Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αλλεπάλληλα πλήγματα για τον τουρισμό

Της Έφης Καραγεώργου

Με κομμένη την ανάσα οι επιχειρηματίες τουρισμού, παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες τον ελληνικό τουρισμό να δέχεται νέο «σφυροκόπημα» από ξένα τηλεοπτικά μέσα, που αναφέρουν ότι «η Ελλάδα βουλιάζει στην βία».

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του τουριστικού κόσμου της χώρας, ΣΕΤΕ (σύνδεσμος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων) Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων, Σύνδεσμος τουριστικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας, τα χθεσινά επεισόδια με τον τραγικό θάνατο των τριών νέων υπαλλήλων της Marfin, έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τα ξένα δίκτυα να παρουσιάζουν την Ελλάδα ως τη χώρα της βίας.......
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1674608&nid=962384
Σημ.axinosp: εγώ απλώς αντιγράφω ένα σχόλιο του npanag:
Για άλλη μια φορά το ίδιο τροπάρι... όποτε γίνεται μια αναταραχή, τσουπ, μας παρουσιάζουν τα δήθεν πλήγματα στον τουρισμό! Με την μια προβάλονται οι δήθεν ταξιδιωτικές οδηγίες χωρών όπως πχ η Αγγλία η οποία βγάζει ταξιδιωτική οδηγία για το οτιδήποτε!! Πότε θα σταματήσει η πλύση εγκεφάλου που γίνεται στον κόσμο? Ο τουρισμός χάνεται διότι είμαστε ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ σε σχέση με τον ανταγωνισμό! Δεν έχουν να κάνουν τα επεισόδια κια οι ταραχές, που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας και όχι στη Μύκονο και τη Λευκάδα!! Επαναλαμβάνω ότι ανέφερα και σε άλλο Post, στη κεντρική πλατεία της Βαλέτα, Μάλτα, φυσικός χυμός 2€ ενώ στο θησείο 7.5€!! Δεν είναι δυνατόν τέτοιες διαφορές!! Ξυπνάτε! Έχω και αποδειξεις κρατημένες για αυτά που λέω!! Δεν έρχεται κανένας να αφήσει 2 μηνιάτικα στους έλληνες!! Γιατί δεν καταστρέφεται ο τουρισμός στην Ινδονησία? Δείτε τι ΄ταραχές γίνονται εκεί, με καταλήψεις εμπορικών κέντρων, πιστολιές κια νεκρούς!! Αλλάξτε τροπάρι πια!!

1 σχόλιο:

Lost In Translation είπε...

Λυπάμαι, αλλά κουράστηκα να ακούω πόσο κάνει ο καφές σε άλλες χώρες και πόσο κάνει εδώ! Στην Αγγλία ήπια καφέ στο Harrod's, σε έναν πολυτελή χώρο εντός του πολυκαταστήματος, πλήρωσα 2 λίρες (προ τριετίας) και την ίδια ημέρα πλήρωσα 4 λίρες για να αγοράσω 4 τομάτες ακριβώς! Φθηνή μου φάνηκε και η τιμή των 100 ευρώ σε παραλιακό ξενοδοχείο της Κυανής Ακτής και φθάνοντας ανακάλυψα ότι το δωμάτιο δεν είχε καν ψυγείο (μόνο το γνωστό cool bar), το μπάνιο μία σκέτη ντουζιέρα, η θέα ήταν προς το parking και έπρεπε να ανέβω με τα πόδια τους 6 ορόφους μέχρι το δωμάτιο, γιατί δεν υπήρχε ασανσέρ! Εννοείται ότι για τίποτε από αυτά δεν με ενημέρωσαν, ούτε και φαινόταν κάτι τέτοιο στην γκλαμουράτη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου! Περιττό να πω ότι με τα 100 ευρώ (και λιγότερα, εάν κάνεις κράτηση αρκετά νωρίς) βρίσκεις ωραιότατο και πλήρες παροχών διαμερισματάκι σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο και όπου τραβά η ψυχή σου! Οι καφετέριες, ναι, είναι ακριβές κατά περιοχές βέβαια, αν είναι όμως να μιλήσουμε για το τι ακριβώς πληρώνουμε όταν πίνουμε καφέ στο Θησείο, τότε πάμε σε άλλα θέματα, π.χ.:1) τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες, 2) τις τιμές με τις οποίες αγοράζουν τα προ'ι'όντα που μας πουλάνε, 3) τα μεροκάματα που πρέπει να βγουν, 4) ο περίφημος "αέρας" του κάθε χώρου που πρέπει να ξεχρεωθεί και 5) τα ασύλληπτα ενοίκια που απαιτούνται από τους ιδιοκτήτες των χώρων αυτών. Α! Και έχω ξεχάσει τα λαδώματα για να σου επιτρέψουν να λειτουργήσεις. Αν λοιπόν εξαιρέσουμε τα μεροκάματα, ποιο από όλα αυτά επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη μιας καφετέριας στο Παρίσι; Ας ξανασκεφτεί ο npanag την ελληνική πραγματικότητα και ας θυμηθεί ότι η ίδια, αδικαιολόγητη ακρίβεια μαστίζει όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής. Όσο για τα πλήγματα στον τουρισμό, θα τον ενημερώσω ότι οι κρατήσεις προς τη χώρα μας μεγάλου γερμανικού πρακτορείου πήγαιναν μια χαρά μέχρι το τέλος Μαρτίου. Από τότε μέχρι τώρα πάγωσαν εντελώς (και μη μου πείτε ότι ανέβηκαν οι τιμές των καταλυμάτων σε μία νύκτα, γιατί έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο). Κι όλα αυτά τα λέω εγώ που ξεκίνησα στα 40 μου να κατεβαίνω σε πορείες, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως τώρα πια δεν πρέπει κανείς να μείνει στο σπίτι του, αλλά δεν θα πήγαινα ποτέ να μπλοκάρω την είσοδο ενός ξενοδοχείου, ούτε φυσικά το λιμάνι που εξυπηρετεί (εκτός από τουρίστες) τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας! Ψυχραιμία μάγκες, γιατί είπαμε να πάρουμε τη χώρα μας πίσω, όχι να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας!!!!