Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ρουμπινί: Κορυφή του παγόβουνου της κρίσης χρέους η Ελλάδα

«Τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι απλά και μόνον η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης κρατικού χρέους σε πολλές αναπτυγμένες οικονομίες», δήλωσε ο οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι, όπως μεταδίδει το CNBC.

Όπως εκτίμησε ο κ. Ρουμπίνι, η κρίση του κρατικού χρέους θα επιδεινωθεί και οι κερδοσκόποι της αγοράς ομολόγων ενδέχεται να στραφούν σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομίες, όπως αυτές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, αφού σαρώσουν τα ευάλωτα ευρωπαϊκά κράτη.

«Οι κερδοσκόποι της αγοράς ομολόγων έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ισλανδία, ωθώντας τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα. Στο τέλος, ενδέχεται να βάλουν στο στόχαστρο και άλλες χώρες - ακόμη και την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ - στις οποίες η δημοσιονομική πολιτική είναι σε μη βιώσιμο μονοπάτι», ανέφερε.

Εξέφρασε δε φόβους ότι η αποτυχία να πάρουμε μαθήματα από την πιστωτική κρίση σημαίνει ότι ελλοχεύει μια μεγαλύτερη, πιο επικίνδυνη κρίση.

«Γίνεται λόγος πολύς για καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο και εποπτεία του χρηματοοικονομικού συστήματος αλλά ο χρηματοοικονομικός κλάδος έχει επανέλθει στις συνήθεις πρακτικές του - οικοδομεί μόχλευση, εμπλέκεται σε επικίνδυνες επενδυτικές πρακτικές και ανταμείβει με ανάρμοστα μπόνους στελέχη και τρέιντερς - ενώ αντιδρά οργανωμένα στην εφαρμογή καλύτερου ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου», υπογράμμισε.

«Οι κυβερνήσεις συζητούν για μεταρρυθμίσεις αλλά σχεδόν καμιά κυβέρνηση δεν τις έχει υλοποιήσει», κατέληξε ο Αμερικανός οικονομολόγος.

http://www.naftemporiki.gr
Σημ.axinosp: Οι μαλακισμένες πολιτικές της ΕΕ και δη της Γερμανίας του τύπου "no bailout" λόγω Μάαστριχτ, θα πρέπει να πάρουν ένα τέλος.
Τα παλιομούσχαρα οι Πολιτικοί θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, ότι δεν μπορεί να δανείζεσαι εσαεί για να καλύπτεις τον προϋπολογισμό σου(υπαλλήλους, συντάξεις, δημόσια έργα).
Επίσης δεν μπορούν να αφήνουν ανεξέλεγκτους τύπους σαν τον Τρισέ της ΕΚΤ, να πυροδοτεί παιχνίδια κερδοσκοπίας, βυθίζοντας χώρες σαν την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Το είπα και το ξαναλέω, πρέπει επιτέλους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να εξυπηρετεί πρωτίστως με δανεισμό άτοκα τα κράτη και τους προϋπολογισμούς τους και δευτερευόντως τις Τράπεζες, που αυτές το μόνο που τις ενδιαφέρει, είναι να βουλώσουν τρύπες των προϋπολογισμών τους, λόγω της πιστωτικής φούσκας που οι ίδιες προκάλεσαν.
Αν δεν αλλάξουν αυτά τα βασικά πράγματα με μία καινούργια Συνθήκη, μην περιμένετε προκοπή με την Ευρωζώνη.
Θα πέσει σαν χάρτινος πύργος, από τα χτυπήματα των σορτάκηδων της Goldman Sacks, του Πόλσον και του Σόρος.
Αρκετά κάνατε, αυτούς τους τοκογλύφους μάγκες .
Χίλιες φορές καλύτερα με την δραχμή που την τυπώνεις εσύ σαν κράτος άτοκα και είναι δικιά σου, παρά το ευρώ το οποίο μόνο δεινά μας έχει φέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: