Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Φωτορεπορτάζ από τη διαδήλωση – 15/12/2010


Στην αρχή όλα ήταν δυναμικά αλλά ήρεμα. Τεράστιο πλήθος, κέφι, παλμός και αποφασιστικότητα. Είμαστε ακόμα στη Σταδίου (εκτός από το ΠΑΜΕ που έκανε γρήγορα την παρέλασή του και εξαφανίστηκε).











Η πορεία προχωράει, η πλατεία Συντάγματος αρχίζει να γεμίζει κόσμο και πέφτουν οι πρώτες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται μπροστά από το King George και τη Μεγάλη Βρετανία.










Η ατμόσφαιρα θυμίζει Χριστούγεννα.










Οι κουκουλοφόροι καίνε. Τα ΜΑΤ κοιτάνε. Διακριτικά.










Αυτός νίκησε.










Το αυτοκίνητο λίγο πριν καεί.










Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τα δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος και μπαίνει -κυρίως- στην Ερμού, για να πάρει μια ανάσα. Ο κόσμος δεν φεύγει, αν και τα χημικά δεν αντέχονται. Στην οδό Νίκης, με φωνές και βρισιές οι πολίτες αναγκάζουν τους αστυνομικούς να οπισθοχωρήσουν και να φύγουν.










Ξανά στην πλατεία Συντάγματος. Γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, οι αστυνομικοί ετοιμάζονται για επίθεση. Λεπτομέρεια: δίπλα τους σουλατσάρει για πολλή ώρα μια μεγάλη ομάδα από ασφαλίτες που είναι ντυμένοι "αντιεξουσιαστές". Καλό καρναβάλι!










Βουλή στην ομίχλη.










Τα ΜΑΤ προελαύνουν στην πλατεία Συντάγματος. Εδώ έχασα πολλές ωραίες σκηνές, γιατί πήγα και τράβηξα με το ζόρι μια πανικόβλητη θείτσα που ήταν στη μέση του δρόμου πίσω από τα ΜΑΤ και ήταν ζήτημα δευτερολέπτων πότε θα φάει την πέτρα στο κεφάλι. Στη γωνία της Ερμού της έκανα και ένα μικρό μάθημα για το ποια είναι η σωστή θέση σε τέτοιες καταστάσεις.










Ξαφνικά δεν μπορώ να πάρω ανάσα και θυμάμαι πως έχω άσθμα. Δεν έχω Aerolin μαζί μου, τα φαρμακεία είναι κλειστά και φεύγω του σκοτωμού. Στη γωνία της Μητροπόλεως με τη Νίκης ρίχνω μια τελευταία ματιά πίσω μου. I love Athens!

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: