Όσο όμως ζούμε σε κοινωνίες που ο στόχος είναι το κέρδος και το χρήμα δεν υπάρχει ελπίδα αυτές οι ανακαλύψεις να έρθουν στην επιφάνεια αφού καταργούν το κέρδος από το κατεστημένο σύστημα.
Στην καλύτερη περίπτωση θα αγοραστούν απο κάποια πολυεθνική και θα θαφτούν με σκόπο την μη εφαρμογή τους από τους εφευρέτες τους.
1 σχόλιο:
Λίγες βασικές γνώσεις φυσικής να έχεις, καταλαβαίνεις αμέσως πως λειτουργεί η "μαγνητική σβουρίτσα" που έχει το βιντεάκι :)
Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις λίγο για το πως λειτουργούν οι γυροσκοπικές πυξίδες, και θα το καταλάβεις και εσύ αμέσως, καθότι τις βασικές γνώσεις φυσικής από ότι θυμάμαι τις έχει... Δείτε περισσότερας και εσύ.
Μετά άμα κάτσεις να σκεφτείς τι βλέπεις και δεν εππηρεαστείς από τους μεγαλόγδουπους ελληνικούς υπότιτλους, και σκεφτείς και παρόμιες εφαρμογές, θα καταλήξεις τα πολύ απλά συμπεράσματα :
1) η σβούρα πήρε κίνηση με το χέρι, σε μια μεγάλη κλίμακα, κάποιος θα πρέπει να δίνει κίνηση στην γιγάντια σβούρα που σε γυρίζει, οπότε ξεχνάμε το "απεριόριστη" στο ΑΠΕ σου, γιατί θέλουμε λίγη ενέργεια για να κρατάμε διαρκεί την κίνηση.
2) η σβούρα κρατάει μόνο τον ευατό της στον αέρα, άντε και ένα μικρό ποσοστό του βάρους της. Ανάλογα το μέγεθος (ή καλύτερα την ενέργεια των μαγνητών), και το βάρος τους, βρίσκεις και το ύψος ισσοροπίας. Οπότε για να κουβαλήσεις έναν άνθρωπο επάνω σε έναν μαγνήτη χρειάζεσαι έναν τεράστιο μαγνήτη, ο οποίος θα μπορεί να αιωρείτε σε ένα μικρό ύψος (λίγους πόντους). Επειδή τεχνικώς (αλλά και οικονομικός) είναι ολίγον αδύνατο, πηγαίνουμε σε φερομαγνήτες (ηλεκτρομαγνήτες λαϊκότερα), όπου αυτοί τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια το οποίο μετατρέπουν σε μαγνητική ενέργεια. Οπότε πάλι χάνουμε το "απεριόριστη" στο ΑΠΕ σου...
3) Η τηλεόραση που όλη κατηγορούμε, προσφέρει και θετικά πράγματα, βάλε discovery να δεις πως λειτουργούν τα μαγνητικά τρένα, γιατί θεωρούνται επανάσταση, ποιά τα πλεονεκτήματα, ποιοι οι περιορισμοί. Τεράστια επανάσταση στα τρένα, μηδέν εφαρμογή σε πολλούς άλλους τομείς, και βέβαια καμία σχέση με ΑΠΕ, απλά καλύτερη διαχείρηση της απαιτούμενης ενέργειας για το παραγώμενο έργο, ή τεχνολογίες που επιτρέπουν επιδόσεις που με τα παραδοσιακά μέσα δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.
Γρήγορη Βιβλιογραφία :
http://en.wikipedia.org/wiki/Gravitation
http://en.wikipedia.org/wiki/Gyrocompass
http://en.wikipedia.org/wiki/Angular_momentum
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_levitation
http://en.wikipedia.org/wiki/Maglev_%28transport%29
Συγγνώμη για το μακροσκελές μου ποστ και το μπακάλικο γράψιμο, δεν έχω όρεξει για θεωρία στις 1 την νύχτα
Δημοσίευση σχολίου