Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Γερμανία θυμάται «τα παλιά»

Κυνικό και προκλητικό ταυτόχρονα, το ρητορικό ερώτημα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (του κόμματος της Μέρκελ) Κ. Φόλκερ προς τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της Ελλάδας δεν άφηνε περιθώριο για παρερμηνείες ως προς τη στάση των συντηρητικών Γερμανών έναντι της χώρας μας: «Δεν μπορεί εμείς να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 67 κι εσείς στα 65 έτη».


«Οι αδύναμοι δεν μπορούν να καθοδηγούν τους δυνατούς. Ο,τι δώσαμε δώσαμε» λέει ο Κ. Φόλκερ

Μάταια ο συνομιλητής του, πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μέσα στην Μπούντεσταγκ προσπαθούσε να του παρουσιάσει και τις ευθύνες της γερμανικής πλευράς για τα ελληνικά ελλείμματα, ότι και «η Ισπανία είχε πλεόνασμα την περίοδο 2006-07 και τώρα βρίσκεται με υψηλά ελλείμματα» και, τέλος, ότι η λύση είναι η «παραγωγική ανασυγκρότηση του ευρωπαϊκού Νότου».

«Το πρόβλημα της Ευρώπης και ειδικότερα της Γερμανίας δεν είναι να αγοράσετε ήλιο, αλλά να ενισχύσετε την εσωτερική ζήτηση ακόμη και αν χρειαστεί να αυξήσετε τους γερμανικούς μισθούς», επέμενε ο κ. Παναγόπουλος στη διάρκεια της συνάντησης -με γερμανική πρωτοβουλία- που είχε με τον κ. Φόλκερ.

«Οι αδύναμοι δεν μπορούν να καθοδηγούν του δυνατούς. Ο,τι δώσαμε δώσαμε (στην Ελλάδα). Αυτό είναι», κατέληξε ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης.

«Το Μάαστριχτ έγινε κουρελόχαρτο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» (σ.σ. που αγοράζει πλέον κρατικά ομολογα) κι εσείς επιμένετε στην ελεγχόμενη πτώχευση των κρατών όταν το πρόβλημα είναι να πληρώσουν οι αγορές», επανήλθε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Η αντιπαράθεση δεν είχε τέλος. Ο κ. Παναγόπουλος του θύμισε τις μίζες της Siemens και ο κ. Φόλκερ ότι τα υποβρύχια είναι ακόμη στο Κίελο (ναυπηγείο). «Τα οποία όμως... γέρνουν», ανταπάντησε ο Ελληνας συνδικαλιστής. Και η κατακλείδα: «Η Συνθήκη των Βερσαλιών ήταν επαχθής για τους ηττηθέντες (Γερμανούς) αλλά την πλήρωσαν οι νικητές» (Γάλλοι, Βρετανοί κ.ά. με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πολέμο), επέμενε ιστορικά ο συνδικαλιστής.

Σαν... Λίγκα του Βορρά

Ομως, το πρόβλημα της εθνικής (γερμανικής) αναδίπλωσης δεν είναι πρόβλημα μόνον των συντηρητικών. Η Αντζέλικα Τσβάιν Ντούρεν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (υπεύθυνη ευρωπαϊκών υποθέσεων) παραδέχτηκε ότι και στο SPD υπάρχουν φωνές για εθνική αναδίπλωση, ενώ στην κοινή γνώμη έχει περάσει το «σύνθημα» των συντηρητικών για μη ομοσπονδιακή λύση στα οικονομικά προβλήματα. Οχι μόνο μεταφορά πόρων σε επίπεδο Ευρώπης (ομοσπονδιακό προϋπολογισμό εντός της Ενωσης όπως στις ΗΠΑ) αλλά ούτε καν σε επίπεδο Γερμανίας.

Πάντως, παραδέχτηκε ότι «καθυστερήσαμε τη βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά δεν αφορούσε τον Νότο. Υπήρχε ανάγκη για αντιπολίτευση (του SPD) στη Μέρκελ».

Το συμπέρασμα από τη συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, είναι ότι «χρησιμοποιήθηκε το ΔΝΤ για να περάσει τα μέτρα η νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ενωση (και) στον ιδιωτικό τομέα».

Με τον επικεφαλής της DGB (γερμανικά συνδικάτα) Μ. Ζόμερ συμφωνήθηκε τα συνδικάτα του ευρωπαϊκού Βορρά να διοργανώσουν συνέδριο για το «πού βαδίζει η Ευρώπη». Η έκφραση αλληλεγγύης των Γερμανών εργαζομένων «δεν αποτελεί τυπική πράξη, αλλά έκφραση της αγωνίας τους για το μέλλον των Ευρωπαίων εργαζομένων που προδιαγράφεται ζοφερό από τη συνέχιση των πολιτικών που υπαγορεύει η Ε.Ε. με τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Ελευθεροτυπία

Σημ.axinosp:Τώρα ποιος είναι αδύνατος και ποιος δυνατός, θα το δείξει η Ιστορία κε Φόλκερ και το ραντεβού με την ιστορία οι Έλληνες το έχουν κλείνει την 1η Ιουνίου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: