Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τράπεζα Πειραιώς: «Το κράτος υπαίτιο για το πρόβλημα των τραπεζών»

Τη στιγμή που η Merrill Lynch, υποβάθμιζε την τιμή-στόχο της μετοχής της τράπεζας, αλλά και τη σύσταση από "αγορά" σε "ουδέτερη", ο πρόεδρος του ομίλου, από το βήμα της γενικής συνέλευσης, ανακοίνωσε ότι είναι η οργανική κερδοφορία του ομίλου Πειραιώς για την τρέχουσα χρήση θα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2009 υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα στις τράπεζες το προκάλεσε το δημοσιονομικό πρόβλημα του κράτους και ότι πρώτη φορά μία κρίση δεν ξεκίνησε από τις ίδιες τις τράπεζες.

Το 2010 θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία επεσήμανε ο πρόεδρος της Πειραιώς, κ. Σάλλας, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία λέγοντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης μετά το 2013.

Ο κ. Σάλλας καθησυχάζοντας τους μετόχους και πελάτες του ομίλου τόνισε ότι δεν θα κλείσει καμία τράπεζα και επεσήμανε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές. Υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στα διάφορα σενάρια που ακούγονται. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια στενότητα λόγω συνθηκών, αλλά όχι κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της εκροής καταθέσεων, ο πρόεδρος του ομίλου ξεκαθάρισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει επιστροφή καταθέσεων.

Ένταση

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης όταν μέτοχος της Πειραιώς υποστήριξε ότι ο κ. Προβόπουλος διατηρεί 250.000 μετοχές της τράπεζας. Ο κ. Σάλλας διέψευσε το εν λόγω σενάριο κατηγορηματικά.

Από τις δηλώσεις του κ. Σάλλα είναι φανερή η στροφή της Τράπεζας Πειραιώς στη χορηγία μόνο σε εξασφαλισμένα δάνεια, καθώς και η περαιτέρω επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Κέρδος
Σημ.axinosp:Έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε τόσες παπαριές μαζεμένες.
1.πρώτη φορά μία κρίση δεν ξεκίνησε από τις ίδιες τις τράπεζες(βάλαν και το χεράκι τους τα τσιράκια σας οι Πολιτικοί)
2. η υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης μετά το 2013(όχι ρε το 2153 για να είμαστε σίγουροι)
3.δεν θα κλείσει καμία τράπεζα και επεσήμανε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές(Σφίζει από υγεία, γιαυτό τρεις φορές την εβδομάδα ψωνιζετε ευρώ από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%, ανεξάρτητα αν οι μετοχές όλων των Τραπεζών είναι αξιολόγησης junk )
4.Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια στενότητα λόγω συνθηκών, αλλά όχι κάποιο μεγάλο πρόβλημα.(έχετε κλείσει όλοι οι τραπεζίτες τις στρόφιγκες των δανείων και η αγορά έχει φτάσει στα όρια της)
5.το τελευταίο διάστημα υπάρχει επιστροφή καταθέσεων(που το είδε;;)
6.ότι ο κ. Προβόπουλος διατηρεί 250.000 μετοχές της τράπεζας(Ενοούσαν κάποιοι όταν ο Σάλας λάδωσε τον Προβόπουλο με μετοχές για να μην του κλείσει την Τράπεζα , δεν το πιστεύω !!)
7.χορηγία μόνο σε εξασφαλισμένα δάνεια( κοινώς δίνουμε δάνεια σε εγκεκριμένες επιχορηγούμενες από το κράτος επενδύσεις που και τα τσεπώνουμε αβίαστα, γιατί από τα άλλα δάνεια τα επιχειρηματικά γιοκ)
8.περαιτέρω επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη(Άντε μέχρι Κακαβιά ή Κρυσταλοπηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: