Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κίνα: Η ηγεσία του ΔΝΤ πρέπει να βασίζεται στις αρχές της αξιοκρατίας και δικαιοσύνης

Μετά την παραίτηση του Στρος Καν από την ηγεσία του ΔΝΤ σαν επακόλουθο της σύλληψής του στην Ν. Υόρκη με την κατηγορία απόπειρας βιασμού, η Κίνα δήλωσε πως η επιλογή της ηγεσίας του ΔΝΤ πρέπει να γίνεται με βάση τις αρχές «της αξίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης».


"Παρατηρούμε τη σχετική κατάσταση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις" δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Jiang Yu, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου επαναλαμβάνοντας τη στάση της Κίνας. "Πάντα πιστεύαμε πως το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει τις δομές και διακυβέρνησή του επιλέγοντας την ηγεσία του με βάση τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοσύνης και της δικαιοσύνης. Από θέση αρχής πιστεύουμε πως οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να εκπροσωπούνται στα ηγετικά επίπεδα" δήλωσε ο Jiang.

Στο μεταξύ και ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε σήμερα πως ο επόμενος γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει να εκλεγεί μέσω μιας ανοικτής και διαφανούς διαδικασίας. Ο Νόντα αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε αν ο διάδοχος του Ντομινίκ Στρος-Καν θα πρέπει να είναι Ευρωπαίοςhttp://www.blogger.com/img/blank.gif ή από κάποια αναδυόμενη οικονομία, τονίζοντας απλά πως η επιλογή του θα πρέπει να βασίζεται στις ικανότητές του.

Σημειώνεται πως πριν ακόμη από την παραίτηση του Στρος Καν, οι αναδυόμενες χώρες είχαν αρχίσει να κινούνται σχετικά με το ζήτημα της διαδοχής στην ηγεσία του ΔΝΤ, αφού αναμενόταν η μετακίνηση του Καν στη Γαλλία ως υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη από τις αναδυόμενες οικονομίες που θα αυξήσει το ειδικό της βάρος στο ΔΝΤ μετά περσινή σχετική συμφωνία που αντανακλά την αυξανόμενη οικονομική ισχύ της χώρας.

Ελευθεροτυπία

Σημ.axinosp:Λέτε να δούμε καινούργιο αφεντικό του ΔΝΤ Κινέζο;;
Γιατί ξέρετε αυτή η χώρα είναι πρότυπο σε αξίες σε διαφάνεια και σε δικαιοσύνη !!

"Ο 27χρονος Zhang Chuanqiu από την Κίνα προσπαθεί να μαζέψει τα 1.000 περίπου δολάρια που χρειάζονται για την λεπτή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της αλυσίδας που έχει «αφομοιωθεί» από το χέρι του.

Ο άτυχος νεαρός, κρίθηκε από το κινεζικό καθεστώς ένοχος γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο που είχε πάρει για να χτίσει το σπίτι του και φυλακίστηκε το 2005 στην επαρχία Χουνάν στη νότια Κίνα

Η κατάσταση στην φυλακή και οι συνθήκες κράτησής του δεν χρειάζονται περιγραφή. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Χρόνια ολόκληρα ήταν δεμένος με μια χοντρή αλυσίδα που με το πέρασμα του χρόνου έγινε ένα με το χέρι του. Οι σοκαρισμένοι γιατροί θα κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν το χέρι του 27χρονου.

Δείτε τη φωτογραφία και τα συμπεράσματα δικά σας."


ellhnkaichaos

Δεν υπάρχουν σχόλια: