Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Γιατί Μέτωπο ; Γιατι Ενιαίο και Παλαικό

Γραφει ο Θ.Καραμπάλιος Εργάτης

Ας απαντήσουμε αρχικά σε ένα πράγμα..Για να κάνεις ένα κόμμα πρέπει να έρθεις σε ιδεολογική και πολιτική συμφωνία όχι σε επιμέρους θέματα άλλα σε όλα, όχι μόνο σε συγκεκριμένους στόχους.
Αν πάλι κάνεις ένα κόμμα με πολλά αυτοτελή κομματίδια έχεις ένα μόρφωμα πολιτικά γνωστό σε όλους μας όπου η μια συνιστώσα προσπαθεί να περάσει την δικιά της άποψη-γραμμή σε βάρος της άλλης άλλα και σε βάρος του στόχου που είναι η αλλαγή της κοινωνίας και η κατάκτηση της εξουσίας από τον λαό .

Γι΄αυτό λοιπόν έντιμα και ξεκάθαρα σχηματίζεις μέτωπο σε μια συμφωνία ελεύθερων ανθρώπων που συμφωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο σε πολύ συγκεκριμένους στόχους . Η Σωτηρία της Πατρίδας ( όπως αντιλαμβάνεται την Πατρίδα ο καθένας ) Επιβάλλει το ιστορικό καθήκον της δημιουργίας αυτού του Μετώπου .
Τι σημαίνει Ενιαίο ; Ότι δεν μπορεί να απαρτίζεται από αυτοτελείς πρωτοβουλίες που όλες αυτές μαζί θα αποτελούν ένα κοινό μέτωπο . Έτσι θα δημιουργηθούν τάσεις και συγκρούσεις λόγω της διαφορετικότητας που δίνει ο καθένας στα επιμέρους θέματα που παλεύει . Έτσι δεν γίνετε να επιβάλεις και στις πρωτοβουλίες-οργανώσεις- κόμματα να υιοθετήσουν μαζικά το πλαίσιο του μετώπου ούτε και να υιοθετήσει το μέτωπο όλα τα αιτήματα των πρωτοβουλιών .Ουσιαστικά η προσχώρηση στο μέτωπο ατομικά και όχι σαν συγκροτημένη δύναμη ( κόμμα , πρωτοβουλία , σύλλογος κλπ ) προφυλάσσει και τις δυο πλευρές π.χ ένα μέλος του κινήματος κατά των διοδίων μπορεί να μη θεωρεί την έξοδο από το ευρώ σωστή η πραγματοποιήσιμη .Αν δηλαδή γίνει μια μαζική εισχώρηση της πρωτοβουλίας σε επίπεδο ¨ηγεσιών¨ στο Μέτωπο αυτή η πρωτοβουλία χάνει δύναμη στην βάση της και πολύς κόσμος θα νιώσει προδομένος η καπελωμένος και θα οδηγηθεί στην καλλίτερη στον καναπέ και στην χειρότερη στο άλλο άκρο λέγοντας ότι όλα είναι τα ίδια . Το ίδιο συμβαίνει και με τα συνδικάτα η τα εργατικά σωματεία . Πρέπει να προφυλαχθεί ο ρόλος τους στην κοινωνία . Τα συνδικάτα παλεύουν για τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων .
Έτσι λοιπόν για να προστατευτεί ο κοινωνικός ρόλος άλλα και η αυτοτέλεια όλων των παραπάνω, άλλα και το μαζικό κίνημα που το μέτωπο είναι μέρος του και στόχος του είναι να αποτελέσει την πρωτοπορία του κινήματος, θέτεις την ατομική συμμετοχή ώστε να είναι ανοιχτές όλες οι δίοδοι της αντιστάσεως του ελληνικού λαού και ας αποφασίσει μόνος του ο καθένας σε ποιο μετερίζι θέλει να σταθεί να πολεμήση...
Ουσιαστικά με το ενιαίο λέμε ότι ο καθένας αφήνει τις καταβολές - επιρροές ή συνειδησιακές του αποσκευές εκτός του μετώπου και μέσα σ΄αυτό παλεύει για τους στόχους του μετώπου στους οποίους έχει συμφωνήσει εξ΄αρχής. Χωρίς να χρειαστεί να ¨διαγράψει -διακόψει ¨οποιαδήποτε συνδικαλιστική - κινηματική ή άλλη δράση εκτός αυτού . Υπάρχουν λόγου χάρη ανθρωποι που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ΕΛΕ (εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα ) αυτός ο κόσμος επί ουδεμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί από τις τάξεις του ΕΠΑΜ το ίδιο συμβαίνει και με τις Σπίθες. Είναι και στην τελική και ζήτημα Ευθύνης και Δημοκρατίας η ατομική προσχώρηση . Να αποφασίσει επιτέλους ο πολίτης ότι η ζωή του τον άφορα και κάνεις έστω και με αγαθές προθέσεις δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει γι΄αυτόν . Η δημοκρατία κατακτιέται στην συνείδηση μας για να μετουσιωθεί σε τρόπο και στάση ζωής.Και Δημοκρατία σημαίνει και ευθύνη του λογού και των πράξεων του καθενός από εμάς ξεχωριστά απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Και αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί .
Παλαικό σημαίνει ότι είναι ανοιχτό σε όλους όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο και θέλουν να παλέψουν ώστε να καταφέρει τελικά ο λαός αυτός να γίνει αφέντης της μοίρας του, και όχι πιόνι μεγάλων δυνάμεων , υποχείριο εκμετάλλευσης οίκων αξιολόγησης και υποτακτικός διεθνών τοκογλύφων . Άρα είναι ανοιχτό σε όλους και δεν χωράνε διαχωρισμοί...πολιτικοί , φυλετικοί , θρησκευτικοί , ταξικοί και άλλοι. Στο μέτωπο συμμετέχει οποίος ασπάζεται τους στόχους του και δεν τους διαπραγματεύεται με τίποτα και με κανέναν ! Επίσης δεν έχουν καμιά θέση στο μέτωπο λογικές αντικομμουνιστικές ή αντιδεξιές ή αντιαριστερές που γενικά προπαγανδίζουν το μίσος και την διάσπαση του κινήματος και του μετώπου, λογικές που δεν σέβονται την ιστορία και την διαφορετικότητα των άλλων που δεν δέχονται την δημοκρατία η ακόμα χειρότερα την διαστρεβλώνουν κατά το δοκούν .
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή αρχή και καλό κουράγιο , γιατί ο αγώνας προβλέπεται δύσκολος και ο εχθρός διπλός μπροστά μας : από τη μια έχεις τον φανερό την ΕΕ τους προδότες και τα παπαγαλάκια με τους γερμανοτσολιάδες των ματ αυτός είναι ο εχθρός που φαίνεται ... ο άλλος εχθρός είναι ΄΄εσωτερικός΄΄ και για να το ξεκαθαρίσω δεν μιλάω για πράκτορες και ηλίθιες συνομοσιολογίες αλλά για τις αδυναμίες μας ,γιατί όσο αισιόδοξοι και να είμαστε δεν γίνετε να το παραβλέψουμε αυτό. Αν θέλουμε να πείσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού να συμπαραταχθεί στις γραμμές μας πρέπει να τον πείσουμε ότι πάρα τις διφορές και τα κολλήματα που έχει ο καθένας εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο.
Σ΄αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί Σύντροφοι ή Συναγωνιστές ότι προτιμάει ο καθένας και έτσι πρέπει να βγούμε στην κοινωνία σαν μια ενωμένη γροθιά.
Σύντροφοι ή Συναγωνιστές ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !!!
Σεισάχθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: