Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Όποιος διαφωνεί με το μνημόνιο να φέρει 110 δις

Αυτό είναι το νέο δίλημμα του ΠΑΣΟΚ.
Ναι όσο και αν ακούγεται αστείο πολιτικά, αυτή τη θέση εξέφρασε σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης. Απευθύνθηκε λοιπόν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στον κ. Σαμαρά και ζήτησε, εφόσον διαφωνούν με το μνημόνιο να φέρουν 110 δις ευρώ, δηλαδή όσα είναι τα χρήματα του δανείου της υποτέλειας. Προφανώς εννοούσε να προτείνουν οι διαφωνούντες άλλο τρόπο για να πάρουμε δάνειο 110 δις, εκτός μνημονίου.

Επομένως από τούδε και στο εξής....
ούτε ο Σαμαράς, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανείς άλλος Έλληνας πολίτης, θα έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν την αντίθεσή τους με το κατοχικό μνημόνιο και να κρίνουν την πολιτική Παπανδρέου, αν πρώτα δεν προσκομίσουν 110 δις ευρώ ή δεν προτείνουν τρόπο να βρεθούν. Τόσο απλά.
Αλήθεια, πως δεν το είχαμε σκεφτεί;

Δηλαδή το πρόβλημα της χώρας είναι το που αλλού θα βρεθεί δάνειο 110 δις ευρώ και όχι να προταθούν άλλες οικονομικές πολιτικές που να το καθιστούν μη αναγκαίο.
Αυτό ήταν μόνιμα το σοσιαλιστικό μας όραμα. Τα δανεικά και τα έτοιμα και όχι η προσπάθεια και η αυτοδύναμη ανάπτυξη. Και αυτό δυστυχώς συνεχίζεται.

Με σφοδρότητα επιτέθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και έριξε το φταίξιμο για όλη την οικονομική κρίση μόνο πάνω στην τελευταία διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ενώ δεν έκανε καμία σχετική μνεία για τις εγκληματικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία κατά το παρελθόν, που έθεσαν τις βάσεις για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ταυτόχρονα δεν έκανε καμία αξιολόγηση στην τωρινή οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο σε δύο χρόνια, αλλά επέμενε στην ορθότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ενώ υπεραμύνθηκε της δημοκρατίας και του (υπερσυγκεντρωτικού και ολιγαρχικού λέμε εμείς) σχεδίου «Καλλικράτης» και του (αρχηγικού λέμε εμείς) εκλογικού νόμου που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση, δεν ακούσαμε θετική απάντηση στην δημοκρατική πρόταση της αντιπολίτευσης για να έρθει το μνημόνιο 2 προς ψήφιση στη Βουλή.
Το τελευταίο προφανώς δεν είναι δημοκρατία, αλλά λαϊκισμός, όπως διέτεινε άλλο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Προεδρική Δημοκρατία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΡΑΙΟΡΑΓΚΟΥΣΗ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΨΟΦΟ,ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΑΡΠΑΓΕΣ.

παλιοχώριατος είπε...

Θα τα βρούμε εκεί που θα τα βρει το ΔΝΤ.
Θα τα τυπώσουμε!!!

Ή μήπως υπάρχει κανείς, ακόμη,
που να πιστεύει,
ότι θα μας δώσουν οι μεγαλοτραπεζίτες από τα λεφτά, που ήδη έχουν,
για να πάρουν τόκο, ένα ψωρο-6%
(ο οποίος δεν είναι και λίγος).

Θα τυπώσουν καινούριο χρήμα, για να έχουν ένα κέρδος 106% !!!!


----

Και το δεύτερο πιο σημαντικό, είναι πως αυτός ο #$^%^% δε μας απαντάει στο εξής απλό:

- Αφού δε μπορούμε να ξεπληρώσουμε το παλιό δάνειο,
πως θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το νέο δάνειο;

- Ξέρετε εσείς κανένα που να βγήκε από το χρέος, δανειζόμενος περισσότερο;
Αυτό είναι σαν την ηρωίνη.
Μπαίνεις πιο βαθειά μέσα στο λάκο,
...Έτσι δεν ξεχρεώνεις.
...Έτσι χρεοκοπείς.

- Και αφού δεν μπορούμε να ξεχρεώσουμε το τωρινό χρέος,
γιατί αυτοί οι τραπεζίτες είναι τόσο πρόθυμοι να μας δανείσουν;
Εμείς είμαστε οι έξυπνοι και αυτοί τα κορόιδα;
Μάλλον το αντίθετο ισχύει.


Δε χρειάζεται, δηλαδή, να ξέρεις το τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα για να καταλάβεις πως "είναι βρώμα η δουλειά".
Από μακριά μυρίζει...