Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Εκτός ελέγχου η ελληνική κρίση

Εκτός ελέγχου είναι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης που κινείται σπειροειδώς εκτός ελέγχου ". Αυτό δήλωσε ο William Sullivan στο JVB Financial Group. «Είναι σαν καρύδες που πέφτουν από το δέντρο. Υπάρχει μια μαζική φυγή από επενδυτές που θεωρούν ότι τα οικονομικά στοιχεία (πολλών χωρών της Ευρωζώνης) ως ύποπτα». Ο Sullivan τονίζει ότι επικρατεί "απόλυτος πανικός" μεταξύ των επενδυτών, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων τους εάν η Ελλάδα αναδιαρθρώσει το χρέος της. Η Ελλάδα έχει μπει «σε ένα σπειροειδές ελατήριο θανάτου λόγω αφερεγγυότητας» τονίζει και ο Thomas Mayer, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank. Στο μεταξύ η Credit Suisse προειδιποεί ότι το haircut του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι στο 50% ίσως και μεγαλύτερο, προκαλώντας νέες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

Η κήρυξη της χρεοκοπίας της Ελλάδας πλέον αποτελεί βεβαιότητα και όχι πιθανό σενάριο για τους αναλυτές, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να αποτιμούν τις ζημίες που θα έχουν οι επενδυτές ελληνικών ομολόγων σε αυτήν την περίπτωση.

Η Goldman Sachs θεωρεί ότι ακόμα και ένα πακέτο στήριξης ύψους 75 δισ. ευρώ εξακολουθεί να ενέχει κινδύνους και να οδηγεί σε αναγκαία αναδιάρθρωση χρέους από την ελληνική κυβέρνηση.
Μάλιστα, η Citigroup θεωρεί ότι για την Ελλάδα υπάρχουν δύο πιθανότητες. Ή να χρεοκοπήσει ή να ζημιώσει τους πιστωτές της, εάν δεν της δοθεί ένα πακέτο στήριξης με πιο γενναιόδωρους όρους.
http://www.bankingnews.gr
UBS: Πουλήστε ελληνικά ομόλογα- Έρχεται αναδιάρθρωση χρέους

Το «εκρηκτικό μείγμα» ελλείμματος και χρέους της Ελλάδας, καθώς και η απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της ΕΕ, οδηγεί τη UBS να προτείνει την πώληση των ελληνικών ομολόγων, και την αποτροπή των επενδυτών από τις αγορές ομολόγων της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.
Στην έκθεση της για την πορεία της ελληνικής κατάστασης, η UBS θεωρεί ότι η χώρα μας δεν θα είναι σε θέσει να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει στο πρόγραμμα σταθερότητας και να εξέλθει της δημοσιονομικής κρίσης που έχει περιέλθει. Επιπλέον, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, μέσω της προοπτικής της αναδιάρθρωσης του χρέους. Μάλιστα θεωρεί πολύ πιθανό ένα haircut της τάξεως του 30-40%, ώστε να επιτύχει δείκτη χρέους παρόμοιο με αυτόν της Γερμανίας.
Όσον αφορά την Πορτογαλία, η UBS θεωρεί ότι αν και τα προβλήματα της ομοιάζουν με αυτά της Ελλάδας, η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς η οικονομία της ήδη έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Αυτό που θα πρέπει να κάνει η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι να βελτιώσει τους δείκτες ανταγωνιστικότητας της και να προβεί σε μείωση του χρέους της ώστε να μην βρεθεί στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα.
Από την άλλη μεριά, η Ιρλανδία, σύμφωνα με τη UBS, επιδεικνύει σημαντική πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις, αν και αντιμετωπίζει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες χρέους. Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα και την Πορτογαλία, αλλά θα πρέπει να μην στηρίζει τόσο πολύ την ανάπτυξη της στους τομείς real estate και τράπεζες.
Αν και η αξιοπιστία της Ισπανίας δύσκολα θα πληγεί, αναφέρει η UBS, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η αρνητική τροχιά που έχει πάρει το δημόσιο χρέος της εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της.
Τέλος, η Ιταλία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες με τον περιορισμό του δημόσιου χρέους της. Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η τραπεζική κρίση είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα της, ενώ και το διαρκώς αυξανόμενο χρέος της καθιστά μη ελκυστικά τα ιταλικά ομόλογα.
Τέλος, η UBS καταλήγει ότι στην παρούσα χρονική στιγμή ελκυστικές επιλογές θεωρούνται τα ομόλογα της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας.
http://www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Αγοράζω τώρα Ελληνικά ομόλογα στο 10% της αξίας τους, ακούω προσφορές !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: