Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

«Πρωτοβουλία» ενίσχυσης των πολυεθνικών

Η παραπέρα ενίσχυση της διείσδυσης αμερικανικών πολυεθνικών από την ενέργεια, τον τουρισμό και τον πολιτισμό μέχρι την εκπαίδευση, προβλέπεται μεταξύ άλλων στην «Ελληνοαμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2020», που παρουσίασε χτες το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στη διάρκεια της παρουσίασης εκφράστηκε η ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης, μάλιστα η σχετική «πρωτοβουλία» βρίσκεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εξωτερικών, για τη ...σύσφιξη επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στην ουσία, με άλλοθι την «εξωστρέφεια» των ελληνικών επιχειρήσεων, η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους πρόθυμη να εξασφαλίσει όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούν οι ντόπιες και αμερικανικές πολυεθνικές για να «ανοίξουν τις δουλειές τους». Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ των πρώτων προτεραιοτήτων που θέτει η σχετική «πρωτοβουλία» είναι να συσταθούν ομάδες εργασίας για τους τομείς: Της ενέργειας και των περιβαλλοντικών εφαρμογών, των εξαγωγών, της γεωργίας και των τροφίμων - ποτών, της έρευνας και ανάπτυξης, ιατρικής και βιοτεχνολογίας, του πολιτισμού και τουρισμού και της εκπαίδευσης. Ενώ, στα «κύρια οφέλη» που προβλέπουν οι επιχειρηματίες περιλαμβάνονται «η δημιουργία μιας μοναδικής ισχυρής φωνής που θα ασκεί επιρροή στην πολιτική και θα ενεργοποιεί αλλαγές» και η «πρόσβαση σε κυβερνητικές αρχές στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ». Ενδεικτικό, ακόμη, της στήριξης που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρηματικές βλέψεις είναι ότι την πρωτοβουλία χαιρέτισε με μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στην εκδήλωση η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη έπλεξε το εγκώμιο της σχετικής «πρωτοβουλίας» και ανέφερε τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής με επίκεντρο τις ιδιωτικές επενδύσεις με όχημα το ΕΣΠΑ, την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και τις δημόσιες επενδύσεις, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προχωράει στο άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

«Η κρίση είναι ευκαιρία να προχωρήσει η Ελλάδα σε ανώτερο επίπεδο ανάπτυξης πέρα από αυτό που έχει κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε ο Αμερικανός πρέσβης Ντ. Σπέκχαρντ και διέκρινε «γραφειοκρατικά εμπόδια» για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σημ.axinosp:Σιγά μην ήταν το ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους Έλληνες για τις πολυεθνικές έγινε κορόϊδα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: