Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Εντείνονται οι προετοιμασίες της Γερμανίας για ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη - Ομάδα εργασίας του γερμανικού ΥΠΟΙΚ υπολογίζει τις οικονομικές επιπτώσεις - Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος


Εντείνει τις προεργασίες της για την πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ η Γερμανία, καθώς το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει μία ελληνική έξοδος. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται η εφημερίδα Financial Times Deutschland, η Γερμανία εμφανίζεται να προετοιμάζει το έδαφος τη στιγμή που Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκροτήσει μία ομάδα εργασίας, υπό την ηγεσία του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών, Thomas Steffen, για να εξετάσει τις επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η ομάδα αποτελείται από δέκα άτομα και συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με τους FT Deutschland, ο Steffen, μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Angela Merkel, βρίσκεται σε στενή επαφή με την καγκελαρία για το εν λόγω ζήτημα. Πηγές του υπουργείου που διατήρησαν την ανωνυμία τους αναφέρουν ότι «η ομάδα εργασίας υπολογίζει τις οικονομικές συνέπειες και αναζητά τρόπους αναχαίτισης της μετάδοσης των επιπτώσεων αυτών και σε άλλες χώρες του ευρώ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, παραμένει προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομικών η παραμονή της Ελλάδας, αλλά και άλλων προβληματικών χωρών, στην ευρωζώνη, ωστόσο, θέλουν να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για τα πιθανά αρνητικά σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και ενδεχομένως ακόμη και η Γαλλία θα βρεθούν υπό αυξημένες πιέσεις.
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην γερμανική τηλεόραση, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Angela Merkel, Volker Kauder, τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης ούτε αναφορικά με τον  χρόνο ούτε τους όρους του πακέτου διάσωσης. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο ευρώ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: