Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Διαδήλωση κατά των τραπεζών στη Ν. Υόρκη

Μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Υόρκη, με συνθήματα κατά του τραπεζικού συστήματος.

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανώ που έγραφαν συνθήματα όπως «η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρισμα στην οικονομία» και «διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες» .

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν. Ένας από τους διαδηλωτές, ο Κουρτ Χάλμαν, δήλωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες «άφησαν τους πάντες να βυθιστούν, σταματώντας τη χορήγηση δανείων» . «Είναι αυτά τα άτομα που εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους μπόνους δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε την ώρα που οι Δημοκρατικοί προωθούν νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στη Γουόλ Στριτ και στη Γερουσία γίνεται ακρόαση για τα πεπραγμένα της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, που ελέγχεται για απόκρυψη πληροφοριών από τους πελάτες της.

«Η Γουόλ Στριτ πρέπει να πληρώσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που η ίδια προκάλεσε και το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της αγοράς», δήλωσε ο συνδικαλιστής Ρίτσαρντ Τρούμκα, στην ιστοσελίδα Huffington Post .

www.kathimerini.gr
Σημ.axinosp:Πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη διαδήλωση που κάνουν οι Αμερικάνοι εναντίον του Τραπεζικού τους συστήματος από την ίδρυση του κράτους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: