Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Σε αχαρτογράφητα νερά η Ευρώπη

Οδηγία στα μέλη της κυβέρνησης να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους πολίτες και να τους ενημερώνουν «σωστά» για τις εξελίξεις έδωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».


Κατηγόρησε εμμέσως τον Αντώνη Σαμαρά ότι επιδίδεται σε καιροσκοπισμό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει "σε κανέναν να παίζει με τις λέξεις, συγχέοντας σκόπιμα, για παράδειγμα, την ορολογία που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης στις τεχνικές κατατάξεις τους, με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες".

Ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε πως ακόμη και αν η Ελλάδα είχε μηδενικό χρέος, θα εξακολουθούσε να παράγει μεγάλα ελλείμματα. Χαρακτήρισε ασφυκτικά τα περιθώρια που έχει η κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. "Οφείλουμε να δουλέψουμε όλο το καλοκαίρι, ώστε να υπάρχουν αποτελεσματικά και συντεταγμένα αποτελέσματα", σημείωσε. Παρουσίασε την Ελλάδα ως κράτος που έχει ξεπεράσει την Ε.Ε. στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων και υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας συνολικής λύσης της κρίσης χρέους.

"Αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε, σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ να μπορούμε να συζητάμε το πρόβλημά μας", σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι θυσίες των Ελλήνων -"τη σημασία των οποίων, ορισμένες φορές, μπορεί να μην κατάλαβαν οι πολίτες και αυτός είναι και λόγος που πολλοί θέλησαν να τις απαξιώσουν"- κράτησαν την Ελλάδα όρθια.

Έσπευσε να προλάβει φαινόμενα "κακοφωνίας", λέγοντας πως " έχει σημασία για εμάς, στην Ελλάδα, να δείχνουμε αλλά και να είμαστε ενωμένοι, για να μεταδώσουμε την εμπιστοσύνη στους πολίτες, ώστε να ξέρουν ότι η Ελλάδα, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της αυτή τη στιγμή, για να μπορέσουμε αύριο και στο εγγύς μέλλον να έχουμε ένα βιώσιμο χρέος".
Ελευθεροτυπία
Σημ.axinosp:Παρακαλείται όπως σύσωμο το υπουργικό συμβούλιο μαζί με τον ΓΑΠ, να έρθει σε επαφή με τους πολίτες, τόπος συνάντησης : Σύνταγμα 17-07-2011!!

1 σχόλιο:

Lost In Translation είπε...

Όλοι ξέρουμε πια τι σημαίνει "να δουλεύουν όλο το καλοκαίρι"... Εμείς θα κολυμπάμε στα σκατά, κι αυτοί θα περνάνε νομοσχέδια τις νύχτες (κατά προτίμηση χωρίς φεγγάρι).