Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

"Η αγορά να υπηρετεί τους πολίτες"

Η διεθνής οικονομική κρίση «απέδειξε περίτρανα ότι είναι ισχυρή η διασύνδεση μεταξύ του χρηματοοικονομικού συστήματος, της πραγματικής οικονομίας και των πολιτικών ελίτ» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Ημερησία" και υπογραμμίζει ότι «η ανάκτηση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος και η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης αποτελούν βασικές προτεραιότητες του νέου παγκόσμιου οικοδομήματος».

«Το διακύβευμα δεν είναι η ελευθερία των αγορών, αλλά η ελευθερία του πολίτη. Η προστασία των δικαιωμάτων του, ώστε αγορά και κράτος να υπηρετούν το κοινό συμφέρον μας. Η πρόκληση του 21ου αιώνα είναι να ευθυγραμμίσουμε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με τις αξίες και τις αρχές μιας δημοκρατικής, ανθρώπινης, οικολογικής και δίκαιης κοινωνίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση φέρει την υπογραφή του νεοσυντηρητικού ιδεολογήματος, καθώς «πίσω από τη θεωρία της αυτορρύθμισης των αγορών, του "αόρατου χεριού", κρύβεται ένα βαρύ χέρι συγκεντρωτισμού, πλούτου και εξουσίας, που οδήγησε σε μια μη δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση και σε μια άνιση και άναρχη οικονομική ανάπτυξη».

Υπογραμμίζει ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις αποδεικνύονται στην καλύτερη περίπτωση άτολμες, καθώς προσπαθούν με υλικά του χθες να απαντήσουν στις προκλήσεις και απαιτήσεις του αύριο, η δε κρίση ανέδειξε για άλλη μια φορά την καθοριστική σημασία γνήσια προοδευτικών ηγεσιών για την ανάληψη δράσης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

«Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις διαμορφώνουν λόγο τολμηρό, καινοτόμο, ρεαλιστικό. Στόχος είναι να χτίσουμε ένα κόσμο νέο, πιο δίκαιο και πιο σταθερό. Έναν κόσμο στον οποίο η αγορά θα υπηρετεί τους πολίτες και όχι τους λίγους και ισχυρούς», επισημαίνει.
http://www.ana.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=7821729&maindocimg=7284998&service=7
Σημ.axinosp:160 χρόνια μετά το κομμουνιστικό μανιφέστο του Μάρξ οι Σοσια-ληστές μας λένε ξανά τα αυτονόητα για την υφή του συστήματος . Φυσικά για ακόμα μια φορά μας λένε το πως θα το παλέψουν αυτό το άγριο Θηρίο του Καπιταλισμού , που βρε παιδί μου πως γίνεται , όταν είναι κυβέρνηση οι εν λόγω κύριοι αντί να υπηρετούν τους πολίτες και όχι τους λίγους και ισχυρούς κάνουν τα αντίθετα . Μυστήριο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: