Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Που είσαι καλό μου πετρέλαιο ;


Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για το πετρέλαιο ο OPEC

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2010 κατά 100.000 βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

Ο OPEC κάνει αναφορά για αύξηση ενός εκατ. βαρελιών ημερησίως ή 1,2%. Για την επόμενη χρονιά η ζήτηση εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει τα 86,56 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι Κίνα, Ινδία, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική.

Ελευθεροτυπία

Σταματά η εξόρυξη πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία

Την παύση κάθε εργασίας εξόρυξης πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε στη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσιγκτον απευθυνόμενος σε Σαουδάραβες φοιτητές ο πρίγκηπας Αμπάλα. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde και την αμερικανική ιστοσελίδα Oil Man.

"Προκειμένου να καθυστερήσει η μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου παγκοσμίως, η Σαουδική Αραβία, πρώτη παραγωγός υδρογονανθράκων στον κόσμο, θα βάλει τέλος στις εξορύξεις στο έδαφος της, ώστε να διασωθεί ο φυσικός πλούτος της χώρας για να υπάρξει κάτι για τις επόμενες γενεές", δήλωσε ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντάλα.

"Καθώς η δήλωση αυτή έρχεται αμέσως μετά την συνάντηση του Σαουδάραβα ηγέτη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ηχεί ως προειδοποίηση", σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να περιπλέξει την κατάσταση στο μέλλον, καθώς η ζήτηση όλο και αυξάνεται, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Πράγματι, η Σαουδική Αραβία διαθέτει το 20% των παγκόσμιων αποθεμάτων μαύρου χρυσού.

"Διηύθυνα μια σύσκεψη. Ανακοίνωσα ότι διέταξα την παύση κάθε κίνησης προκειμένου να διαφυλάξω τον πλούτο της χώρας, εάν είναι θέλημα Θεού", δήλωσε ο πρίγκηπας Αμπντάλα.

Με σκοπό να περιορίσει τη ζημιά που προκλήθηκε από αυτή την ανακοίνωση, Σαουδάραβας αξιωματούχος δήλωσε στο δίκτυο Dow Jones ότι η απόφαση αυτή του πρίγκηπα Αμπντάλα δεν συνεπάγεται αυτομάτως την παύση κάθε δραστηριότητας αλλά "ότι αυτό που ήθελε να πει ήταν ότι στο μέλλον θα πρέπει να διεξάγονται με μέτρο οι εξορύξεις", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Αramco σύντομα θα διεξάγει έρευνες στον Περσικό Κόλπο και στην Ερυθρά θάλασσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Saudi Gazette.

Ελευθεροτυπία

«Εξω οι γεωτρήσεις από τη Σικελία»

Με τον εφιάλτη της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού να είναι ακόµη νωπός, ένα κίνηµα κατά των υποθαλάσσιων γεωτρήσεων δηµιουργείται στη Σικελία. Στο στόχαστρο των Σικελών βρίσκεται η αυστραλιανή ΑDΧ που έχει ήδη τρυπήσει τον βυθό της Μεσογείου µόλις µερικά µίλια από τις σικελικές ακτές κι ενώ η ΒΡ ετοιµάζεται να αρχίσει γεωτρήσεις στη Λιβύη.....

Τα Νέα



πηγή http://www.theoildrum.com

πηγή:http://www.oilcrisis.com/

Σημ.axinosp: Η ζήτηση ανεβαίνει στα 86,56 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και η παραγωγή μειώνεται όχι βάση κάποιων χρηματιστηριακών παιχνιδιών αλλά το ρημάδι το πετρέλαιο τελειώνει.
Οι προσπάθειες εξόρυξης στην Ιταλία και σε λίγο οι συμφωνίες που θα επιβληθούν "άνωθεν" σε Ελλάδα και Τουρκία για τα πετρέλαια του Αιγαίου, είναι οι τελευταίες προσπάθειες του παγκόσμιου Καπιταλιστικού συστήματος για επιβίωση.
Δυστυχώς οι αριθμοί όπως βλέπετε και στο διάγραμμα δεν βγαίνουν και η κατρακύλα θα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, απίστευτα βίαιη.
Το να μην μιλάς για την επικείμενη, παγκόσμια συστημική καταστροφή λόγω της έλλειψης πετρελαίου , είναι σαν να συμμετέχεις και εσύ σε αυτό το παγκόσμιο χρηματιστηριακό μπαρμπούτι που στον βωμό της απληστίας και του κέρδους, θα αφήσει την ανθρωπότητα έκθετη στην πιο βίαιη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού από την εποχή των μεγάλων επιδημιών που έπληξαν την Ευρώπη στους μεσαιωνικούς χρόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: