Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ισημερινός: Εθνικοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου σκέφτεται ο Ρ. Κορέα

Η κυβέρνηση του Ισημερινού θα καταρτίσει νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει πως οι δραστηριότητες των ξένων πετρελαϊκών εταιριών στη χώρα θ' αναληφθούν καθ' ολοκληρίαν από το κράτος στην περίπτωση που οι εταιρίες δεν υπογράψουν τις νέες συμφωνίες, που προβλέπουν αύξηση των φορολογικών εισφορών τους, προειδοποίησε χθες Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα.

Η κυβέρνηση ζητά από τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες να απεμπολήσουν τις συμφωνίες που είχαν συνάψει στο παρελθόν, και προέβλεπαν διαμοιρασμό των κερδών τους, και να συνάψουν νέες, βάσει των οποίων θα παρέχουν υπηρεσίες. Όμως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με αργό ρυθμό.

«Κάθε μέρα που περνάει, εκατομμύρια δολάρια καταλήγουν σ' αυτές τις εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουν στο κράτος του Ισημερινού», σημείωσε ο Κορέα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Η υπομονή μου τέλειωσε», είπε. «Στέλνουμε στο Κογκρέσο νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κρατικοποίηση όλων των κοιτασμάτων πετρελαίου στην περίπτωση που οι εταιρίες δεν θελήσουν να συνάψουν τα νέα συμβόλαια».

Στη χώρα δραστηριοποιούνται η Ισπανική Repsol, η Βραζιλιάνικη Petrobras, η Ιταλική Eni και το κινεζικό κονσόρτσιουμ Andes Petroleum, ωστόσο οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα εμπλέκονται συχνά σε διενέξεις με τον αριστερό πρόεδρο του Ισημερινού.

Ο πρόεδρος Κορέα έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι ο Ισημερινός, χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στους φυσικούς του πόρους.

Ο Κορέα έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με επενδυτές. Το 2008, είχε προκαλέσει έντονες αναταράξεις στις αγορές, κηρύσσοντας στάση πληρωμών σε ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 3,2 δις δολαρίων, ενώ έχει ταχθεί υπέρ των εναγόντων στην μήνυση εναντίον της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρίας Chevron Corp που ζητά την καταβολή 27 δις δολαρίων για ζημιές στο περιβάλλον.

http://www.kathimerini.gr
Σημ.axinosp:Λέτε ο Κορέα να αντιγράφει τον δικό μας σοσιαλιστή-αριστερό GAP με την περήφανη οικονομική του πολιτική !!

1 σχόλιο:

Lost In Translation είπε...

Ο Κορρέα είναι ένας Πρόεδρος λευκός σε μία χώρα Ινδιάνων και αυτό είναι και το μοναδικό κοινό στοιχείο του με τον GAP !!! Κατά τα άλλα, είχε δώσει δείγμα γραφής όταν παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών (που ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση), αφού πρώτα αντιτάχθηκε στις προσταγές του ΔΝΤ για τη χώρα του, τσακώθηκε και με την Παγκόσμια Τράπεζα, αγρίεψε και με τις ΗΠΑ και τις συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου τους, θύμωσε και με τον τότε Πρόεδρο που δεν τον υποστήριζε αρκετά στον αγώνα του ενάντια στη φτώχεια που μάστιζε τον Ισημερινό, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ!!! Τώρα έχει κολλητούς τον Τσάβες και τον Μοράλες, δύο "σκοτεινούς" τύπους που θυμήθηκαν ότι σ' αυτό το κομμάτι του πλανήτη κάποτε άνθισε το μοναδικό κομμουναλιστικό σύστημα διακυβέρνησης που γνωρίσαμε, και μάλιστα υπό την καθοδήγηση των ιμπεριαλιστών Ινκας (παγκόσμια πρωτοτυπία)... Εχουν βαλθεί λοιπόν οι τρεις τους να επαναφέρουν την αυτοκυριαρχία στις χώρες τους (γνωστές σε μας τους πολιτισμένους ως Μπανανίες) και, μέχρι στιγμής, τα καταφέρνουν θαυμάσια.
Τι από τα παραπάνω μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κάνει ο δικός μας Υπ. Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός μας; Ακριβώς τα αντίθετα! Ισως επειδή ΔΕΝ θυμούνται ότι από την δική μας πλευρά του πλανήτη πέρασε ένας Σόλων, ένας Περικλής, ένας Σωκράτης, ένας Μέγας Αλέξανδρος και τόσοι άλλοι... Φαίνεται επίσης ότι έχουν αποστηθίσει τους Keynes και Friedman αντί να διαβάσουν, έστω και για πλάκα, λιγουλάκι Πλάτωνα... Κι από κάτω ΕΜΕΙΣ, οι ψηφοφόροι, που δεν αναγνωρίζουμε πλέον τα ίδια μας τα δικαιώματα, που έχουμε συνηθίσει να νοιαζόμαστε μόνο για την πάρτη μας και δεν καταλαβαίνει κανείς μας το αυτονόητο: αν ο περίγυρός σου υποφέρει, είναι θέμα χρόνου το πότε θα υποφέρεις κι εσύ! Η κοινωνία είναι σαν μια αλυσίδα: ένας κρίκος μόνος του είναι εντελώς άχρηστος. Οι κάτοικοι των "Μπανανιών" το κατάλαβαν μετά από δραματικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας τους... Εμείς, εκεί; Στην οσφυοκαμψία;;;