Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Spiegel κατά Μέρκελ για τους «τεμπέληδες Ευρωπαίους του Νότου»

Την απάντησή του στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που άφησε να εννοηθεί ότι οι Ευρωπαίοι του Νότου κάνουν μεγάλες διακοπές και συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίς, έδωσε το περιοδικό Spiegel.


Σε άρθρο με τίτλο «Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου», η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού καταρρίπτει, με βάση στατιστικά στοιχεία τους ισχυρισμούς της Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι σημαντικό "οι άνθρωποι σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από ό,τι στη Γερμανία" και πρόσθεσε ότι “δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα και ο ένας να κάνει μεγάλες διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες”.

Αυτό που εννοούσε η Μέρκελ είναι ότι "δε θα δώσουμε τα γερμανικά λεφτά μας, που με τόσο κόπο βγάλαμε, στους τεμπέληδες Ευρωπαίους του Νότου", αναφέρει το Spiegel και στη συνέχεια θέτει το ερώτημα κατά πόσο ισχύουν τα επιχειρήματά της.

Επικαλούμενο στοιχεία του ΟΟΣΑ, το περιοδικό αναφέρει ότι κατά μέσο όρο οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 61,9 ετών, δηλαδή ελάχιστα περισσότερο από την ηλικία των 61,8 ετών στη Γερμανία και την Ισπανία. Επιπλέον, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο οι Έλληνες από το 2013 θα συνταξιοδοτούνται ύστερα από 40 χρόνια εργασίας, έναντι 35 που ήταν πριν και μετά το 65ο έτος της ζωής τους.

Το Spiegel υπογραμμίζει επίσης τις μεγάλες περικοπές στο Δημόσιο, κυρίς στη χώρα μας, αλλά και στην Ισπανία και την Πορτογαλία καθώς και της αυξήσεις του ΦΠΑ.

Καταλήγοντας, το άρθρο καταρρίπτει το μύθο ότι οι Ευρωπαίοι του Νότου κάνουν μεγαλύτερες διακοπές. Σύμφωνα με στοιχεία του Eurofound οι Έλληνες παίρνουν 23 ημέρες άδεια το χρόνο και οι Ισπανοί και Πορτογάλοι 22, τη στιγμή που οι Γερμανοί παίρνουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες άδεια το χρόνο.
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: