Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

H Αγγλία καθαίρεσε την κυβέρνηση των νήσων Τερκς & Κάικος

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αντί έστω να προκυρήξει εκλογές καθαίρεσε χθες την κυβέρνηση των νησιών Τερκς & Κάικος στην Καραϊβική κι επέβαλε άμεση διακυβέρνηση από το Λονδίνο, με πρόφαση έρευνα στην οποία διαπιστώθηκαν φαινόμενα "ενδημικής" διαφθοράς.

Η υπεράκτια αποικία της Βρετανίας, όπου ζουν περίπου 32.000 άνθρωποι, θα κυβερνάται πλέον απευθείας από τη Βρετανία.

Το Λονδίνο υποστήριξε ότι η κίνηση έχει στόχο την αποκατάσταση της "καλής διακυβέρνησης" και της "καλής διαχείρισης" στα νησιά, που βρίσκονται ανάμεσα στις νότιες Μπαχάμες και τις βόρειες ακτές της Αϊτής.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην περιοχή, που διαθέτει καθαρές ακτές και κοραλλιογενείς υφάλους, καταβάλλονται προσπάθειες από τη Βρετανία να καταστεί κέντρο offshore χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων κι ως εκ τούτου θέλουν τον απόλυτο έλεγχο.

Ο πρώην πρωθυπουργός που καθαίρεσε το Λονδίνο, Γκάλμο Γουίλιαμς, καταδίκασε την αναστολή ισχύος του Συντάγματος και την κατάλυση της κυβέρνησής του, κάνοντας λόγο περί πραξικοπήματος, και πρόσθεσε ότι η Βρετανία βρίσκεται "στη λάθος πλευρά της ιστορίας".

Ο Γουίλιαμς, ο οποίος ανέλαβε πρωθυπουργός τον Μάρτιο του 2009, εξέδωσε ανακοινωθέν κατηγορώντας τις Βρετανικές αρχές για την "κατάλυση μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και βουλής και την αντικατάστασή τους με μια δικτατορία του ενός ανδρός". Πρόσθεσε πως στην περιοχή εξελίσσεται "εισβολή κι επαναποικιοποίηση" από μέρους της Βρετανίας.

Το Λονδίνο εξήγγειλε τα σχέδιά της για τη βρετανική αποικία στην Καραϊβική τον Μάρτιο. Το Εφετείο απέρριψε προσφυγή εναντίον τους την Τετάρτη, κρίνοντας ότι η άμεση διακυβέρνηση από το Λονδίνο είναι σύννομη.

Ο Τζ. Κέβιν Χίγκινς, διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής οικονομικών υπηρεσιών των Τερκς & Κάικος, δήλωσε πως οι εξελίξεις "δεν μεταβάλουν το καθεστώς" όσον αφορά τον χρηματοοικονομικό τομέα στα νησιά--όπου διατηρούν, τύποις, την έδρα τους 16.000 επιχειρήσεις.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1068188

Δεν υπάρχουν σχόλια: