Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Unicef: Η Κούβα χωρίς παιδικό υποσιτισμό



Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της που φέρει το τίτλο «Πρόοδος για τα Παιδιά, μια έκθεση για τη Διατροφή», η Κούβα είναι η μοναδική χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου έχει μηδενικό ποσοστό παιδικού υποσιτισμού.


Στη συγκεκριμένη έκθεση του οργανισμού του ΟΗΕ για τα παιδιά, υπογραμμίζεται πως σήμερα υπάρχουν στον πλανήτη 146 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε χρόνων που πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό. Το 28% αυτών βρίσκονται στην Αφρική, το 17% στη Μέση Ανατολή, το 15% στην Ασία, το 7% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, το 5% στην Κεντρική Ευρώπη και το 27% σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.
Η Κούβα είναι η μοναδική χώρα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική που έχει εξαλείψει τον παιδικό υποσιτισμό, χάριν στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει τη διατροφή, κυρίως στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) έχει ήδη αναγνωρίσει την Κούβα ως χώρα με τις περισσότερες προόδους στην Λατινική Αμερική σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του υποσιτισμού.
Το κράτος της Κούβας παρέχει την εξασφάλιση για όσες μητέρες θηλάζουν ως τουλάχιστον τον 4ο μήνα του βρέφους, με προμήθεια τροφίμων σε ειδικά κέντρα για τη μητρότητα. Επίσης, καθημερινά διανέμεται ένα λίτρο γάλα σε όλα τα παιδιά έως επτά ετών καθώς και άλλα, όπως χυμοί, λαχανικά κ.λπ. στους παιδικούς σταθμούς και σχολεία.
Σημ.axinospΝαι ρε Κούβα να γίνουμε, γαμώ το ευρώ σας ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: