Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συμποσίου της Σύμης


Το μοντέλο της υπερσυγκέντρωσης κεφαλαίου σε λίγα χέρια φθάνει στο τέλος του και αντικαθίσταται από ένα άλλο μοντέλο αυτό της πράσινης ανάπτυξης ήταν το αισιόδοξο μήνυμα, που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση που έγινε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης, στη Σκιάθο.
Το ίδιο αισιόδοξος ήταν ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποβάθμισε ένα ευνοούμενο κράτος με αποτέλεσμα ο πολίτης να βομβαρδίζεται καθημερινά με αποκαλύψεις διαφθοράς. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, υπηρετεί μόνο ειδικά συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και όχι το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τόνισε, θα το ανατρέψουμε και μάλιστα πολύ σύντομα στις ερχόμενες εκλογές, ώστε η πολιτεία να υπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον και κανένα άλλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην πράσινη ανάπτυξη τόνισε πως αυτή διασφαλίζει πέντε στόχους: πρώτον, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη, μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, δεύτερον, μια νέα σχέση του ανθρώπου με τη φύση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, τρίτον, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με επένδυση στον άνθρωπο, τέταρτον, απαλλαγή της δημοκρατίας από το συγκεντρωτικό και πελατειακό κράτος, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοκρατία είναι το νέο στοίχημα στην πολιτική και πέμπτον, καθιστά την Ελλάδα μια χώρα ανοιχτών οριζόντων που μπορεί να είναι πρωτοπόρος στην πράσινη ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζο Στίνγκλιτς, ο πρόεδρος της Γκρινπις Γκέρτ Λέιπολντ και η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ο κ. Στίνγκλιτς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απελευθέρωση των αγορών αποδείχθηκε πως δεν ήταν προς το συμφέρον των πολιτών και ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ήταν ένα «τυχαίο ατύχημα». Τα προβλήματα, πρόσθεσε, δεν είναι αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, αλλά κάποιων πολιτικών με πολλά ψεγάδια.

Ήταν απαισιόδοξος για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, προβλέποντας ότι αυτή θα είναι ισχνή και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για συλλογική αντίδραση. Επίσης, τόνισε ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι ουσιαστικά το νέο μοντέλο.

Κατηγόρησε, επίσης, τις τράπεζες ότι παρότι έχουν πάρει μεγάλη βοήθεια για να ορθοποδήσουν αυτές δεν ενστερνίζονται τις νέες απόψεις και έχουν ως μόνο γνώμονα το κέρδος.

Ο πρόεδρος της Greanpeace τόνισε πως η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι θέμα που αφορά μόνο ένα κόμμα, αλλά ευρύτερα τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες. Ενώ, αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι έχει τρομακτικές δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μπορεί να επενδύσει σε αυτές. Και κατέληξε, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι πράσινη.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα είναι «ο νέος πρωθυπουργός αυτής της καταπληκτικής χώρας». Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα ζούμε μια πολύπλευρη κρίση από την οποία ο κόσμος που θα προκύψει πρέπει να είναι πιο δίκαιος.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο μεγάλο ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική, αλλά ότι έχουν απογοητευθεί από την αποτελεσματικότητα της πολιτικής.

* Νωρίτερα, ο Γ.Παπανδρέου εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ως Ελλάδα, δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια μορφή διακυβέρνησης της χώρας, με τέτοια εγκληματικότητα, διαφθορά, ανομία και συγκάλυψη». Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε, επίσης, αν θα προκαλέσει εκλογές το Μάρτιο, ανεξάρτητα από το ποιο πρόσωπο για την Προεδρία. «Σήμερα, το μόνο που δεν εξυπηρετείται είναι το δημόσιο συμφέρον. Εξυπηρετούνται πολλά άλλα συμφέροντα, η ανομία και η αδιαφάνεια. Η αλλαγή πορείας της χώρας προέχει οποιωνδήποτε προσώπων», τόνισε.
Σημ.axinosp:Το πως θα πάρει τα λεφτά από τους λίγους πλούσιους και θα τα χώσει στην Πράσινη Οικονομία δεν μας είπε Γιωργάκης και πως να μας το πει άλλωστε, αφού κανείς παγκόσμια δεν το έχει καταφέρει , όπως και κανείς ακόμα δεν έχει να αλλάξει με το δάκτυλο αλυσίδα εν κινήσει στο ποδήλατό του . Το μόνο που έχει καταφέρει η Πράσινη Όικονομία είναι να μεγαλώσει τα υπερκέρδη των λίγων εις βάρος ακόμα μια φορά των πολλών .Όσο για το νούμερο αυτό τον Στίνγκλιτς , τον πνευματικό μέντορα του Γιωργάκη , αν περίμενε κάτι άλλο από τους Τραπεζίτες εκτός από το κυνήγι του κέρδους πρέπει μάλλον να έχει επηρεαστεί από τον μονοψήφιο δείκτη ευφυΐα του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Ερώτηση πως γίνεται να κλείνεις ένα συμπόσιο της Σύμης με συνέντευξη στη Σκιάθο ;;Μάλον ο χαβαλές με περισπούδαστα συμπόσια θα συνεχιστεί και σε άλλα νησιά ενώ η Ελλάδα έχει γονατίσει από την κρίση , το ΠΑΣΟΚ το έχει ρίξει σε παπαρολογίες στο Αιγαίο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: