Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ένα σχόλιο για την δράση των μπλόγκερς την 1η Ιουνίου

Για την εικόνα της θυσίας, κάτω από το σχόλιο του radical desire μου θύμισε το βιβλίο
"Το καταραμένο απόθεμα" του τζιόρτζ μπαταίρ. Το οποίο λέει το πως συνδέονται οι θρησκείες με την παραγωγή. office space

αμάν ρε αχινέ. Ένα γεγονός Α μπορεί την χρονική στιγμή Β να είναι προοδευτικό και μπορεί την χρονική στιγμή Γ να είναι οπισθοδρομικό. Ένα κριτήριο είναι το πολιτικό πλαίσιο της εποχής, ένα άλλο οι διαθέσεις των μαζών, ένα τρίτο το αν εξυπηρετεί ή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα και ποιας τάξης.

Οι τράπεζες πήραν/θα πάρουν το ρευστό από την ΕΚΤ. Η οποία δεν θα τις αφήσει να χρεωκοπήσουν. Οι πλούσιοι αστοί - μεσαία αστικά στρώματα πήραν το χρήμα στο εξωτερικό και αγοράζουν σπίτια στην Αγγλία. Το μόνο που έχουν αφήσει είναι τα χρέη των επιχειρήσεών τους. Κάποιοι μάλιστα επένδυσαν τα λεφτά τους σε Funds - χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κερδοσκοπούν στο χρέος χωρών. Όχι γιατί είναι "κακοί", αλλά γιατί τα ποσοστά κέρδους είναι σχεδόν σίγουρα,και πολύ μεγάλα. Το κεφάλαιο πάει στις δραστηριότητες που "αυγατίζει" ποιο εύκολα. Εκείνο που θα τους "ενοχλήσει" είναι μονομερής στάση πληρωμών των χρεών μιας και το κεφάλαιο τους δεν θα "αυγατίζει"& άρα απαξιώνεται.

Η ανάρτηση που προβάλεις - ευαγγελίζεσαι τη συγκεκριμένη στιγμή στο συγκεκριμένο πολιτικόκοινωνικό πλαίσιο, είναι αποσπασματική-αντιδραστική.
Πέρα από την αρχική πηγή της ανάρτησης(κάτι στο οποίο μάλλον θα έπρεπε να σε προβληματίσει), θα δώσει την ευκαιρία στις τράπεζες να προχωρήσουν ακόμα σε σταδιακή παύση πληρωμών. Και φυσικά αυτό θα γίνει σε βάρος των φτωχών απλών καταθετών-μισθωτών συνταξιούχων που δεν έχουν βγάλει το χρήμα "έξω". Και μισθωτών που πληρώνονται μέσω τραπεζών.

Φτωχών ανθρώπων που -το κυριότερο- δεν έχουν ετοιμαστεί για παρόμοιες καταστάσεις (να το αποσπασματικό). Σε αντίθεση με τις τράπεζες που είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα. Τώρα θα πάρουν το ρευστό από την ΕΚΤ οπότε κουτσά στραβά, "βγαίνουν" τα μαγαζιά. Επιπλέον, η "λογική" της ανάρτησης που προβάλεις θα βάλει σε άμεση προτεραιότητα από πλευράς κρατους-τραπεζών, την περαιτέρω εισροή-νομιμοποίηση χρήματος ακαθόριστων πηγών προέλευσης. "Λογική" που μάλλον πάει χέρι χέρι με την εμφάνιση - από τα "πάνω και δεξιά", παρασκηνιακών "σωτήρων" πολιτικά "αμόλυντων" (να το αντιδραστικό).

DIXI ET SALVAVI ANIMAM MEAM

ciaoant1

Σημ.axinosp:Τα σχόλια δικά σας.
Φυσικά δεν έβαλα σχόλια αναγνωστών από το Θεσσαλονικιώτικο μπλόγκ ταχάλια, γιατί εκεί τα τούβλα πέφτουν σύννεφο.(...Το άρθρο είναι ο ορισμός της κομμουνιστικής χαζομάρας και της αριστερίστικης βλακείας που κυκλοφορεί ασύδοτα στο διαδύκτυο...
Οι μπαχαλάκηδες πλέον με κοστούμι και σκαρπίνι προτείνουν νέους τρόπους αντίδρασης...
Λόγω της χρονοκαθυστέρησης που έχουν στις πόρτες οι τράπεζες, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ολοι μας να μπούμε κατ' αρχήν στις τράπεζες (χαχα)....
Ο ΣΤΑΛΙΝ, ο ΜΑΟ, Ο ΛΕΝΙΝ, ο ΜΑΡΞ και ΟΙ ΙΔΕΕΣ τους, ΠΕΘΑΝΑΝ! Το μάθατε ??? Μετά από 72 χρόνια δικτατορίας (1917-1989), το απομεινάρι του Κομμουνισμού, η Βόρεια Κορέα, απειλεί (μετά την Κούβα το 1962) με τον ΤΡΙΤΟ Παγκόσμιο Πόλεμο! Τρέξτε λοιπόν σύγχρονοι έλληνες μπαχαλάκηδες να παρελάσετε (ξανά μετά την Ισπανία το 1936) στη πλατεία του Λαού της Βόρειας Κορέας τώρα που σας χρειάζεται! ...και μην ξεχάσετε να πάρετε τον φραπέ μαζί σας!!......
)
Οι δεξιοί κατηγορούν τους αριστερούς για το άρθρο και οι αριστεροί τους δεξιούς.
Δηλαδή η χαρά του Τραπεζίτη που μας βλέπει να τσακωνόμαστε και τελικά σνομπάρουμε τη δράση αυτή την κίνηση της 1ης Ιουνίου.

9 σχόλια:

B.D. είπε...

Μήπως η αντίδραση τόσων σοβαρών και προοδευτικών ανθρώπων της αριστεράς στο συγκεκριμένο σχέδιο θάπρεπε να προβληματίσει για την σκοπιμότητα του η και τις σκοπιμότητες που θα μπορούσε να αξυπηρετεί;

axinosp είπε...

Δεν την είδα πουθενά αυτή την αντίδραση, μόνο σιωπή αγαπητέ B.D.

B.D είπε...

Η σιωπή φίλε μου είναι εύγλωττη.

axinosp είπε...

Η σιωπή μάλλον αμηχανία σε κάτι καινούργιο που έρχεται δείχνει.
Το αν πετύχει ή όχι, το Bank Run την Πρώτη Ιουνίου δεν έχει σημασία, αλλά σημασία έχει ότι τέρμα τα παραμυθάκια με τις πορείες και το γύρω , γύρω όλοι στο κέντρο της Αθήνας.

παλιοχώριατος είπε...

Να αρχίσω να βρίζω τώρα;

Άκρατος ραγιαδισμός.
#$#$%&* Έλληνα!

Θα σηκωθεί ο Άσιμος από το τάφο και θα μας αρχίσει στα μπουνίδια.

«Μην αντιδράτε!
Μην ενοχλείτε το τσιφλικά.
Γιατί μετά θα αγριέψει περισσότερο.
Και πάλι από τους φτωχούς θα τα πάρει.
Διπλά και τριπλά.»

Αυτές οι λογικές μας φέραν εδώ που μας φέραν.
Κατάντιααααα...
Κακομοιριαααά....

----
Σημείωση:
Τίποτα από όλα αυτά τα φοβερά που περιγράφονται δε θα γίνει.
Το μόνο που θα γίνει είναι ότι θα χαλάσει τη βιτρίνα των τραπεζών.
Των «αξιοσέβαστων επιχειρήσεων που στηρίζουν την οικονομία».
Θα δείξει ότι, αντίθετα, ο κόσμος δε τους εμπιστεύεται.
Ο απατεώνας αυτό φοβάται περισσότερο.
Μη του χαλάσει το προσωπείο που με τόσο κόπο έχτισε.

axinosp είπε...

Για στο στόμα σου Παλιοχώριατε !!

B.D. είπε...

Λυπάμαι αλλά τα βρισίδια είναι η εύκολη λύση! Και οι άναρθρες κραυγές δεν οδηγούν πουθενά. Μόνο δείχνουν άτομα που τα βλέπουν όλα Άσπρο - Μαύρο, στην καλύτερη των περιπτώσεων που οι φωνές τους είναι ειλικρινείς.
Αν π.χ. αύριο ο κόσμος "σήκωνε" μαζικά τις καταθέσεις του από τις τράπεζες δεν θα κέρδιζαν αυτοί που έχουν σπεκουλάρει στην πτώση του € και οι οικονομίες του κοσμάκη δεν θα έχαναν την αξία τους; Αυτό δεν θα ισοδυναμούσε στην τελική σε μεταφορά εισοδήματος από την Ευρώπη πέρα από τον Ατλαντικό;

axinosp είπε...

Τσάκάλι BD μας κατάλαβες για το σκοτεινό ρόλο που παίζουμε.Εμείς όμως θα πάμε να τις σηκώσουμε τις καταθέσεις μας ,αν εσύ δεν θέλεις για να μην χάσουν την αξία τους και θα ισοδυναμούσε στην τελική σε μεταφορά εισοδήματος από την Ευρώπη πέρα από τον Ατλαντικό, αν δε βρείς μία στο γκισέ μην φωνάζεις μετά που είναι το κράτος και την λύση να δώσει ο Πρωθυπουργός !!
Τζόγος είναι ή τα αφήνεις και τα βρίσκεις την Τετάρτη το πρωί ή πάπαλα.

B.D. είπε...

Φίλε Αχινέ, με παρεξήγησες!!!
Δεν εννοούσα ότι όσοι υποστηρίζουν την συγκεκριμένη ενέργεια είναι απαραίτητα Πράκτορες!
Όμως μήπως στην συγκεκριμένη συγκυρία, μια πράξη που θα ήταν ριζοσπαστική εάν εφαρμοζόταν σε μεγάλη κλίμακα, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα αν εφαρμοστεί μερικώς και μονομερώς;
ΥΓ. Εγω τα χρήματα μου τα εχω πάρει απο τις τράπεζες εδω και μήνες. Αλλα δεν ειμαι σίγουρος αν αυτή είναι η σωστή τακτική!!!