Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού δεν άφησαν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Οι μεγάλες δανειστές της Ελλάδος δεν θα αφήσουν την χώρα να χρεοκοπήσει καθώς ελέγχουν το 82% του χρέους είχε τονίσει πρόσφατα στέλεχος της Royal bank of Scotland στο www.bankingnews.gr......
Είναι γεγονός ότι οι Γάλλοι έχουν δανείσει την Ελλάδα με 53 δις από 75 δισ μήνες νωρίτερα , οι Ελβετοί με 2,5 δις ευρώ από 64 δις που είχαν στο παρελθόν οι Γερμανοί με 30 δις από 43 δισ, οι Βρετανοί 10,4 δις από 12 δισ, οι αμερικανοί 11,2 δις από 16,4 δις ευρώ οι Βέλγοι 2,5 δις ευρώ από 7,5 δισ, οι Ολλανδοί 8,3 δις από 10 δις στο παρελθόν κ.α.
Από τα αξιοσημείωτα πάντως είναι ότι οι Ελβετικές τράπεζες ξεφόρτωσαν πολύ περισσότερο από ότι οι ΗΠΑ ή η μεγάλη Βρετανία.
Ως εκ τούτου μια χρεοκοπία της Ελλάδος θα είχε πολλαπλασιαστικές παρενέργειες σε όλη την Ευρώπη.
Πρωτίστως θα κλονιζόταν όλο το τραπεζικό σύστημα , θα κλονιζόταν η ΕΚΤ θα κλονιζόταν σοβαρά το οικονομικό οικοδόμημα της ΕΕ.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκια τους 120 δις ευρώ και οι ελληνικές κατέχουν 48 δις ευρώ. Άρα όλοι θα χάσουν. Να ληφθεί υπόψη ότι 30% μείωση του χρέους για τις ελληνικές τράπεζες σημαίνει 14 δις ευρώ απώλεια κεφαλαίου και αυτό θα οδηγούσε ακόμη και στην κατάρρευση τραπεζών.
Οι περισσότερες τράπεζες και τώρα η συντριπτικότατη πλειοψηφία χρησιμοποίησε τα ελληνικά ομόλογα ώστε να πάρει ρευστότητα από την ΕΚΤ.
Μια Γαλλική τράπεζα λαμβάνει επιτόκιο ετησιοποιημένο στο 8% στην 10ετία και θα πληρώσει 1% επιτόκιο στην ΕΚΤ άρα ουσιαστικά τις απομένει ένα 7% απόδοση από τα ελληνικά ομόλογα διαθέτοντας παράλληλα ρευστότητα.
Τον μηχανισμό των εγγυήσεων τον χρησιμοποίησαν όλες οι τράπεζες περιλαμβανομένων και των ελληνικών. Τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται ως εγγύηση στην ΕΚΤ.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες όταν διαπίστωσαν ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα λαμβάνουν αρνητική τροπή αποφάσισαν να ξεφορτωθούν άμεσα ελληνικά ομόλογα.
Ο μόνος τρόπος όπου θα μπορούσαν να μετριάσουν το ρίσκο στα χαρτοφυλάκια τους ήταν να τα χρησιμοποιήσουν ως εγγυήσεις.
Έτσι βρέθηκε ουσιαστικά η ΕΚΤ να «κατέχει» ελληνικά ομόλογα περί τα 150 δις ευρώ.
Οι ξένοι επιχείρησαν να πωλήσουν ομόλογα αλλά σε μια ρηχή αγορά οποιαδήποτε απόπειρα πωλήσεων θα συνέβαλλε στην εκτόξευση των spreads.
Έτσι λοιπόν βρέθηκε η ΕΚΤ με τα ελληνικά ομόλογα.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν επιθυμούν ούτε χρεοκοπία ούτε haircut ούτε δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους.
Από τη μεριά της Γαλλίας, οι τράπεζες που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση είναι η Credit Agricole και η Societe Generale καθώς και οι δύο κατέχουν μεγάλα ποσοστά σε ζημιογόνες τράπεζες της χώρας μας. Το μεγαλύτερο μάλιστα κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τώρα οι τράπεζες είναι η αύξηση των προβληματικών δανείων εξαιτίας της ύφεσης στην Ελλάδα, επισημαίνουν οι αναλυτές.
Από τη μεριά της Γερμανίας, ολοένα και πιο βάσιμες αποδεικνύονται οι αρχικές εικασίες ότι το ήμισυ του ελληνικού χρέους βρίσκεται στην κατοχή των γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι η Commerzbank κατέχει περίπου 3,1 δισ. Ευρώ ελληνικού χρέους, η Deutsche Postbank κατέχει 1,3 δισ. Ευρώ, ενώ Hypo Real Estate κατέχει ελληνικά ομόλογα ύψους 7,9 δισ. ευρώ.

Έκθεση τρίτων χωρών σε ελληνικά ομόλογα

Χώρες Αξία ομολόγων Ποσοστό του ΑΕΠ

Γαλλία 53,3 δισ ευρώ 2,7%

Γερμανία 30,4 δισ ευρώ 1,3%

ΗΠΑ 11,2 δισ ευρώ 0,1%

Μ Βρετανία 10,4 δισ ευρώ 0,7%

Ολλανδία 8,3 δισ ευρώ 1,5%

Πορτογαλία 6,6 δισ ευρώ 4%

Ιρλανδία 5,8 δισ ευρώ 3,5%

Ιταλία 4,6 δισ ευρώ 0,3%

Ιαπωνία 4,5 δισ ευρώ 0,1%

Αυστρία 3,2 δισ ευρώ 1,2%

Βέλγιο 2,5 δισ ευρώ 0,7%

Ελβετία 2,5 δισ ευρώ 0,7%

Ισπανία 0,8 δισ ευρώ 0,1%

Σουηδία 0,5 δισ ευρώ 0,2%

Τουρκία 0,3 δισ ευρώ 0,1%

Πηγή BIS


bankingnews.gr

Σημ.axinosp:Εδώ βρήκαν τον παράδεισό τους οι Τοκοφλύφοι, μαλάκες είναι να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.
Πήραν από ένα τηλέφωνο τους υπαλλήλους τους πολιτικούς και οι λαοί της Ευρώπης θα μας τα χώσουν, για να μας ρουφήξουν και άλλο οι Τραπεζίτες και όλοι θα νομίζουν ότι για την φίλη μας την Ελλάδα θα δώσουν και ένα μισθό έτσι για πλάκα σε φόρους.
Πως γίνεται αυτό πολύ απλά, μέσα σε δύο μέρες όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης λένε σχεδόν I LOVE GREECE.
Δεν έχει σημασία που πριν τρείς μέρες όλοι, έβριζαν την Ελλάδα η μνήμη χρυσόψαρου και η αποβλάκωση του μέσου Ευρωπαίου τηλεθεατή μαζί με τις κατευθυνόμενες εφημερίδες κάνει το θαύμα της.
Φυσικά από αυτά τα λεφτά, θα εξαφανιστούν τα περισσότερα ως δια μαγείας για την ανάπτυξη, τώρα ποιών θα σας γελάσω !!