Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η νέα Οικουμενική, το ΔΝΤ και... ο Λαζόπουλος


Έντονες φήμες για μυστικές επαφές του Κάρολου Παπούλια με πρόσωπα υψηλού ακαδημαϊκού κύρους, τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να έχει βολιδοσκοπήσει για πιθανή συμμετοχή σε μια νέα οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών, κυκλοφορούν στο παρασκήνιο των πολιτικών κύκλων της Αθήνας, ενώ η κυβέρνηση από χθες το βράδυ βρίσκεται αντιμέτωπη με τους έντονους κλυδωνισμούς που προκαλεί η περίεργη διαρροή ενός «καυτού», «απαγορευμένου» βίντεο με τον Ντομινίκ Στρος Καν στην εκπομπή υψηλής θεαματικότητας του Λάκη Λαζόπουλου!

Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αναβρασμό ενόψει των πολύ σκληρών μέτρων που καλείται να προωθήσει στη Βουλή ως τα μέσα του μήνα η κυβέρνηση, καθώς σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, αλλά και στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» γίνεται ολοένα εντονότερη η πεποίθηση ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μέτρων που θα πρέπει να «ευλογήσει» πολιτικά μέσα στον Μάιο, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η διεθνής χρηματοδότηση της χώρας από τους επίσημους πιστωτές και να μην επιβεβαιωθούν τα σενάρια άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους.

Εξίσου βέβαιο είναι ότι η κινητικότητα που αναπτύσσεται δεν έχει οδηγήσει προς το παρόν σε μια βιώσιμη εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της εποχής του μνημονίου, καθώς εκτός των άλλων ακόμη και η προσφυγή στις κάλπες με τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς δεν εγγυάται ομαλή μετάβαση σε ένα σοβαρό πολιτικό σχήμα, ενώ προκαλεί... ανατριχίλες στους κύκλους των πιστωτών της χώρας, που φοβούνται πλήρη αποσταθεροποίηση.

Σε αυτό το πεδίο αναπτύσσονται εναλλακτικά σενάρια διακυβέρνησης από ένα νέο σχήμα τεχνοκρατών που θα υποστηριχθεί από ευρύτερη πλειοψηφία κομμάτων της σημερινής Βουλής. Ο Κ. Μητσοτάκης, που ως γνωστόν δεν παρεμβαίνει τυχαία στη δημόσια συζήτηση, βλέπει ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και τον Αλέκο Παπαδόπουλο ή τον Γ. Φλωρίδη στην «καυτή» καρέκλα του υπουργού Οικονομικών. Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο των ισχυρών επιχειρηματικών και τραπεζικών κύκλων συζητούνται καθημερινά πολλά εναλλακτικά σενάρια για ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς όμως να έχει προκύψει η αναγκαία συναίνεση σε λύση που θα συγκεντρώνει ευρύτερη στήριξη των οικονομικών παραγόντων τη χώρας.

Σε αυτό το περιβάλλον, πληροφορίες που συζητούνται ευρύτερα πλέον στο πολιτικό παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας της χώρας βολιδοσκόπησε πρόσφατα σημαντικά ονόματα του ακαδημαϊκού χώρου, διερευνώντας το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μια οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα αναλάβει τα δύσκολα της εφαρμογής του νέου μνημονίου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση περνά από χθες το βράδυ μια νέα, όσο και περίεργη κρίση αξιοπιστίας, μετά τη «διαρροή» του βίντεο της συνέντευξης του Ντ. Στρος Καν στο γαλλικό Canal Plus, που «κόπηκε» από το ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση του γαλλικού δικτύου, αλλά το περιεχόμενό του είχε διαρρεύσει στον ελληνικό τύπο.

Στο «απαγορευμένο» βίντεο ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίζεται να δηλώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε ζητήσει από πολύ νωρίς βοήθεια, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η απάντηση του Στρος Καν ήταν ότι το ΔΝΤ μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά δεν θα το επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας στη νομισματική ένωση. Σε αυτή την παρατήρηση του Στρος Καν, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να απάντησε ότι θα αναλάμβανε ο ίδιος να πείσει τους Ευρωπαίους για την ανάγκη εμπλοκής του ΔΝΤ.

Είναι αυτονόητο ότι η προβολή του συγκεκριμένου βίντεο με τις δηλώσεις του Γάλλου επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να μην προσθέτει πολλά σε όσα είναι ήδη γνωστά, δημιουργεί όμως σοβαρές και αρνητικές πολιτικές εντυπώσεις για την κυβέρνηση. Είναι ενδιαφέρον δε ότι η «διαρροή» του βίντεο έγινε σε μια χιουμοριστική εκπομπή υψηλής θεαματικότητας και όχι σε ειδησεογραφικά προγράμματα των ελληνικών καναλιών.

Οικονομικοί παράγοντες σχολίαζαν χθες βράδυ ότι αναμφίβολα δεν πρόκειται για μια τυχαία «διαρροή». Το γαλλικό δίκτυο Canal Plus, του αχανούς ομίλου Vivendi, είναι κράτος εν κράτει στην Γαλλία, διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Παρισιού και είναι βέβαιο ότι ένα βίντεο που κόπηκε προφανώς με διακρατική συνεννόηση δεν κάνει τυχαία σήμερα την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση, χωρίς κάποιου είδους άνωθεν εντολή ή συνεννόηση. Ούτε και έφθασε σε ελληνικό κανάλι από τυχαία πρωτοβουλία κάποιου χαμηλόβαθμου συνεργάτη του καναλιού και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή, όπου η κυβέρνηση χρειάζεται και το τελευταίο δράμι πολιτικής αξιοπιστίας για να αντιμετωπίσει τις πολύπλευρες προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Οι θεωρητικοί των σεναρίων συνωμοσίας θα συμπέραιναν εύκολα ότι κάποιου είδους «εισαγόμενη» ανατρεπτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη κατά της σημερινής κυβέρνησης και θα συνδύαζαν με εξίσου μεγάλη ευκολία τη χθεσινή «διαρροή» με τη δυσφορία της τρόικας και των ισχυρών ευρωπαϊκών πρωτευουσών για τη χαμηλή αξιοπιστία της κυβέρνησης στην εφαρμογή του μνημονίου. Ίσως είναι πρόωρο να δεχθεί κανείς τέτοια συμπεράσματα, αναμφίβολα όμως το πολιτικό παιχνίδι αποκτά από χθες νέο ενδιαφέρον, καθώς αναμοχλεύεται μια καλά «συμπιεσμένη» δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στο μνημόνιο και ανατροφοδοτείται η δυσπιστία έναντι της κυβέρνησης, ακριβώς την ώρα που καλείται να λάβει τις δυσκολότερες αποφάσεις της θητείας της.
Σοφοκλέους 10
Σημ.axinosp:Ετοιμάζονται για εκλογές και μιας και δεν θα έχει κανείς πλειοψηφία, τι περίεργο, πάνε για Οικουμενική Κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ.
Προλαβαίνετε να φύγετε ακόμα κοπρόσκυλα πολιτικοί !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: