Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ξανθιώτης εφευρέτης δημιούργησε υβριδικό ποδήλατο που κινείται με τον ήλιο. Ενδιαφέρον από εταιρίες !


Ξανθιώτης εφευρέτης δημιούργησε υβριδικό ποδήλατο που κινείται με τον ήλιο. Ενδιαφέρον από εταιρίες !

Ενα υβριδικό ποδήλατο που συσσωρεύει ενέργεια από τον ήλιο αλλά και από την ίδια του την κίνηση, δημιούργησε ένας ξανθιώτης λάτρης του ποδηλάτου.


Ο εφευρέτης αυτού του πρωτοποριακού ποδηλάτου είναι ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ηλεκτρονικός στο Πολυτεχνείο Ξάνθης, που οδηγήθησε σε αυτή την ανακάλυψη προσπαθώντας να βρει λύση στο πρόβλημα της μεγάλης ανηφόρας που  έπρεπε να διανύει καθημερινά για να φτάσει στο σπίτι του, κοντά στο Καζίνο Ξάνθης.
Το ποδήλατο βασίζεται σε ένα κοινό σκελετό και φέρει επάνω του μια μπαταρία, που αποθηκεύει ενέργεια που παράγεται, κυρίως από τα φωτοβολταϊκά στοιχεία ενώ διαθέτει μικροϋπολογιστές για να διατηρούν σταθερή την τάση στους κινητήρες που βρίσκονται στις δύο ρόδες. Εκτός από την ηλιακή ενέργεια, που τη λαμβάνει ανεξαρτήτως καιρού, αξιοποιεί και αποθηκεύει την ενέργεια που παράγεται από το πεντάλ, όσο ο αναβάτης το χρησιμοποιεί κανονικά, το φρενάρισμα, ακόμη και από την παλμική κίνηση στο αμορτισέρ της σέλας !

Ενδιαφέρον από εταιρίες για μαζική παραγωγή
Όπως αναφέρει ο Κώστας Καλαϊτζίδης στο XanthiPress.gr αναλύοντας την πρωτοποριακή του εφεύρεση, το εξελιγμένο αυτό μοντέλο – είναι η τρίτη έκδοση και οδεύει προς την τέταρτη-έχει συμμετάσχει και έχει διακριθεί στο διαγωνισμό του kainotomies.gr που χρηματοδοτείται από τον ΣΕΒ και τη Eurobank ενώ ήδη κάποιες εταιρίες παραγωγής ποδηλάτων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υιοθετήσουν την εφεύρεση και να προχωρήσουν σε μαζική παραγωγή !
Ο ίδιος αναζητεί τρόπους να βελτιώσει ακόμη περισσότερο  το υβριδικό ποδήλατο, μειώνοντας το βάρος με την αλλαγή κάποιων υλικών και ευχαριστεί ιδιαίτερα το Bicycle Shop της Ξάνθης που τον προμηθεύει ως χορηγός με σκελετούς και όλα τα είδη για τη συναρμολόγηση.  Δεν είναι η μόνη του ανακάλυψη αυτή, αλλά ακολουθούν κι άλλες, όπως αναφέρει και υπόσχεται να παρουσιαστούν σύντομα μέσα από το XanthiPress.gr
Δεν παραλείπει, φυσικά να εκδηλώσει την αγάπη του για το ποδήλατο και την ανάγκη, όπως αναφέρει, να εδραιωθεί ως καθημερινό μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη με πολλαπλά οφέλη για τους αναβάτες και την πόλη. Το δικό του ηλιακό ποδήλατο δεν επιχειρεί να «απαλλάξει» τους ποδηλάτες από το πεντάλ αλλά να τους διευκολύνει σε στιγμές που χρειάζονται υποβοήθηση σε μια πόλη όπως η Ξάνθη, που έχει αρκετές γειτονιές σε μεγάλο υψόμετρο.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Εξοπλισμός μετατροπής ποδηλάτου σε ηλεκτρικό, με μικροϋπολογιστή και γυροσκόπιο, που υπολογίζει την κλίση του δρόμου, την διαχείριση της τροφοδοσίας των πέντε ενεργειακών πηγών και τον έλεγχο των κινητήρων, μετατρέποντάς τους σε γεννήτριες κατά την πέδηση η κατηφορική κίνηση, η εμπλέκοντάς τους παράλληλα για μεγαλύτερη ροπή στήν ανηφορική κίνηση. Ακόμη, μετατροπή της παλμικής κίνησης των αμορτισέρ και της σέλας σε ηλεκτρική ενέργεια, αποθήκευση στην μπαταρία της ανεκμετάλλευτης   ενέργειας της αντίστροφης ηλεκτροκινητικής δύναμη (BEMF) που εμφανίζεται σε κάθε ηλεκτροκινητήρα η ηλεκτρογεννήτρια, ενώ διαθέτει σταθερά και περιστρεφόμενα φωτοβολταϊκά στους τροχούς, που φορτίζουν ελεγχόμενα την μπαταρία με σταθερή τάση, ανεξαρτήτως της ηλιοφάνειας.
podilato yvridiko iliako kalaitzidiskalaitzidis podilato

Δεν υπάρχουν σχόλια: