Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΕΩΣ 40% Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ!

ΜΑΖΙΚΗ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ!
ΩΦΕΛΗΜΕΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ!


Τελικά ούτε η εορταστική περίοδος στάθηκε ικανή να ανακόψει την κατρακύλα του λιανικού εμπορίου και της κατανάλωσης γενικότερα. Τα μέτρα του Μνημονίου, έχουν αποψιλώσει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και έχουν στείλει την ανεργία στα ύψη, δημιουργώντας έτσι ένα μαύρο σκηνικό στην αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η κατρακύλα του τζίρου, σε επιμέρους τομείς της λιανικής αγοράς, έχει ως εξής:


• Ένδυση και υπόδηση: Πτώση κατά 40%, στα € 550 εκατ. από τα € 900 εκατ.

• Μαζική εστίαση: Πτώση επίσης κατά 40%

• Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη: Πτώση κατά 25%, στα €450 εκατ. από τα €550 εκατ.

• Ποτά: Πτώση επίσης κατά 25%, στα € 100 εκατ. από τα €150 εκατ.

• Εποχικά είδη: Πτώση κατά 15%, με εξαίρεση τα παιδικά παιχνίδια και τα παιδικά ενδύματα

• Καλλυντικά: Πτώση επίσης κατά 15%, στα € 300 εκατ. από τα 350 εκατ.

• Είδη διατροφής: Πτώση κατά 10%, στα € 800 εκατ. από τα € 900 εκατ.

Μάλιστα, οι βαρύτερες απώλειες αφορούν τις συνοικιακές αγορές της Αθήνας αλλά και τις αγορές της επαρχίας. Έχουμε λοιπόν μειώσεις τζίρου που φτάνουν το 25% σε Πειραιά και Νέα Ιωνία, το 35% σε Κηφισιά και Περιστέρι αλλά ακόμα και το 40% σε Μαρούσι και Γλυφάδα. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε Πάτρα (-25% με -35%), στην Κρήτη (-35%) και το Κιλκίς (-40%).

Αντίθετα, ελαφρώς ηπιότερη είναι η πτώση στο Δήμο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη (-20%) ενώ μονοψήφιες είναι οι απώλειες των μεγάλων εμπορικών κέντρων και εμπορικών πολυχώρων.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα επιδίδονται σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό τιμών, προσπαθώντας εκμεταλλευόμενα την κρίση να «καθαρίσουν» την αγορά από τα «μικρά ψάρια», ώστε να δημιουργήσουν πανίσχυρα καρτέλ στο άμεσο μέλλον. Έτσι επιταχύνεται η έλευση του αναμενόμενου κύματος λουκέτων που θα αφορά δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και το οποίο, θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο τις μάζες των ανέργων...


Το ζοφερό σκηνικό της αγοράς, οδηγεί μάλιστα πολλούς εμπόρους να ξεκινούν ήδη μέσα στις εορτές τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν από τις 15 Γενάρη μέχρι και τις 28 Φλεβάρη. Οι εκπτώσεις αυτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φτάνουν ακόμα και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις!


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, το φαινόμενο δεν στηλιτεύεται, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ως παράνομο από τον εμπορικό κόσμο, όπως συνέβαινε παλαιότερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις...
Iskra
Σημ.axinosp:Τελικά το 2011 δεν μπαίνει στην ζωή μας με το δεξί, ούτε με το αριστερό, αλλά με το μεσαίο(!!) και θα μας πάει γαμ.....ας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: