, σημειώνει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 
Σημ.axinosp:Μια βδομάδα πριν ο Καζάκης τα έλεγε και με παραπάνω στοιχεία  !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: