Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Και οι τρεις ήταν υπέροχοι



Πολύ καλή εντύπωση έκανε η παρουσία τριών πρώην υπουργών Οικονομίας στην εκπομπή «Νέα Φακελάκια». Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Στέφανος Μάνος μίλησαν για την συνεισφορά τους στην επιτυχία της χώρας μας να γίνει δεκτή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Είναι προς τιμήν των τριών πρώην υπουργών Οικονομίας ότι κανείς τους δεν διεκδίκησε όλη τη δόξα για τον εαυτό του, αλλά παραδέχτηκαν και οι τρεις πως ήταν μια συντονισμένη και ομαδική προσπάθεια, που έφερε τα ποθητό αποτέλεσμα: την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που οι τρεις πρώην υπουργοί απέδιδαν τα εύσημα ο ένας στον άλλον και ο καθένας τους υποστήριζε πως οι άλλοι δυο ήταν πολύ πιο επιτυχημένοι υπουργοί από τον ίδιο.
Κανείς από τους τρεις πρώην υπουργούς Οικονομίας δεν είναι σήμερα στη Βουλή, γιατί η προσπάθειά τους να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ είχε πολιτικό κόστος και δεν εκτιμήθηκε από τον αχάριστο λαό, αλλά κανείς τους δεν είναι ενοχλημένος, αφού ο αποκλειστικός τους σκοπός ήταν να εισέλθουν στην πολιτική κονίστρα για το καλό της πατρίδας και να αποχωρήσουν από την πολιτική πάμπτωχοι.
Είναι εντυπωσιακό πως και οι τρεις πρώην υπουργοί δεν έχουν μείνει στάσιμοι και έχουν εξελίξει την οικονομική τους φιλοσοφία, αφού όσο ήταν στην εξουσία ήταν υπέρ των προσλήψεων, αλλά τώρα -που είναι στα αζήτητα- είναι υπέρ των απολύσεων.
Ο Αλέξης Παπαχελάς και ο Παντελής Καψής έθεσαν ερωτήματα, σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητό πώς αυτοί οι τόσο πετυχημένοι υπουργοί Οικονομίας οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και να μάθουμε επιτέλους πού πήγαν τα χρήματα – δεν ξέρουν οι κακομοίρηδες.
Βέβαια, για την πιθανότητα να είχαν χρεοκοπήσει οι εφημερίδες στις οποίες είναι διευθυντές ο κ. Καψής και ο κ. Παπαχελάς, αν δεν υπήρχε η κρατική διαφήμιση και τα άλλα δωράκια των κυβερνήσεων, δεν τέθηκε κανένα ερώτημα. Άλλωστε, αυτά τα χρήματα δεν είναι κρατική σπατάλη – αυτά είναι φιλανθρωπία.
(Μοιάζει αστείο σήμερα το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε διαγράψει τον Γιάννο Παπαντωνίου το 2008, επειδή είχε διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας - ο Παπαντωνίου ήταν υπέρ της πώλησης. Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Πώς αλλάζουν οι καιροί...)
 http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: