Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η κερδοφορία της BP ενισχύθηκε 136%, στα 5,6 δισ. δολ.

Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος των κερδών της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής της Ευρώπης B.P. στη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2010, χάρη κυρίως στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, αλλά και της πτώσης του κόστους παραγωγής και των φόρων. Η καθαρή αποτίμηση των αποθεμάτων, το βασικό μέτρο κερδοφορίας για εταιρείες πετρελαίου, το οποίο εξαιρεί κέρδη ή ζημιές από αποθέματα και άλλα μη λειτουργικά στοιχεία, ενισχύθηκε 136%, στα 5,6 δισ. δολ. (4,2 δισ. ευρώ), από τα 2,39 δισ. δολ. του α΄ τριμήνου 2009 και 62% από τα 4,3 δισ. δολ. του δ΄ τριμήνου 2009. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου. Χθες, η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη διαμορφωνόταν στα 83,4 δολάρια το βαρέλι. Παρά το σχετικά ασθενές επίπεδο ζήτησης, η τιμή του αργού έχει λάβει ώθηση τον τελευταίο χρόνο από την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και από την κερδοσκοπία των επενδυτών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters μεταξύ αναλυτών και χρηματιστών του κλάδου, η κερδοσκοπία στην αγορά πετρελαίου κοστίζει τουλάχιστον 300 δισ. δολ. ετησίως στους καταναλωτές. Τα έσοδα τριμήνου, της τάξης των 74,4 δισ. δολαρίων, είναι ενισχυμένα 1% σε σχέση με τα έσοδα 73,6 δισ. δολ. του δ΄ τριμήνου 2009 και 55% σε σχέση με τα έσοδα 48,1 δισ. δολ. του α΄ τριμήνου 2009. Η B.P. ανέφερε επίσης ότι η παραγωγή κατά τη διάρκεια του 2009 παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη, στα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ αναμένει ότι η παραγωγή του 2010 θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από το 2009.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επισκίασαν οι ανησυχίες για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού από την έκρηξη και τη βύθιση της προηγούμενης εβδομάδας της πλατφόρμας Deepwater Horizon που είχε μισθώσει η B.P. από την Transocean. Στις προσπάθειες για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας, που εκτείνεται σε 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ο διευθύνων σύμβουλος της B.P. Τόνι Χάουαρντ τόνισε ότι «η βελτίωση των καιρικών συνθηκών μαζί με το ελαφρύ και λεπτό πετρέλαιο έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη μας στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας».

Καθημερινή

Σημ.axinosp:Σιγά μη χαμπαριάζουν αυτοί από κρίση, αφού πουλάνε πετρέλαιο και φωτοβολταϊκά δύο σε ένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: