Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Oρκωτοί θάβουν το σκάνδαλο της Γερμανός!

Επιβεβαιώνεται και επίσημα, μέσω της οικονομικής κατάστασης πρώτου εξαμήνου του ΟΤΕ, η προκλητική μεθόδευση κουκουλώματος ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009: ορκωτοί ελεγκτές ορισμένοι από τον ανακριτή που διερευνά το σκάνδαλο εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote έψαξαν, μελέτησαν, υπολόγισαν και βρήκαν ότι δικαιολογείται το τίμημα του 1,5 δις. ευρώ για την εξαγορά ενός εμπορικού δικτύου ΜΗ ιδιόκτητων καταστημάτων!

Όπως σημειώνεται σε σχετικά εκτενές υποκεφάλαιο των οικονομικών καταστάσεων με τον τίτλο «Ποινικές υποθέσεις», στις 17 Μαρτίου παραδόθηκε στον τακτικό ανακριτή έκθεση που εκπονήθηκε από δύο ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες και συμπέρανε ότι το τίμημα που καταβλήθηκε από την COSMOTE για την εξαγορά της Γερμανός ήταν εύλογο και ότι η COSMOTE δεν υπέστη ζημία ως αποτέλεσμα της εξαγοράς (εν αντιθέσει, η εξαγορά ήταν υπέρ του εταιρικού οφέλους της COSMOTE).

Με αυτή την αμφίβολης αξιοπιστίας έκθεση εμπειρογνωμόνων μεθοδεύεται από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, που φαίνεται ότι μια αδυναμία στον εντοπισμό επίμεμπτων πράξεων της περιόδου διακυβέρνησης της Ν.Δ., το… στεγνό καθάρισμα των κατηγορουμένων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την εξαγορά της Γερμανός. Κατά τραγική ειρωνεία, μάλιστα, αυτό γίνεται σήμερα, που τα «οφέλη» από την εξαγορά γίνονται περισσότερο από ποτέ αντιληπτά, καθώς:

Ο ΟΤΕ δυσκολεύεται να αποπληρώσει δάνειο 1,5 δις. ευρώ και έχει προσφύγει στην Deutsche Telekom ως ικέτης, ζητώντας να τον χρηματοδοτήσει. Κατά σατανική σύμπτωση, αυτό ήταν το ύψος του δανείου που έλαβε ο Οργανισμός για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Γερμανός…

Η νομιμότητα λειτουργίας του δικτύου της Γερμανός αμφισβητείται ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού με σοβαρές καταγγελίες συνεργατών της Γερμανός, για πλήθος καταχρηστικών πρακτικών, που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή υψηλού προστίμου στη θυγατρική του ΟΤΕ (αν, βεβαίως, η διορισμένη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καταφέρει να ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα…).

Όμως, η ίδια η αξιοπιστία της έκθεσης εμπειρογνωμόνων έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα πολύ πριν αυτή υποβληθεί στον τακτικό ανακριτή. Όπως έχει αποκαλυφθεί, χωρίς να διαψευσθεί, η έκθεση συντάχθηκε από δύο μικρές εταιρείες ορκωτών. Στη μία εξ αυτών, την FRS Global, ο ένας εκ των δύο βασικών εταίρων είναι ο ορκωτός ελεγκτής κ. Αστέριος Ι. Κουφός. Ο κ. Κουφός εργάσθηκε επί σειρά ετών μέχρι και το 2007 στην εταιρεία BKR, η οποία για χρόνια ελάμβανε αμοιβές από την Γερμανός για τον έλεγχο των ισολογισμών της.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης πριν από μερικούς μήνες είχαν ρωτήσει, χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβουν πειστική απάντηση, αν «είναι αληθές, ότι ο ίδιος ελεγκτής έχει ασκήσει κατά το παρελθόν το λειτούργημά του σε οίκο (BKR Πρότυπος Ελεγκτική) που είχε ελέγξει, λαμβάνοντας αμοιβές, ισολογισμούς της Γερμανός; Πώς είναι δυνατόν να έχουν παραιτηθεί από την πραγματογνωμοσύνη άλλοι ορκωτοί που έλαβαν αμοιβές στο παρελθόν από την Γερμανός, αλλά ο συγκεκριμένος ορκωτός να συνεχίζει κανονικά το έργο του, παραβλέποντας το προφανές ασυμβίβαστο»; Περαιτέρω, οι βουλευτές ρωτούσαν τους υπουργούς: «Θεωρείτε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου ορκωτού ελεγκτή ως πραγματογνώμονα διασφαλίζει επαρκώς το αδιάβλητο της πραγματογνωμοσύνης»;

Με αυτά τα ερωτήματα να μένουν αναπάντητα, η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός φαίνεται ότι οδηγείται στη λήθη, με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο, πριν καν φθάσει στο ακροατήριο. Για να αποδειχθεί άλλη μια φορά, ότι στην Ελλάδα «χύνεται άπλετο φως» στα σκάνδαλα και «οι υπεύθυνοι τιμωρούνται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται»…

Σοφοκλέους10

Σημ.axinosp:Είναι πολλά τα λεφτά και τα κόμματα που δεν θα ήθελαν στον αέρα το σκάνδαλο αυτό. Εμείς οι πολίτες δεν παραγράφουμε τίποτε, δεν ξεχνάμε τίποτα, δεν δεχόμαστε το νόμο περί ευθύνης υπουργών παλαιό και νέο. Οταν θα έρθει η ώρα οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν, πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: