Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Φασίστες-Κομμουνιστές-Μπαχαλάκηδες-κοινή γραμμή

...Είναι προς συζήτηση αν αυτές οι κινητοποιήσεις μπορεί να κλιμακωθούν να αποκτήσουν δυναμισμό και να σταθούν ανάχωμα στην καπιταλιστική επέλαση ή θα λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής που υπάρχει σε πλατιά τμήματα του λαού εξ αιτίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής.

...Η αστική τάξη έχει ανάγκη από ένα «κίνημα» στα μέτρα της. Εχει επενδύσει πολλά και για πολλά χρόνια για να έχει ένα τέτοιο «κίνημα», ικανό να αντιμετωπίσει τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων που έρχεται σαν αποτέλεσμα αυθεντικών ταξικών αγώνων, για να έχει ένα «κίνημα» που θα «παλεύει» τη μια μέρα για έναν «ανθρώπινο καπιταλισμό» («οι άνθρωποι πάνω απ' τα κέρδη») και την επομένη για να είναι «δημοκρατική» η δικτατορία των μονοπωλίων (όπως χτες στο Σύνταγμα). Ετσι, που να μπορεί ο εφοπλιστής Αλαφούζος να ισχυρίζεται πως αυτό που φταίει στη χώρα δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά η επικράτηση μιας «αριστερής δικτατορίας», που - κατά τη γνώμη του - συκοφαντεί τους καπιταλιστές (το δήλωσε χτες το πρωί στον «Σκάι»). Πρέπει να το καταλάβουν και όσοι εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους χτες και καλά έκαναν πως δε φτάνει αυτό, ίσα - ίσα τους καπηλεύονται αυτοί ενάντια στους οποίους διαμαρτύρονται για να συνεχίζει η άγρια πραγματικότητα.

Βαθύ Κόκκινο

....Το καθεστώς φυσικά όλα αυτά τα κρύβει , αυτούς όμως τους ψευτοαγακτησμένους τους κάνει πρώτο θέμα. Μια άσκηση ελέγχου της αγανάκτησης και μαζικού αποπροσανατολισμού παρακολουθούμε και τίποτα άλλο.

Η πραγματική αγανάκτηση δεν περιμένει μια μοδάτη μαζική λαϊκή συγκέντρωση για να εκφραστεί. Εκφράζεται στην πρώτη ευκαιρία που της δίνετε και δεν είναι ειρηνική. Η αγανάκτηση δεν αντέχει να είναι ειρηνική έχει ξεπεράσει αυτό το στάδιο, γι αυτό και είναι αγανάκτηση.


Το καθεστώς κάνει επίδειξη δύναμης διαχείρισης της αγανάκτησης. Άλλα όταν η πραγματική αγανάκτηση ξεσπάσει δεν θα έχει που να κρυφτεί.
Στόχος



.....Τα προβλήματα ξεκινάνε πάντα όταν μαζεύεται πολύς κόσμος και μάλιστα "αγανακτισμένος"...Ένας αχταρμάς θα είναι, ένας ατελείωτος οτινανισμός. Από φασίστες μέχρι αριστερούς, από δημοκράτες και απολίτικους τύπους με την ομπρέλα της εθνικής ενότητας. Δε λέω να μην κατέβει ο κόσμος (αν κατέβει βέβαια), αλλά τα "κινήματα' αυτά είναι καταδικασμένα να ξεφουσκώνουν αργά ή γρήγορα. Γιατί? Γιατί δεν υπάρχει καμμία πολιτική στόχευση. Ένα ετερόκλητο πλήθος θα εμφανιστεί που ουσιαστικά δεν ξέρει τι θέλει και πού οδεύει. Τέτοιου είδους κινήματα το κράτος επιζητάει να εμφανίζονται για τον πλήρη "αφοπλισμό" των εξεγερσιακών διαδικασιών...

.....Η σημερινη απολοτικ συγκεντρωση στο Συνταγμα ειναι γεγονος που αξιζει αναφορας, αποτιμησης, σχολιασμου αν θελουμε να αλληλεπιδρουμε με την πραγματικοτητα και δεν ονομαζουμε αυθεραιτα μια δικια μας οπτικη γωνια σαν πραγματικοτητα. Δεν νομιζω οτι οι αναγνωστες του indymedia ειναι αδιαφοροι για το αν στο Συνταγμα βρισκονται για αρκετες ωρες 10000 ατομα, ειτε κρινουν το εγχειρημα θετικα ειτε αρνητικα.
Εγω το κρινω αρνητικα, αλλα δεν θα θελα να επεκταθω και να μιλησω για το πως ο κοινωνικος αγωνας ενσωματωνεται πληρως απο το συστημα, μεσω της συνδικαλιστικης γραφειοκρατιας ή στην προκειμενη περιπτωση απο ειρηνικους αγανακτισμενους χρηστες του facebook που μεχρι τωρα αντιλαμβανονταν τον εαυτο τους σαν απλους ψηφοφορους και ηταν χαρουμενοι για τη "δημοκρατικη" αυτη συνθηκη.
Επειδη δεν θελω να επεκταθω θα προχωρησω σε μια πολυ συντομη ενημερωση , που φανταζομαι θα συμπληρωθει απο ατομα που ειναι ακομα εκει(μιας και ειδα πολλους συντροφους εκει που ηθελαν να παρατηρησουν την κατασταση). Οι συγκεντρωμενοι ειναι οπως ειπα καμια 10ρια χιλιάδες , δεν ακουγονται συνθηματα, συνηθως γιουχαισματα, χειροκροτηματα, μουτζες προς τη βουλη , παλαμακια, και η λεξη "κλεφτες". Κυκλοφορουν διαφοροι περιεργοι τυποι/ισσες που κανουν περιεργους ηχους με αυτοσχεδια οργανα και καταχειροκροτουνται, διαφοροι που αγορευουν, διαφοροι που αραζουν στο γρασσιδι οπως σε βολτα στο παρκο, και εκτιμω οτι αυτη η κατασταση θα συνεχιστει μεχρι πολυ αργα.
Επισης εχει γινει καμπιγκ στο παρκο του Θησειου... Κι εχει καλεστει και συνελευση.
Δεν μπορεσα να καταλαβω τα αιτηματα των αγανακτισμενων η καποια κοινη θεση τους. Νομιζω οτι αυτο που θελουν ειναι μια πιο "καλη δημοκρατια" , γιατι λενε οτι καποιες χωρες εχουν "κακη δημοκρατια" , οπως η Ελλαδα και η Ισπανια.
Μπα , αν θελω καπου να αραξω θα προτιμησω καμια Μεσολογγιου..




Παρόλο αυτά στο indymedia υπήρξαν και αντίθετες φωνές


την αντίσταση βαρέθηκα
Όλοι οι "επαναστάτες" ενας ένας να πούν την αποψαρα τους... Αν δεν είσαι εκει να μεταδωσεις τις απόψεις σου κ να παλέψεις γι αυτες στο δρόμο, θα το κάνουν αλλοι...
κ εσυ θα κρίνεις εκ των υστέρων, αλλα θα μετράς τις ιδιες συνέπειες...
καμια επανασταση δεν ξεκίνησε από την μεσολογγίου... ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ!

οι σύντροφοι του α/α χώρου έχουν πολλά να συνεισφέρουν στους "αγανακτισμένους"...


(και γενικότερα όλου του ανατρεπτικού χώρου...)

δε ξέρω και πολλά για μαδρίτη πάντως εδώ στη βαρκελώνη στην πλατεία συμμετέχουν καθημερινά σύντροφοι από τις καταλήψεις, αναρχικοί, ελευθεριακοί, αντιφασίστες...

Συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και στις μικρές συνελεύσεις (όπως και στην κεντρική συνέλευση που γίνεται κάθε βράδυ) και προσπαθούν να συνδιαμορφώσουν και να ριζοσπαστικοποιήσουν το κίνημα...

φυσικά και η συμμετοχή είναι κριτική, αλλά είναι συμμετοχή και νιώθουν μέρος όλου αυτού...

το πιο σημαντικό απ'ολα για μένα είναι η αυτοοργάνωση που αποδεικνύεται στην πράξη από χιλιάδες κόσμου... καθημερινά λειτουργούν δεκάδες ομάδες εργασίας (αντιπληροφόρησης, συλλογικής κουζίνας, δράσεων, καθαριότητας, κλπ), οι αποφάσεις παίρνονται αμεσοδημοκρατικά και το βράδυ πραγματοποιείται η κεντρική γενική συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες άτομα, όπου οι ομάδες εργασίας κι οι μικρότερες συνελεύσεις προτείνουν δράσεις/απόψεις/αποφάσεις/πλάνα που συζητιούνται και εγκρίνονται απ'την ολομέλεια...

αναρχικές και αυτοοργανωμενες διαδικασίες στην πράξη, χωρίς ειδικούς και επαγγελματίες της πολιτικής, χωρίς πολιτικά μικρομάγαζα και ιδεολογικές ταμπέλες, ακηδεμόνευτα και αδιαμεσολάβητα, όπου οι από κάτω βρίσκουν ξανά τη φωνή τους, μια φωνή συλλογική που σπάει τους εξατομικευμένους φόβους και την αδράνεια...

και ναι ακούγονται και ρεφορμιστικές απόψεις, υπάρχει και κόσμος που δεν έχει πολιτική εμπειρία, που δε θέλει τη βία ή τη σύγκρουση.. ναι συμμετέχει και κόσμος με διαφορετικές πολιτικές καταβολές (αριστεροί, δημοκράτες, κομμουνιστές, αναρχικοί... απολιτίκ) αλλά το θέμα δεν η βία ή μη βία, ούτε από που κρατάει η σκούφια του καθενός... αλλά ότι στην πλατεία έχουν έρθει χωρίς κομματικές ταμπέλες και παρωπίδες, αυτοργανώνονται στην πράξη από τα κάτω, ζημώνονται πολιτικά και συνδιαμορφώνουν τις δράσεις τους, αντιδρούν και πάνε ένα βήμα παραπέρα παίρνοντας τις ζωές τους στα χέρια τους...

δεν είναι τυχαίο ότι ενώ αρχικά η κινητοποίηση φάνηκε να μένει μόνο στις πλατείες μετά από μια βδομάδα αγώνα, φεύγει απ'την πλατεία πάει στο δρόμο και στις γειτονιές... ήδη κανονίζονται πορείες για τον Ιούνη, μια κατάληψη σε κεντρικό κτίριο της πόλης για να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος αντιπληροφόρησης και συνελεύσεις γειτονιάς που θα αλληλοτροφοδοτούνται με την κεντρική συνέλευση της πλατείας...

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Ο αδελφός μου είναι φοιτητής στην Μαδρίτη και φίλα προσκείμενος στον Α/Α χώρο (αναρχικός δεν δηλώνει μιας και κάτι τέτοιο το κερδίζεις έπειτα απο μεγάλους αγώνες, και αυτός είναι ακόμα πιτσιρικάς).Απο την 1η ημέρα συγκέντρωσης στην πλατεία της Μαδρίτης ήταν εκεί μαζί με την κολεκτίβα που ανήκει.Με σεβασμό και σίγουρα με καχυποψία στην αρχή αντιμετώπισαν αυτές τισ κινητοποιήσεις αλλά σιγά σιγά 'ηταν αυτοί που πήραν τα πράγματα στα χέρια τους λόγω πείρας σε συνελεύσεις, καλέσματα, κείμενα, συλλογική κουζίνα.
Άρπαξαν την ευκαιρία απο τα μαλλία και αυτό όχι για να καπελώσουν τους υπόλοιπους αλλά γιατί ξαφνικά τον κόσμο αντιπροσόπευε η γλώσσα που μίλαγαν.
Όταν ενημερώθηκα πως θα γίνει παρόμοια κίνηση στην Αθήνα ενθουσιάστηκα μέχρι που διάβασα το πρώτο κείμενο που δεν με βρήκε καθόλου σύμφωνο.
Έπειτα παρακολούθησα όλες τις διαδυκτιακές συζητήσεις και σοκαρίστικα απο την επίθεση που δέχεται αυτή οι κίνηση απο το χώρο μας.
Οι μόνοι που επιτέθηκαν σε αυτή την κίνηση είμασταν εμείς και τα χρυσαύγουλα απο την ιστοσελίδα τους.Σιχάθηκα...
Είναι η στιγμή που περιμέναμε.Ο κόσμος βγήκε στον δρόμο και πρέπει να τον ακολουθήσουμε.Δεν είμαστε οι κυρίαρχοι του σύμπαντος.
Στην συγκέντρωση ήταν η αδελφή μου, οι φίλοι μου, η κοπέλα μου.Αυτούς ονομάζουμε φασίστες?Σε ππερίπτωση που ο χώρος δεν πλησιάσει για να γνωρίσει αυτή την κίνηση εγώ την επόμενη φορά σε οποιαδήποτε πορεία αλλήλεγκύηςθα βρίσκομε 5 μέτρα πίσω σας.Προτιμώ να καταιβένω μόνος και αγανακτισμένος παρά αναρχοπατέρας και κριτής των πάντων.
Δεν έχω την ψευδαίσθηση πως μέσα απο αυτή την κίνση θα αλλάξει κάτι..μακάρι να γίνει αλλά είναι κρίμα να τους επιτεθομαστε έτσι..

Συγνώμη για τα ελληνικά μου(αν και ζώ πολλά χρόνια εδώ ακόμα δυσκολεύομαι.)

Συντροφικά
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1294987

Δεν υπάρχουν σχόλια: