Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... Έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκίνησε αιφνιδιαστικά η Τουρκία σήμερα


Σε κρίση στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) οδηγεί η Άγκυρα εκδίδοντας ΝΑVΤΕΧ για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με την αποστολή του ερευνητικού σκάφους R/V BILIM το οποίο θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Μερσίνας και Ρόδου.
Το τουρκικό σκάφος R/V BILIM-2 (μήκος 40.36 μέτρα, πλάτος 9.47 μέτρα, εκτόπισμα 433 τόνoi,  βύθισμα 3.80 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 11.5 knots, ταχύτητα πλεύσης 9.5 knots, εμβέλεια 6500 ναυτικά μίλια), το οποίο ανήκει στο πανεπιστήμιο METU ξεκίνησε σήμερα σύμφωνα με την NAVTEX που εκδόθηκε από την Άγκυρα (μόλις χθες...), έρευνες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μερσίνας και των παράκτιων περιοχών απέναντι από την Ρόδο συμπεριλαμβάνοντας στο δρομολόγιο του τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελορίζου.

Το R/V BILIM-2 θα διασχίσει την χρονική περίοδο 10-14 Μαΐου την περιοχή από τις ακτές της Τουρκίας κοντά στην Μερσίνη, βόρεια της Κύπρου πλησίον θαλάσσιων περιοχών που το ψευδοκράτος έχει παραχωρήσει το δικαίωμα ερευνών για ενεργειακούς πόρους στην Τουρκία με τελικό προορισμό τον κόλπο της Μαρμαρίδας απέναντι από την Ρόδο.
Η κίνηση αυτής της Τουρκίας θεωρείται προεόρτια της καθόδου του "Mπαρμπαρόσα" του νεότευκτου ερευνητικού σκάφους που μέχρι τώρα πραγματοποιεί έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα.
Δεύτερον η Άγκυρα καθιστά για άλλη μία φορά σαφές ότι δεν δέχεται ότι μπορεί να υπάρξει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή.
Τέλος η διέλευση και πραγματοποίηση ερευνών νότια της Ρόδου από το R/V BILIM-2   αποτελεί μία ακόμη επισήμανση των Τούρκων ότι η περιοχή αυτή είναι αμφισβητήσιμη κάτι που φαίνεται ότι εμμέσως έχει αποδεχτεί και η ελληνική κυβέρνηση, αφού ο διαγωνισμός για την έναρξη των  ερευνών για υδρογονάνθρακες του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνει την δυτική Ελλάδα και την περιοχή νοτίως της Κρήτης μόνο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα προσπαθεί να εδραιώσει τις αμφισβητήσεις της στην περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελορίζου προσπαθώντας να προλάβει μελλοντικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να προκύψουν εις βάρος των συμφερόντων της.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ωκεανογραφικές έρευνες τουρκικού πλοίου «Bilim 2» σε διεθνή ύδατα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας έδειξε ότι το μόνο που ενοχλεί από τα παραπάνω το υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι η Τουρκία ... δεν ενημερώνει πριν κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!
Ολόκληρη η τοποθέτηση του ΥΠΕΞ:
«Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 9 Μαΐου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim 2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες, στη θαλάσσια στήλη, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 14 Μαΐου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».
Ιδού και η τουρκική NAVTEX
ZCZC FA84 ANTALYA TURK RADIO ZCZC
100421UTC MAY 2013
ANTALYA TURK RADIO
MEDITERRANEAN SEA
OCEANOGRAPHIC SURVEY, BY R/V BILIM-2, BETWEEN 10-14 MAY 13, IN POSITIONS 35 45.00 N- 031 00.00 E, 35 45.00 N - 030 15.00 E AND IN AREA BOUNDED BY,
36 00.00 N 029 30.00 E
36 15.00 N 029 00.00 E
36 15.00 N 028 30.00 E
35 30.00 N 028 30.00 E
35 30.00 N 029 30.00 E
CAUTION ADVISED
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: