Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Άρχισαν τα «όργανα» …


Τραμπούκικη αντιδημοκρατική  απόπειρα επιτήρησης και παρέμβασης κινηματικών δράσεων αποτελεί η θρασύτατη αστυνομική παρουσία σε διαδικασίες της Επιτροπής αγώνα Φυλής, τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Κατόπιν «άνωθεν εντολής», όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Το περιστατικό περιγράφεται στην ανακοίνωση της επιτροπής, που παραθέτουμε στη συνέχεια. Αν συσχετιστεί το συγκεκριμένο γεγονός με την πρόσφατη καταδίκη τριών κατοίκων του Φιλοπάπου, με το αιτιολογικό ότι συνέστησαν ομάδα και ότι με τις απόψεις τους συνέβαλαν στην αποκαθήλωση της περίφραξης του λόφου, έχουμε μπει για τα καλά σε καθεστώς εκτροπής, αντίστοιχο με τη βιαιότητα του περιεχομένου των πολιτικών που εφρμόζονται από την τρικομματκή κυβέρνηση και τους επιτηρητές της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής καταγγέλλει την τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής μας στις 20/5/13, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, όταν στις 7μμ  μέλος της επιτροπής άνοιξε την αίθουσα για την συνεδρίαση, περιπολικό της αστυνομίας, στάθμευσε απ’ έξω και ένας αστυνομικός, εισερχόμενος στην αίθουσα,  ρώτησε  πόσο θα διαρκέσει η συνεδρίαση της επιτροπής. Αφού το μέλος της Επιτροπής του απάντησε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ρωτάει και ενώ έφυγαν, στις 8.30μμ, το περιπολικό επανήλθε. Εισβάλοντας στο χώρο της συνεδρίασης, και πάλι – διαδοχικά δύο αστυνομικοί αυτή την φορά – απαίτησαν να μάθουν τον χρόνο λήξης της συνεδρίασης της επιτροπής, ακλουθώντας όπως είπαν εντολές του Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Σε απάντηση τα παρευρισκόμενα μέλη της Επιτροπής απαίτησαν να φύγουν από την αίθουσα οι αστυνομικοί γιατί ήταν εντελώς αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική η εισβολή τους στο χώρο. Οι πρακτικές θυμίζουν την εποχή της χούντας και δεν μπορούν να τρομοκρατούν λέγοντας ότι αν είχαν εντολή θα μας συλλάμβαναν ακόμα και αν η συνεδρίαση γινόταν σε σπίτι μέλους.!!  

Η Επιτροπή με την συμπαράσταση και άλλων πολιτών και αγωνιστών της περιοχής, το ίδιο βράδυ αλλά και την επομένη,  έκανε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο οποίος δήλωσε ότι εκτέλεσε «άνωθεν» εντολές. Απαιτήσαμε να μην ξανασυμβεί τέτοια αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση της αστυνομίας που θυμίζει άλλες εποχές.

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής, της μη εγκατάστασης των δύο νέων εργοστασίων καθώς και του εργοστασίου καύσης βιομάζας στο ΒΙΟΠΑ, όχι απλά θα συνεχίσει αλλά θα εντείνει την προσπάθειά της στην κατεύθυνση ανάπτυξης μαζικού λαϊκού κινήματος, συστρατευόμενοι και με άλλα τοπικά κινήματα σ’ όλη την Αττική. Υπηρετώντας τις δικές μας «άνωθεν» εντολές, προάσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της υπεράσπισης του δικαιώματος να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σ’ ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.  

Αν η Κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να τσακίσει εν τη γενέσει του κάθε κίνημα αντίστασης, τρομοκρατώντας με τέτοιες χουντικές μεθόδους τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται, πρέπει να γνωρίζει ότι όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας δυναμώνουν και μας ατσαλώνουν τέτοιες συμπεριφορές.

Η Φυλή, οι Σκουριές, η Κερατέα, η Λευκίμη, αλλά και  κάθε αντίσταση του εργατικού λαϊκού κινήματος που αναπτύσσεται στην χώρα μας, είναι η δική μας  απάντηση.

Καλούμε κάθε πολιτική και συλλογική δύναμη, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όχι απλά να καταγγείλει την επιδρομή της αστυνομίας, αλλά να στρατευτεί μαζί μας στον αγώνα για το οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής και κάθε νέας ρυπογόνας  εγκατάστασης.

Τέλος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που όπως διατείνονται το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται για να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής, οφείλουν δημόσια να καταγγείλουν το γεγονός, και αν εννοούν ότι λένε να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις που δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση του εγκλήματος.

Φυλή 21-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: