Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η συνεισφορά των ιδιωτών στο Ισραήλ

Το παράδειγμα του Ισραήλ ίσως είναι πιο σχετικό στην πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής και στην προτροπή που απήυθυνε προς την ελληνική Διασπορά. Τι συμβαίνει εκεί: Οι δωρεές στο Ισραήλ το 2003 αποτέλεσαν το 1,34 % του ΑΕΠ, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, οι μεταβιβάσεις από δωρεές του εξωτερικού προς το Ισραήλ ανήλθαν το 2008 σε 2,438 δισ. δολάρια.

Εκεί που διαφέρει το Ισραήλ από εμάς, ως προς το συγκεκριμένο πεδίο πάντα, είναι ότι δημόσια αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία παρέχονται από αυτοδιοικούμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που βασίζονται κυρίως σε δημόσιους πόρους, με διόλου αμελητέα όμως τη συνεισφορά ιδιωτών και ιδιωτικών φορέων, που καλύπτουν, μέσω δωρεών, περίπου το 10% των δαπανών αυτών των οργανισμών.

Σε σημαντικό βαθμό αυτή η συνεισφορά προέρχεται από την εβραϊκή Διασπορά. Μια πρόχειρη έρευνα στο Google για το Technion, το αντίστοιχο Μετσόβιο Πολυτεχνείο του Ισραήλ, και κύριο πυλώνα της υψηλής τεχνολογίας στο Ισραήλ, αναδεικνύει ακριβώς αυτό το φαινόμενο (η υψηλή τεχνολογία αποτέλεσε το τελευταίο έτος το 26% των συνολικών εξαγωγών του Ισραήλ): Δωρεά 18 εκατ. δολαρίων από τον Καναδοεβραίο Peter Munk, 100 εκατ. δολαρίων από τον Αμερικανοεβραίο Alfred Mann, 30 εκατ. δολαρίων από τον επίσης Αμερικανοεβραίο Irwin Jacobs. Αυτό το οποίο παρατηρείται δηλαδή είναι η συνεισφορά πολλών επιφανών επιχειρηματιών, οι οποίοι κατ’ αυτόν τον τρόπο και στην έρευνα προσφέρουν και την πατρίδα τους βοηθούν.

Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και για τη χώρα μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει στο μέτρο του δυνατού τα πολλά και κρίσιμα οικονομικά προβλήματά της.

http://news.kathimerini.gr
Σημ.axinosp:Λίγο καιρό πριν πεί ο Τρικούπης "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" είχε ιδρύσει ταμείο σαν τον Πετσάλνικο υπέρ του δημοσίου χρέους. τα χρήματα φυσικά φαγωθηκαν από τα λαμόγια της εποχής. Όσον αφορά το Ισραήλ, σε οποιαδήποτε συναλλαγή κάνουν οι Εβραίοι της διασποράς με μη Εβραίους έχουν ένα μικρό άτυπο φόρο ο οποίος πηγαίνει κατευθείαν στο Ισραήλ.Αυτό γίνεται χρόνια και μάλιστα έχει δοκιμαστεί, με επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: