Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ζ.Κ.Τρισε: "Η ΕΚΤ χρηματοδοτεί μόνο υγιείς περιπτώσεις"!


Ανανέωση 22.52): "Η ΕΚΤ χρηματοδοτεί μόνο υγιείς περιπτώσεις". Με αυτά τα απλά λόγια ο Ζ.Κ.Τρισέ πριν από λίγα λεπτά επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι όσο κρατήσει η επιλεκτική πτώχευση δεν πρόκειται να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες. "Θα δούμε τις θα γίνει με τις επανακεφαλαιοποιήσεις" είπε αναφορικά με τις απώλειες από την επιλεκτική χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 21.34): Μαύρα σύννεφα (πιο μαύρα από αυτά που είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα) στις Βρυξέλλες: Φαίνεται ότι η ΕΚΤ δεν μεταβάλλει τους τρέχοντες κανονισμούς λειτουργίας της και δεν θα μπορεί να χρηματοδοτεί τις τράπεζες για όσο καιρό βρισκόμαστε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας! Ομόλογα του ελληνικού κράτους θα συνεχίσει να δέχεται ως ενέχυρο, αλλά όχι χρηματοδότηση όσο διαρκεί η χρεοκοπία
Η επιμήκυνση των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές τράπεζες θα επιφέρει ένα κόστος μέχρι 25 δισ. τα οποία θα κληθούν να αντλήσουν από τις αγορές.
Πρόκειται για ποσό διαχειρίσιμο συνολικά για το σύστημα. Ορισμένες τράπεζες διαθέτουν «μαξιλάρια» ασφαλείας, ωστόσο υπάρχουν και πιστωτικά ιδρύματα που θα δυσκολευτούν να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

Εφόσον δεν τα καταφέρουν με έκδοση νέων μετοχών ή πώληση περιουσιακών τους στοιχείων θα αναγκαστούν είτε να συγχωνευτούν ή να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έχει συσταθεί για τη στήριξη τραπεζών που αδυνατούν να καλύψουν με άλλο τρόπο τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.
---------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 20.03): Το επίπεδο εγγύησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την ΕΚΤ για τυχόν ζημιές από ελληνικά ομόλογα έχει μπλοκάρει την λύση, ενώ αυτή την στιγμή ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, και ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόσεφ Άκερμαν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους οίκους για την αξιολόγηση της Ελλάδας για την διάρκεια της χρεοκοπίας.

Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα θεωρείται διεθνώς χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα. Στην κυβέρνηση μιλάνε για λίγες ώρες ή λίγες ημέρες, αλλά πρακτικά κανείς δεν ξέρει, καθώς η διεθνής πρακτική έχει παραδείγματα ... μηνών!

Η ΕΚΤ ζητά να είναι μικρής διάρκειας, οι οίκοι ακόμα δεν μπορούν να πουν για πόσο θα θεωρείται χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα! Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες ζητούν αυτή η “βαθμολόγηση” να διαρκέσει όσο διάστημα θα διαρκέσει και η διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες ομολογιούχους για τους όρους της μετακύλισης των ομολόγων!

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι ξένοι οίκοι μιλάνε για χρεοκοπία τεσσάρων εβδομάδων έως τριών μηνών τουλάχιστον!

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η αξία των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ εκτιμάται στα 45-50 δισ. ευρώ. "Η ΕΚΤ ζητά να αποζημιωθεί από το EFSF για τυχόν απώλειες προκειμένου να συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τα δάνεια της προς τις ελληνικές τράπεζες".

Τις αποφάσεις της συνόδου, (ολέθριες για την χώρα όπως θα δούμε), πριν καν .... ξεκινήσει η σύνοδος ανακοίνωσαν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, οι Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι, Τρισέ, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Λαγκάρντ σε συνάντηση που είχαν μαζί του!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με μία διάθεση "Take it or leave it" οι ξένοι τον ενημέρωσαν ότι αποφάσισαν μία λύση που πρακτικά οδηγεί τους οίκους αξιολόγησης να να ανακηρύξουν την Ελλάδα ότι βρίσκεται σε επιλεκτική χρεοκοπία (selective default) αλλά εγγυήθηκαν ότι θα συνεχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα ενώ για το ανανθώδες ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης της απώλειας των ελληνικών τραπεζών επίσης η ΕΚΤ θα εγγυηθεί το ποσό αυτό.

Πρόκειται για το χειρότερο δυνατό σενάριο, χειρότερο και από αυτό της άμεσης χρεοκοπίας. Και τα βάρη θα μας μείνουν και θα τους τα ξεπληρώσουμε με τον δημόσιο πλούτο της χώρας και ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει και στις αγορές δεν πρόκειται να βγούμε πριν περάσουν πολλά-πολλά χρόνια... Ένα σενάριο που στο βάθος, σε ορίζοντα δυό-τριών ετών δείχνει πλέον ακόμα και την δραχμή: Απλά να ξεφορτώσουν, όπως-όπως στην πλάτη της ΕΚΤ τα ομόλογα που έχουν οι τράπεζές τους, θέλουν οι άνθρωποι είναι πασιφανές...

Δηλαδή σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες σε αυτές θα δοθεί μια επιλογή ανάμεσα σε roll over ή επαναγορά – άρα εκποίηση από αυτές – των ομολόγων που σήμερα διακρατούν. Κι εδώ εξηγείται γιατί έχει προβλεφθεί η χορήγηση σε αυτές γραμμών ρευστότητας που δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 25 δισ. ευρώ.

Το roll over των ελληνικών ομολόγων (σε 30ετούς ωρίμανσης) θα αφορά όσους τίτλους λήγουν όχι μόνο μέχρι το 2014, αλλά μέχρι και το 2019.

Τα βασικά σημεία φαίνεται πως αφορούν σε μια σύνθετη λύση που περιλαμβάνει νέο δάνειο, ύψους 70 δισ. προς την Ελλάδα, πιθανότατα με την απευθείας εμπλοκή του EFSF, αλλά με επιτόκιο 3,5%, επιμήκυνση του “παλαιού”, του υφιστάμενου δανείου των 110 δισ. ευρώ από 7 σε 15 χρόνια αποπληρωμής και κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών μέσω δανείων του προσωρινού μηχανισμού. Κάτι που ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή εξέλιξη...

Πρόκειται ουσιαστικά για μια λύση με επίκεντρο ένα “reprofiling” (αναδιάταξη-ανάδιάρθρωση) του ελληνικού χρέους, η οποία θα συνδυάζει πολλές μεθόδους παρέμβασης, δεν θα είναι θεαματική, μόλις 20% "κούρεμα" αλλά δεν θα οδηγεί και σε ολική χρεοκοπία, αφού η ΕΚΤ συμφώνησε.

Πρακτικά δεν λύνεται τίποτα οριστικά. Απλά πέτυχαν ένα συμβιβασμό με την ΕΚΤ και σπρώχνουν στο EFSF αυτά που ούτε η ΕΚΤ θέλει: Τα ελληνικά ομόλογα. Για να μην υπάρξει ολική χρεοκοπία άμεσα και τους μείνουν τα ελληνικά ομόλογα στο χέρι. Η Ελλάδα ουσιαστικά μπαίνει σε μια πτωχευτική διαδικασία από την οποία τυπικά θα εξέλθει μετά από 15 χρόνια, ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει πότε.

Aναλυτικά οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

- Θα χορηγηθεί νέο δάνειο προς την Ελλάδα (το ποσό απομένει να καθοριστεί), ενώ όλες οι δανειακές υποχρεώσεις (μαζί με τα 110 δισ. ευρώ) θα επιμηκυνθούν τουλάχιστον κατά τα 15 χρόνια, ενώ το επιτόκιο θα μειωθεί στο 3,5%.

- Ο EFSF θα αποκτήσει τη δυνατότητα να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, καθώς και το δικαίωμα να στηρίζει χώρες που δεν έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό διευκολύνει π.χ. τη στήριξη της Ιταλίας, χωρίς η τελευταία να “στιγματισθεί” από την ένταξη σε πρόγραμμα διάσωσης.

- Θα προσφερθεί η δυνατότητα στους κατόχους ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2019 να τα ανταλλάξουν με καινούρια, επιλέγοντας μέσα από ένα μενού επιλογών, όπως να τα ανταλλάξουν με καινούρια μεγαλύτερης διάρκειας και ίδιας ονομαστικής αξίας ή να τα διαθέσουν στη δευτερογενή αγορά όπου ισχύσει χαμηλότερη τιμή.

Στην πράξη, οι ομολογιούχοι θα βρεθούν μπροστά στην εναλλακτική να αποκτήσουν ομόλογα 30ετίας π.χ. τα οποία θα έχουν την εγγύηση της ευρωζώνης και χαρακτηρισμό ΑΑΑ ή να τα πουλήσουν με έκπτωση 50% στη δευτερογενή αγορά, αποδεχόμενοι έτσι ένα εθελοντικό κούρεμα.

- Το EFSF θα στηρίξει τον τραπεζικό τομέα, παρέχοντας κεφάλαια εφόσον αυτά χρειαστούν.

- Η ευρωζώνη θα υιοθετήσει ένα πρόγραμμα στήριξης επενδύσεων, ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών όπως η Ελλάδα.

Τελικά όλο το "μυστικό" είναι η ενεργοποίηση του EFSF, που εφεξής θα στηρίζει τα μέλη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σημ.axinosp:Μην ακούσω κανένα ΠΑΣΟΚο, να μου μιλήσει για νίκη στις Βρυξέλλες γιατί θα του φάω το λαρύγγι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: