Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μπαρόζο: Παγκόσμιες οι συνέπειες αν δεν βρεθεί λύση

«Ας μην έχουμε αυταπάτες, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή» διαμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος προειδοποιεί ότι «εάν δεν βρεθεί λύση, οι επιπτώσεις θα επεκταθούν θα κάθε γωνιά της Ευρώπης και ακόμη παραπέρα».

Δυνατή θεωρεί, ωστόσο, την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, καθώς τα συστατικά της λύσης είναι γνωστά. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, υπογράμμισε, είναι η «παροχή διασφαλίσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας». Η απόφαση θα πρέπει, επίσης, να ενισχύσει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και να κατοχυρώσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Όπως προσέθεσε, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της διεύρυνσης της εμβέλειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) και της ενίσχυσης των χαρακτηριστικών ευελιξίας του μηχανισμού προκειμένου να παρασχεθεί στήριξη στην Ελλάδα.

«Στην εξεύρεση μόνιμης λύσης για την κρίση στην Ελλάδα καθοριστικό ρόλο θα παίξουν η Γαλλία και η Γερμανία», τονίζει. «Καλή τη πίστει από όλες τις πλευρές, θα μπορέσουμε αύριο να δώσουμε μια λύση στα προβλήματα της Ελλάδας», καταλήγει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπαρόζο θα έχει συνάντηση σήμερα στις 5.00 μ.μ., με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Οριστική απάντηση στην ελληνική κρίση ζητεί το Παρίσι

Εν τω μεταξύ, την επιθυμία της Γαλλίας η Σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες να δώσει από αύριο κιόλας «μία οριστική απάντηση» στην ελληνική κρίση χρέους, τονισε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μεταβαίνει το απόγευμα στο Βερολίνο για να συναντήσει την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, «αφιερώνει όλη του την ενέργεια για να εξασφαλίσει αύριο μία οριστική απάντηση» στο ελληνικό πρόβλημα.

«Σήμερα έχουμε πρώτα μία προτεραιότητα, είναι επείγον να βρεθεί μία οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα περί γαλλογερμανικής διαφωνίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει η βούληση για την εξεύρεση οριστικής λύσης, «η οποία περνά από το γαλλογερμανικό δίδυμο», η οποία όπως είπε, «αποτελεί τον πυλώνα της ευρωζώνης».

Η εκπρόσωπος έκανε αναφορά και στο ευρωομόλογο, επισημαίνοντας πως το βασικό εμπόδιο στην ιδέα της έκδοσής του είναι η «γερμανική αντίσταση».

Με αγωγές απειλούν οι τράπεζες αν τους επιβληθεί φόρος για το ελληνικό πακέτο

Την ίδια ώρα, για την κατάθεση αγωγών προειδοποιούν οι τράπεζες σε περίπτωση που τους επιβληθεί φόρος για να βοηθηθεί η χρηματοδότηση του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, καθώς, όπως εκτιμούν, θα τιμωρηθούν άδικα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ομόλογά της χώρας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές του τραπεζικού κλάδου, η πρόταση για την επιβολή τραπεζικού φόρου, προκειμένου να συγκεντρωθούν 10 δισ. ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, θα στείλει ένα εντελώς λάθος μήνυμα, τιμωρώντας τις τράπεζες ανεξάρτητα από το χαρτοφυλάκιο που έχουν.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι συντονίζονται από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), βρίσκονται σε τροχιά για να παρουσιάσουν μία σύνθετη πρόταση στην αυριανή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης. Η πρόταση δεν θα περιλαμβάνει την επιβολή φόρου, αλλά ένα εύρος επιλογών , δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Ναυτεμπορική

Σημ.axinosp:Το πιστόλι που έβαλε στο τραπέζι ο μαλακο-ΓΑΠ, είναι στα χέρια της Μέρκελ, την Πέμπτη θα ξέρουμε αν πυροβολήσει την Ελλάδα, για να σώσει όπως πιστεύει την Ευρωζώνη. Η επόμενη μέρα θα μείνει στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: