Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Τα κέρδη στην Goldman και οι ζημιές στους πολίτες

Eντύπωση έχει προκαλέσει στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κύκλους η απίστευτη κερδοφορία της μεγάλης Αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs στο δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, που έφθασε στα 3,44 δισ. δολάρια.

Και αυτό σε μια περίοδο που κάθε άλλο παρά ευνοεί τα κέρδη σε όλα τα επίπεδα δραστηριοτήτων, αφού η αμερικανική οικονομία αλλά και η Ευρωπαϊκή, βρίσκονται σε βαθιά ύφεση. Να σημειωθεί δε ότι στο ίδιο διάστημα η Goldman αποπλήρωσε και το δάνειο των 10 δισ. δολαρίων, που είχε λάβει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις δύσκολες ώρες της πέρυσι, όταν προσπαθούσε απλώς να διασωθεί μετατρεπόμενη από αποκλειστικά επενδυτική τράπεζα, σε κλασικό εμπορικό πιστωτικό ίδρυμα.

Βέβαια στην οικονομία δεν υπάρχει κανένα μυστικό, αν μπορεί κανείς να ακολουθεί το... χρήμα. Έτσι οι αναλυτές στη Νέα Υόρκη είναι βέβαιοι ότι η εν λόγω τράπεζα «έπαιξε» κορόνα γράμματα τα κεφάλαια που έλαβε από την κυβέρνηση, στοιχηματίζοντας σε διάφορες παρακινδυνευμένες τοποθετήσεις (μετοχές, νομίσματα, εμπορεύματα), που όπως φαίνεται της «έκατσαν».

Η δουλειά ωστόσο των τραπεζών δεν είναι αυτή, δηλαδή να παίρνουν απίθανα ρίσκα με ξένα λεφτά. Ακριβώς εδώ εντοπίζεται και η αιτία της πιστωτικής κρίσης που ξέσπασε στη Νέα Υόρκη το 2007, όταν τα στοιχήματα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών στην αγορά real estate γύρισαν ανάποδα. Τη συνέχεια τη βιώνουμε όλοι μας, με τα πιστωτικά προβλήματα να έχουν οδηγήσει στη χειρότερη ύφεση, που έχει γνωρίσει ο κόσμος μετά το 1929.

Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι ακόμα ελεύθερες να «παίζουν» κορόνα γράμματα κεφάλαια που δεν είναι δικά τους και εν προκειμένω μάλιστα όχι χρήματα καταθετών όπως μέχρι το 2007, αλλά κρατικές επιδοτήσεις.

Στην ουσία αυτό που συνεχίζει να κάνει η Goldman Sachs είναι να ρισκάρει ξένο χρήμα και όταν μεν κερδίζει να ιδιοποιείται το όφελος, ενώ όταν χάνει να περνάει τη ζημιά στους καταθέτες ή στους φορολογούμενους. Αν αυτό είναι καπιταλισμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/15/1690210.htm
Σημ.axinosp:Ναι αυτό είναι Καπιταλισμός , κορώνα κερδίζω γράμματα χάνεις !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: