Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η ISDA βάζει τέλος στα σενάρια για ενεργοποίηση των CDS

Oριστικό «φρένο» στα σενάρια για ενεργοποίηση των CDS μετά το νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας και την απόφαση για συμμετοχή των ιδιωτών έβαλε χθες ο ISDA, ο Διεθνής Σύνδεσμος Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο για «πιστωτικό γεγονός».
Ο γενικός σύμβουλος του ISDA κ. Ντέιβιντ Γκριν δήλωσε στο Reuters ότι οι προτάσεις του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) για ανταλλαγή και επαναγορά ελληνικών ομολόγων σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο του συνολικού πακέτου διάσωσης της Ελλάδας μάλλον δεν θα προκαλέσουν «πιστωτικό επεισόδιο», ούτε ενεργοποίηση των συμβολαίων ανταλλαγής αθέτησης πληρωμών (CDS).
Ο κ. Γκριν είπε ότι οι ιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο σχέδιο που προτείνει το IIF και γι' αυτό τον λόγο η συμμετοχή τους δεν θα θεωρηθεί πιστωτικό επεισόδιο.
«Αποτελεί ξεκάθαρα μία εθελοντική ανταλλαγή και δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πιστωτικό επεισόδιο, γιατί δεν υπάρχει τίποτα εκεί που να είναι δεσμευτικό για όλους τους κατόχους χρέους», είπε χαρακτηριστικά.
Το πρόγραμμα για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας που ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη βασίζεται στην εθελοντική ανταλλαγή των υφισταμένων ελληνικών ομολόγων των τραπεζών μέσω ενός συνδυασμού τεσσάρων νέων εργαλείων.
Οι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να εγγράψουν ζημιές ύψους 21% από την απομείωση της αξίας των ομολόγων στο πλαίσιο της συνεισφοράς τους στο ελληνικό πακέτο διάσωσης της Ελλάδας κατά 37 δισ. ευρώ.
Τον τελευταίο λόγο για το αν έχει προκληθεί «πιστωτικό επεισόδιο», ώστε να ενεργοποιηθούν τα συμβόλαια ανταλλαγής αθέτησης πληρωμών (CDS), τον έχει επιτροπή της ISDA, στην οποία θα πρέπει να απευθύνουν σχετική ερώτηση παράγοντες της αγοράς CDS. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί τέτοιο ερώτημα.
Κέρδος
Σημ.axinosp:Γιατί η Ελλάδα πήρε 109 δις δάνειο όταν τα λήγοντα ομόλογα είναι μόνο
5.9 δις στην 20 Αυγούστου του 2011 όπως μας λέει το bankingnews !!

Πως είναι δυνατόν όλοι οι Οίκοι αξιολόγησης, να μας κατατάσσουν τώρα στην κατηγορία selective default δηλαδή επιλεκτική χρεοκοπία ή restricted default δηλαδή περιορισμένη χρεοκοπία και να μην ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου (CDS);;;


Οι απαντήσεις εδώ !!
Κάποιοι Τραπεζίτες προειδοποιούν από τώρα μεγαλοπελάτες τους να μην δέχονται επιταγές πελατείας τους για Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Ιανουάριο, ισχυριζόμενοι ότι το 80% από αυτές θα είναι ακάλυπτες, λόγω μεγάλου πιστωτικού γεγονότος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: