Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

«Πάμε στοίχημα»;

Οι αριθμοί, οι οποίοι σε αντίθεση με τον πολιτικό λόγο είναι αμείλικτα ακριβείς, επαναδιατυπώνουν ως εξής το ερώτημα των ημερών: Το θέμα δεν είναι «αν» αλλά το «πότε» η Ελλάδα θα κηρύξει (επισήμως) πτώχευση.


Κοιτώντας τους αριθμούς θα πρέπει κατ αρχήν να υπογραμμίσουμε ένα γεγονός που μέσα στη χλαπαταγή των ημερών πέρασε στα… ψιλά αν και δε θα έπρεπε. Στις 22 Απρίλη η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat) στο πρώτο της ραπόρτο από την Αθήνα (ας μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι επισήμως υπό επιτήρηση και οι έλεγχοι των λογαριασμών γίνονται από τους επιτηρητές απ ευθείας και όχι από την «αναξιόπιστη» Εθνική Στατιστική Υπηρεσία) ανέβασε το έλλειμμα για το 2009 στο 13.6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Ο αριθμός αυτός έχει τη σημασία του καθώς αποδεικνύει ότι και μέσα στη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης η ελληνική κυβέρνηση—η σημερινή κυβέρνηση– προσπάθησε να κοροϊδέψει τους… κουτόφραγκους παρουσιάζοντας το έλλειμμα στο 12,9%. Αυτή η νέα «απάτη» (ή διαπίστωση) πυροδότησε με νέα ένταση το πάρτι της κερδοσκοπίας: Εκείνες τις μέρες τα επιτόκια για τον βραχυπρόθεσμο ελληνικό δανεισμό σκαρφάλωσαν στο 11% (σε σύγκριση με το 2% που δανείζεται η Γερμανία).
Ενας ακόμη αριθμός που έχει τη σημασία του είναι το επιτόκιο του ελληνικού δανεισμού στην αρχή αυτής της βδομάδας, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον με την ηγεσία του διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: Σύμφωνα με του Financial Times το διετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου διακινήθηκε με το ιλιγγιώδες 12.71%. Με πολύ απλά λόγια το ελληνικό δημόσιο δανείζεται με επιτόκια πιστωτικής κάρτας! Είναι προφανές ότι το ταξίδι και οι επαφές του Γ. Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ δεν πήγαν και τόσο καλά. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές μας περιμένουν στη γωνία. Και εμείς πηγαίνουμε ολοταχώς προς τα εκεί, όπως με ακρίβεια περιγράφουν οι αριθμοί: Για να βγάλουμε τη χρονιά (2010) χρειαζόμαστε ακόμη 27 δισεκατομμύρια. Για το 2011 χρειαζόμαστε γύρω στα 80 δισεκατομμύρια και για το 2012 γύρω στα 100 δισεκατομμύρια! Σύνολο πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Την ίδια στιγμή το περιβόητο πακέτο διάσωσης του ΔΝΤ και της Ευρωπαικής Ενωσης αν και όταν «προσφερθεί» στην Αθήνα, αγγίζει δεν αγγίζει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ…
Εχοντας κατά νου τους παραπάνω αριθμούς, ας δούμε τώρα πως εξελίσσεται πολιτικά το παιχνίδι μεταξύ των μεγάλων παικτών. Από τη μια οι αμερικανοί, οι οποίοι θα πρέπει να σημειώσουμε έχουν δικαίωμα veto στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων του ΔΝΤ, δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο, αν προηγουμένως, οι Ευρωπαίοι (δηλαδή οι γερμανοί) δε βάλουν το χέρι στη τσέπη όπως έχει συμφωνηθεί. Από την άλλη, οι Γερμανοί, θέτουν τόσους όρους και προϋποθέσεις για να αρχίσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας που βάσιμα μπορεί να εκτιμήσει κανείς ότι υπάρχει ο κίνδυνος το χρήμα να φτάσει στην Αθήνα κατόπιν εορτής, αφού μέχρι τα μέσα Μάη η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί 8,5 δισεκατομμύρια. Αν τα αναζητήσει από την αγορά, το επιτόκιο εκτιμάται στο 15%…
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη κι αν λειτουργήσει ο μηχανισμός διάσωσης –δηλαδή το ΔΝΤ (αμερικάνοι) και η Ευρωζώνη (γερμανοί) συμφωνήσουν να στείλουν το χρήμα στην Αθήνα — η ελληνική επίσημη χρεοκοπία απλώς αναβάλλεται για ένα διάστημα μεταξύ 6 και 9 μηνών. Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα μέτρα που ΔΝΤ και ΕΕ απαιτούν για την επόμενη τριετία: Περικοπές στο κόστος λειτουργίας του δημόσιου τομέα από 25 μέχρι 45%. Ιδιωτικοποίηση της εκμετάλλευσης των «πάντων», από παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι δικαιώματα αλιείας. Από την ΕΥΔΠ και τη ΔΕΗ μέχρι τον ΟΣΕ και τον ΟΠΑΠ…
Το… έργο έχει ανέβει πολλές φορές και το σενάριό του γνωστό: Οι αγορές θα κρατήσουν ημιθανή την Ελλάδα (δε θα της επιτρέψουν να πτωχεύσει) μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη διανομή των πόρων της. Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, ο μηχανισμός «διάσωσης» θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Κάπου εκεί—όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή των τιμαλφών- θα εξαφανιστεί και το πακέτο διάσωσης, για να κερδίσουν δισεκατομμύρια και αυτοί που έχουν στοιχηματίσει στην ελληνική πτώχευση…
Σκακιστής
Σημ.axinosp:Τα λεφτά που θα δοθούν σαν πακέτο θα είναι μόνο για την λήξη κάποιων ομολόγων του Μαίου. Μέχρι να γίνει αυτό οι κερδοσκόποι θα ανεβάσουν τα spread και τα CDS μπορεί και στα 2000 έτσι για πλάκα!! Από Δευτέρα όμως θα αρχίσει ένα άλλο παιχνίδι που λέγεται "Ποιος θα ξεσκίσει τον ραντιέρη !!". Σε αυτό το παιχνίδι θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι, Έλληνες, Αμερικάνοι. Το κυνήγι της αλεπούς σε λίγο ξεκινάει. Οι σκηνές που θα δείτε θα είναι ακατάλληλες για ανήλικους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν καναμε μια ωραια παυση πληρωμων να δουμε τι θα παίρναν όλοι αυτοί που πονταρουν στην αναγκη μας. Μηπως η εκδικηση της γυφτιας ειναι η λυση?