Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το «λίκνο της δημοκρατίας» σε κατάσταση πολιορκίας

Συμπληρώνονται 37 χρόνια από τότε που με το αίμα της Κύπρου έγινε η καθεστωτική μετάβαση από τη χούντα στην μεταπολίτευση και σήμερα ζούμε ξανά ημέρες 1974.



Μια νέα δικτατορία, με οικονομικό μανδύα, από εκπροσώπους της διεθνούς και της ελληνικής οικονομικοπολιτικής ολιγαρχίας έχει θέσει την χώρα πάλι υπό «κατάσταση πολιορκίας».


Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, το οποίο επέβαλε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας για να την διασφαλίσει, όπως έλεγε, από τον εξωτερικό κίνδυνο, έχει αποτύχει πλήρως και έχει απονομιμοποιηθεί, μετά τα μνημόνια, στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Η ανοικτή πληγή της Κύπρου πάλι αιμορραγεί, στα πλαίσια της αναβάθμισης της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης, και, μαζί με την βαθύτατη οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική κρίση, μας καθιστούν έρμαιο στις αδηφάγες ορέξεις και στις άνομες πρακτικές των νεοφιλελεύθερων αγορών και των τραπεζιτών του Δ΄ οικονομικού Ράϊχ.


Πρόκειται για μια άνευ ιστορικού προηγουμένου επίθεση, για μια συστηματική και ριζική αποδόμηση των κοινωνικών και πολιτικών κεκτημένων του ελληνικού λαού, που φτάνει και σε μέτρα νεοαποικιοκρατικού χαρακτήρα, τα οποία αμφισβητούν την ίδια την πολιτική μας ανεξαρτησία.


Η επιτρόπευση της Ελλάδας από την τρόϊκα δεν διστάζει, με τη δουλική συναίνεση της κυβέρνησης, να βγάλει στο σφυρί όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου.


Η μόνιμα ενδοτική εξωτερική πολιτική που ακολουθείται, τα μέτρα της ασφυκτικής συμπίεσης των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών συμπληρώνονται από μια άγρια φοροεπιδρομή επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.


Έτσι, με μια οικονομία σε μεγάλο βαθμό παραγωγικά παρασιτοποιημένη και νομισματικά εγκλωβισμένη στο ευρώ, η Ελλάδα, προκειμένου να πληρώσει το δημόσιο χρέος της στους διεθνείς κερδοσκόπους, βρίσκεται μονίμως στα πρόθυρα χρεωκοπίας.


Για να ανταπεξέλθει προσωρινά και επί της ουσίας, για να σωθεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, για να μην χάσουν οι τοκογλύφοι τα δικά τους «κεκτημένα δικαιώματα» στα υπέρογκα κέρδη που έχουν εξασφαλίσει με τα μνημόνια σε βάρος του ελληνικού λαού, η χώρα δανείζεται ξανά και ξανά, διογκώνοντας συνέχεια το χρέος της.


Η άγρια καταστολή κάθε εκδήλωσης αντίστασης και η μόνιμη διαπόμπευση των αγανακτισμένων πολιτών καθώς και των απεργών που διατρανώνουν στους δρόμους και στις πλατείες την αντίθεσή τους σε όλα αυτά που «αποφασίζονται και διατάσσονται» ερήμην τους, δείχνουν ότι η κυβέρνηση και οι εντολείς της φοβούνται, καθώς ο λαός αφυπνίζεται και έχει μαζικά πάρει τη δική του απόφαση: να ακυρώσει στην πράξη την ληστρική επιδρομή επί των εισοδημάτων και των πολιτικών κεκτημένων του και να απαλλαγεί οριστικά από τους πολιτικά χρεωκοπημένους συντελεστές του σημερινού πισωγυρίσματος της ιστορίας, που με μια συνταγματική εκτροπή μετέτρεψαν τη χώρα σε φτηνό προτεκτοράτο.


Η κυβέρνηση των ανδρείκελων καθώς και οι ντόπιες και ξένες ολιγαρχίες που επωφελούνται τόσο από την κρίση, όσο και από την έλλειψη ενός πραγματικού πολιτικού συντονισμού των κοινωνικών αντιστάσεων, προετοιμάζονται για ένα θερμό φθινόπωρο.


Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους και για να επαναφέρουμε πάλι την δημοκρατία και τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στο λίκνο της. Ενάντια στα σχέδια των διεθνών κερδοσκόπων, των εκπροσώπων του Δ΄ Ράϊχ, στην δηλητηριώδη προπαγάνδα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας!


Ενάντια στις αμφιταλαντεύσεις όλων εκείνων «δεξιών» ή «αριστερών» που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν!


Ενάντια σε εκείνους που καταμετρούν την κοινωνική αγανάκτηση με το στενό, κουτοπόνηρο μέτρο της ψηφοθηρίας και των εκλογικών σκοπιμοτήτων.


Eνάντια σε όσους, με τον αποπροσανατολισμό των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του ελληνικού λαού, συμπληρώνουν το ζοφερό τοπίο που βιώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες πολίτες!


Ενάντια, στις διασπαστικές και πολιτικά ύποπτες βίαιες ενέργειες κάποιων περιθωριακών ομάδων που με τη δράση τους αποδυναμώνουν την μαζική αγωνιστική δυναμική που τείνουν να αποκτήσουν οι ίδιες οι λαϊκές κινητοποιήσεις!


Ενάντια σε όλα αυτά, ας καλλιεργήσουμε τα κοινωνικά αντανακλαστικά της ενότητας στις εκδηλώσεις των πολύμορφων αντιστάσεων που διακρίνουν ιστορικά τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας, τον λαϊκό πατριωτισμό και την αποφασιστικότητα του λαού να αγωνιστεί δυναμικά και μαζικά για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της δημόσιας περιουσίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.


Το μήνυμα για την σημερινή επέτειο στη χώρα μας, από την εμπειρία των 37 αυτών χρόνων, είναι ένα και παραμένει απολύτως επίκαιρο:


Η δημοκρατία δεν χαρίζεται, κατακτιέται!



Επιτροπή Πολιτικής και Επικοινωνίας
ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΕΠΑΜ)
Αθήνα 23-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: