Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Citigroup, Societe Generale, RBS: Η ΕΚΤ μπορεί να δώσει μόνη της ένα τέλος στην κρίση!

Η ΕΚΤ, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα των δημοσιονομικά προβληματικών χωρών της ΕΕ και κάνοντάς τα όλα, πλήρως αποδεκτά, ανεξαρτήτως αξιολόγησης, μπορεί να σταματήσει την κρίση μέσα σε μία μόνο μέρα, υποστηρίζουν κορυφαίοι οικονομολόγοι.

Σύμφωνα με τον Juergen Michels οικονομολόγο της Citigroup, ο ρόλος της ΕΚΤ στην τρέχουσα δημοσιονομική κρίση της ΕΕ, μπορεί να γίνει καθοριστικός. Με το ελληνικό χρέος να έχει πλέον την αξιολόγηση junk από τον S&P, η ΕΚΤ θα πρέπει σύντομα να αλλάξει και πάλι τους κανόνες της (collateral rules) έτσι ώστε να συνεχίσουν να γίνονται αποδεκτά τα ομόλογα της χώρας ως εγγύηση, σε περίπτωση που και οι άλλοι δύο οίκοι αξιολόγησης, προχωρήσουν σε ανάλογες υποβαθμίσεις.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Royal Βank of Scotland, Jacques Cailloux, η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει στην σημαντική απόφαση του να κάνει αποδεκτά όλα τα κρατικά ομόλογα, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή τους από τους τρεις οίκους, και να δώσει και πάλι ζωή στην πολιτική του 2009 όπου παρείχε απεριόριστη χρηματοδότηση σε περίοδο μέχρι και 12 μήνες, έτσι ώστε στηρίξει τις τράπεζες της περιοχής.

Η «πυρηνική επιλογή» ( nuclear option) που έχει η ΕΚΤ, του να αγοράσει κρατικά ομόλογα των δημοσιονομικά προβληματικών χωρών, είναι επίσης μία κίνηση την οποία ψηφίζουν όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι πλέον. Αν και η ΕΚΤ δεν μπορεί να αγοράσει assets κατευθείαν από τις αρχές, μπορεί να το κάνει στην δευτερογενή αγορά.

Στις ίδιες γραμμές κινείται και η άποψη της Societe Generale, καθώς ο οικονομολόγος του διεθνούς οίκου, κ. James Nixon τονίζει πως αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να αγοράσει η ΕΚΤ κρατικά αμόλογα ύψους 300 δισ. ευρώ, και η κρίση στην ΕΕ θα τελειώσει εν μία νυκτί!

http://www.reporter.gr

Σημ.axinosp:Πριν μία μέρα αυτό έγραφα και εγώ σε ανάρτηση μου, για απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, αλλά για να γίνουν αυτά τα πράγματα πρέπει να έχουμε Έλληνες πολιτικούς και όχι πιόνια των Αμερικάνων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να κόψει πληθωριστικό χρήμα;
Μα αυτό δεν επιδιώκουν οι αμερικάνοι και τα παπαγαλάκια τους το διαλαλούν;

axinosp είπε...

Δεν είναι δυνατόν από τις αρχές του χρόνου οι Ελληνικές τράπεζες να έχουν δανειστεί 45 δισ. από την ΕΚΤ με 1% και το Ελληνικό κράτος να δανείζεται από τις ίδιες τράπεζες με 6,7,8 % , αρνούμενη η ΕΚΤ την οικονομική βοήθεια και να το δεχόμαστε.Δεν κόβει η ΕΚΤ πληθωριστικό χρήμα, μάλον την μπερδεύεις με την Τράπεζα της Αγγλίας ή τη FED.

Ανώνυμος είπε...

Ναι φιλε μου , αλλα αν αγοράσει ομόλογα χωρας μέλους της, σε τι διαφερει, ας πούμε απο το αν η FED αγοράσει απευθείας Ομόλογα αμερικανικού δημοσίου;

nikos__alfa είπε...

Ανώνυμε Γερμανός τραπεζίτης είσαι και σε ενδιαφέρει τόσο ο πληθωρισμός;
Αν υπάρχει μια διέξοδος μέσα από το σύστημα για το υπέρογκο κρατικό χρέος της Ευρωζώνης είναι αυτή ακριβώς!
Η απαξίωση του μέσω του πληθωρισμού, η μείωση του έτσι ως ποσοστού του ΑΕΠ +την διολίσθηση του Ευρώ λόγω του πληθωρισμού και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και συνακόλουθα της Ελλάδας!!
Ειδάλλως η μόνη λύση που απομένει είναι η στάση πληρωμών και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους,κάτι που θα πρότεινε η Κυβέρνηση και οι υπόλοιποι του πολιτικού συστήματος ως αντίπαλο δέος αν δεν ήταν υπάλληλοι του κεφαλαίου και των Τραπεζών!
Αυτή η απειλή και μόνο έφτανε για να φτάσουμε στη προηγούμενη λύση για να αποφύγουμε τις μεγάλες αναστατώσεις της στάσης πληρωμών!
Αλλά φευ!